Turneringer

Bjaavann på 4. plass i helgens lag NM

Av: Jonas Lønn  |  Publisert: 24. juli 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Bjaavann stilte i år med et kruttsterkt lag på årets lag NM. Målet: Opprykk til eliteserien

Norsjø Golfpark var vert for årets lag NM i 1. divisjon. 
Bjaavann stilte med sitt beste lag på lang tid, og hadde denne gang muligheter til å rykke opp med full klaff. 

Laget vårt besto av vår eminente Pro og klubbmester Gordon Murray (hcp 0.2), Øyvind Larsen (hcp 2,3) som har vært fantastisk på årets Sørlandstour, Morten Helgand (hcp 2,5) med sine utrolige lengder, Jonas Lønn (hcp +0,1) som spiller regelmessig på Norgescup og Even Albert (hcp 4,0) som har god erfaring fra tidligere lag NM. 

Det spilles 5 runder golf på 3 dager, hvor det er en foursome og en fourball begge de to første dagene, før alt avsluttes med en singel runde på søndag. Det ble rulert litt på laget for å prøve å ha mest krefter til godt spill alle dagene. 

Tore Laastad fra Båthuset Kristiansand stilte opp i lag NM kvallet i håp om å bidra på banen. Men med en slik sommer, har det vært bånn gass i butikken på Lumber. Og med litt for lite golftrening gikk det ikke denne gangen. Men, han ønsket å bidra med nye, like t-skjorter til alle spillerne. Som dere ser på bildet over er det flotte craft skjorter med Bjaavann logo på. Vi sier masse tusen takk, og håper noen stikker innom klubbens samarbeidspartner Båthuset på Lumber og ser på alle de fantastiske båtene og vannscooterne der. 

Dag 1 ble en solfylt og utrolig varm dag. I foursome på første runde spilte Jonas og Øyvind sammen og Gordon og Even. Det ble kun helt ok, +4 og +8 var nok til en 7. plass, 1 slag foran KGK og kun 4 slag fra den viktige 2. plassen som gir opprykk. Altså godkjent i følge gutta. 
På runde 2 sto Jonas over og ga Morten med sine utrolige lengder muligheten. På hull 9 som er et par 5 hull, 460m i oppoverbakke, klarte Morten seg med kun en drive og en pitching wedge for å nå greenen.   Det ble runder på 72 og 74 og en 8. plass dessverre. KGK tok oss igjen og ledet med 3 slag etter dag 1, og vi var nå 14 slag unna 2. plassen. 

På dag 2 ble det gjort noen endringer som skulle vise seg å fungere. I foursome spilte Morten og Jonas sammen og Gordon og Øyvind. Totalen ble lik dagen før, og vi beholdt vår 8. plass. Men fourball med Øyvind og Even sammen, og Gordon og Jonas ble et fyrverkeri av noen runder. Øyvind/Even gikk på par (72 slag) med 4 birdier, 2 bogeyer og en dobbelbogey. Mens Gordon og Jonas fyrte av 7 birdier og kun 1 bogey som gav 66 slag og 6 under par. Totalen var den 4. beste fourballen den dagen, og vi klatret til en flott 5. plass. 

Før singlene var vi 10 slag unna fjerdeplassen, men alt for langt unna andreplassen dessverre. Vi startet dagen med Jonas i første flight som spilte vår beste runde med 2 under par 70 slag, før Morten kom inn med en bra 76 runde. På det tidspunktet var vi kun 4 slag unna 4. plassen. Gorden hadde en kjempestart på sin runde med 3 birdier på de 3 første hullene. Men, etter å ha spilt alle 5 rundene og en innspillsrunde, begynte det å tære på kreftene mot slutten. Men 75 slag var en viktig runde i vår kamp for 4. plassen. På Øyvind sitt siste hull visste vi at det var utrolig jevnt mellom oss og Kragerø om 4. plassen. Når både Øyvind og Kragerø spilleren putter for birdie, vet vi at det kan være avgjørende. Kragerø bommer og Øyvind setter sin birdie, og Bjaavann tar 4. plassen med 2 slags margin. 

Bergen og Haugaland golfklubb rykket opp og vil spille i eliteserien neste år, mens vi i Bjaavann vil jobbe mot å klare oppryket neste år. 

Resultater finner du her