Turneringer

Jonas kun cm ifra seier på Norgescup

Publisert: 8. september 2016  av Jonas Lønn  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Det var snakk om cm når det skule gjøres opp om seieren på slutten av runden i helgens Norgescup.

I helgen spilte Morten Hegland og Torstein Lømsland og meg selv Norgescup 7 på Atlungstad på Hamar. 

Etter at jeg mistet NM for 3 uker siden og, spilt dårlig og tapt klubbmesterskapet til vår unge lovende Mats Ege, var jeg veldig revansje sugen denne helgen. Og endelig slapp jeg å reise alene inn for å spille. Morten og Torstein kom med på turneringen, og dro med håp om gode plaseringer for å skaffe poeng til neste års sesong. 

På fredag spilte vi innspill på en av Norges flotteste golfbaner: Atlungstad. Det er en bane som er flat og forholdsvis lang med sine 6400 meter totalt fra backtee (Bjaavan 6200 fra backtee) og har en kjukk strå rough lang alle hull. Men det hele så ut til å skulle bli en god helg oss alle tre. Vi spilte gode runder på innspillet, og fikk en god feeling av banen. Jeg gikk selv 2 under par den dagen. 

På lørdagen hvor første og andre runde spilles var vi derfor klar for å gi alt og levere bra golf som dagen før. Torstein åpnet med en respektabel 78 runde og kunne si seg middels fornøyd, Morten var 2 slag dårligere på 80 og litt små skuffet for ikke å ha holdt seg på 70-tallet. Selv spilte jeg strålende golf og var aldri over eller på par hele dagen. Sluttscoren viste 7 birdier, 4 bogeyer og 7 par som ble 3 under par og 69 slag. Det var kun et fattig slag bak Fredrik Spørck på første. 

På andre runde fikk både Torstein og Morten det tungt på sine runder og falt på leaderboarden. Det skal sies at det blåste opp godt og mange spilte mye dårligere golf utpå ettermidagen. Siden jeg nå lå i tetkampen så viste jeg at mange av de andre vil slite med å fortsette goldspillet, men noen få vil klare det. Så det viktige var å holde hodet kaldt og sørge for at jeg var en av de. Og med en runde på 72 slag, på par beholdt jeg andre plassen, men tapte 3 slag til lederen som gikk en ny flott runde, denne gang på 69 slag. 

Søndag skulle bli en thriller uten like for oss som spilt og de som fulgte med hjemme i Kristiansand og andre steder. Spørck med sine 4 slags ledelse hadde egenltig en ganske så komfortabel ledelse. Men når spille ikke sitter så blir man fort spist inn i en slik turenring som dette. Etter 9 hull skilte det kun 2 slag på oss, og etter 14 var vi helt likt. 
Og det hele ble egnetlig avgjort mer eller mindre på hull 17. Begge to med samme slag pla slår ut jern på ca 230 meter og har ca 80 igjen til flagget. Spørck som slår først slår dagens beste slag og legger ballen kun 1 meter ifra hullet. Mitt slag er ikke like bra, men er godkjent 3 meter ifra. Og da vet jeg at den putten må i hullet for å ha fortsatt håp om seier. Etter å ha lest putten opp og i mente, så vet jeg at den må være hard nok til å nå frem til hullet. Men putten som er midt på linja stopper 2 fattige cm foran hullet, og ingen tror hva de ser. Det blir par på meg, og birdie på Spørck. 

Hull 18 er et par 5 hull på 520 meter som er mulig å nå på 2 slag med en god drive fra tee. Dette blir også min spille plan for å gi med sjansen til et omspill. Og utslaget er kanskje det beste jeg har slått i hele år, og det er også problemet. For det ligger noen bunkere på rett før 300 meter som jeg på en utrolig måte klarer å slå til. Tror det var litt mye adrenalin og mye vilje i det slaget der. Det hele ender med en lay up på 140meter, og et enda dårligere innspill med 9er jernet som også får for mye adrenalin i seg og flyr 15 meter for langt. Det ender med en bogey og en sur tredje plass. For i flighten foran oss har en jr landslagsspiller ved navn Sander Stavner gått en fantastisk runde på 68 slag og er med i omspillet. 

Omspillet ender med sier til Spørck som tar sin andre seier for året og dermed leder order of merit på Norgescup. Selv ligger på en fin 8. plass etter kun 4 turneringer. 

Morten tok seg sammen på siste dagen og tok igjen Torstein og de fikk plaseringene hendholdsvis delt 46 og 49. plass. 

Her kan du se resultater

Jonas Lønn