NM 2023

Presentasjon av Bjaavanns NM-deltakere

Av: Roger Markussen  |  Publisert: 29. juli 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Bjaavann golfklubb har en imponerende tropp på 10 spillere til det kommende NM. Fem av disse har sikret plass på grunnlag av sine prestasjoner i nasjonale turneringer tidligere dette året. Den resterende halvdelen har fått anerkjennelse gjennom tildelte wildcards. I det følgende skal vi kort presentere mannskapet som skal forsvare Bjaavanns ære i mesterskapet.

Bjaavanns 10 spillere er:
Forhåndskvalifiserte spillere Wildcard-spillere
Mari Filippa H. Larsen Even Albert
Kristian Markussen Morten Hegland
Arne Sverre Salvesvold Morten Tjessem Våge
Jonas Lønn Atle Bartha
Øyvind Larsen Even Holm
Vi begynner med presentasjonen av de som på egenhånd har kvalifisert seg til NM. Det er to juniorer i troppen, og vi starter med vårt håp i kvinneklassen.
 
Navn: Mari Filippa Høyesen Larsen
Alder: 19
Handicap: 1,1
-----------------------------------------------
Med en historie på Srixon Tour, Norges høyeste juniornivå, har Mari Filippa vist solid spill og oppnådde en veldig god andreplass i Asker i fjor.

Etter nylig å ha fullført videregående, har hun et helt år foran seg hvor hun kan fokusere maksimalt på sin golf.

Hennes prestasjoner under NM kan bli imponerende, men hun står overfor tøff konkurranse fra høyere rangerte spillere, men hjemmebanefordelen kan bli veldig viktig her. Vi ser med spenning frem til å følge Mari Filippa i mesterskapet.
 
Navn: Kristian Markussen
Alder: 18
Handicap: + 0,3
-----------------------------------------------

Kristian har også en solid bakgrunn fra Srixon Tour etter flere års spill. Hans toppnivå er høyt, og målet fremover er å levere flere stabile runder på rad.

Med videregående nylig fullført, har Kristian også et helt år med intens fokus på golf.

Kristian er spesielt komfortabel på hjemmebane, hvor han tidligere har vist seg som en sterk konkurrent. Han er kjent for sine lange slag og viser stor kapasitet på banen. Målet hans for NM er å kvalifisere seg for helgespillet, noe som vil kreve en solid prestasjon i mesterskapets to første dager. Vi gleder oss til å se hva Kristian vil oppnå under NM.


De tre siste forhåndskvalifiserte til NM kan skilte med både mer erfaring og et bredere spekter av resultater sammenlignet med våre to juniorer.

 
Navn: Arne Sverre Salvesvold
Alder: 41
Handicap: + 1,9
-----------------------------------------------

Arne Sverre sikret sin plass i årets NM ved å oppnå en imponerende andreplass i midAm NM nylig.

En gang en lovende junior med mange sterke resultater, fortsetter Arne Sverre å bevise at han er en konkurrent å regne med, selv flere år etter junioralder. Hans tekniske ferdigheter er imponerende og hans kapasitet er enorm.

Det er ingen tvil om at Arne Sverre er en av våre sterkeste spillere i NM. Med hans talent og dyktighet, kan vi forvente en plassering innen topp 10? Vi gleder oss til å følge hans prestasjoner i mesterskapet.

 
Navn: Jonas Lønn
Alder: 31
Handicap: + 1,1
-----------------------------------------------

Jonas er den mest meriterte Bjaavann-spilleren, spesielt de siste årene. Han har flere pallplasseringer i norgescup, og gjorde seg godt bemerket i fjorårets NM i Fredrikstad hvor han til slutt endte på en flott 12. plass.

Jonas utmerker seg med sine mentale egenskaper. Han besitter en sterk selvtillit, og er ikke skremt av å stå overfor spillere som kanskje rangeres høyere på papiret. Med NM på hjemmebane, er det spennende å spekulere i hvor langt Jonas kan nå. Vi ser frem til å følge hans prestasjoner i mesterskapet.

 
Navn: Øyvind Larsen
Alder: 45
Handicap: + 0,3
-----------------------------------------------

Øyvind er kjent for sitt solide og smarte spill på banen. Han sikret seg tittelen som norgesmester for midamatører i 2021, med et siste slag som bare kan beskrives som spektakulært. Uten å være klar over at han lå i delt ledelse da han slo ut på det siste hullet, et par 5 hull, avsluttet han med et syverjern rett i hullet for en albatross, og vant turneringen med to slag.

Vi legger også til at han for 10 minutter siden fikk HiO på hull 2 fra backtee! :-)

Øyvind har også mange andre gode resultater de siste 15 årene. Han er kjent for sin mentale styrke. Hvis været på Bjaavann blir utfordrende med vind og dårlig vær, kan Øyvind fort bli en favoritt. Han kjenner Bjaavann som sin egen bukselomme, og vi gleder oss til å se hva han kan utrette under NM denne uken.

Tidligere i år sendte vi ut en forespørsel til alle klubbens medlemmer for å undersøke hvem som var interessert i et wildcard til NM. Selvfølgelig er det kun et mindretall som oppfyller kravet om maksimalt 4,4 i handicap. For juniorer er det i tillegg et krav om at de tidligere har deltatt i minst en Srixon Tour.

Klubben har blitt tildelt fem wildcard i herreklassen og to i dameklassen. I herreklassen var det fem spillere som oppfylte kvalifikasjonskravene og uttrykte interesse, og disse fem har nå mottatt hvert sitt wildcard. Dessverre var det ingen kvalifiserte eller interesserte i dameklassen.
 

 
Navn: Even Albert
Alder: 29
Handicap: 0,0
-----------------------------------------------

Har spilt golf siden jeg var 10, var først 14 år på Randesund før jeg byttet til Bjaavann i 2017.
Gleder meg stort til å representere Bjaavann under NM.
Har en ambisjon om å klare cuten. 
Det krever 2 gode runder, så får håpe at formen sitter!
Har ikke fått den mest optimale innkjøringen til NM ettersom det kom tvillinger i hus i begynnelsen av Juli og en aktiv 3 åring løpende rundt. 
Men vi får håpe på det beste og hvertfall sørge for å ha det gøy under turneringen ??

 
Navn: Morten Hegland
Alder: 31
Handicap: 2,0
-----------------------------------------------

Startet med Golf som 12 åring i 2004
Er oppvokst 2.km unna golfbanen, så syklet til banen hver dag når jeg var liten.
Spilte NM sist i 2010. Da misset jeg cutting med noen få slag.
I år er målet å klare cutten. Slå mange gode slag og ha det gøy.

 
Navn: Morten Tjessem Våge
Alder: 27
Handicap: 0,7
-----------------------------------------------

Først vil jeg begynne med å si tusen takk for wildcard og mulighet til å spille NM!

Jeg kommer fra Evje og har spilt golf på Bjaavann i ca 14 år. 

Mitt mål for NM er hovedsakelig å ha det gøy. Det er en stund siden jeg har konkurrert, så jeg håper NM deltagelsen kan gi meg mer motivasjon til å trene mer og spille mer turneringer. 

 
Navn: Atle Bartha
Alder: 60
Handicap: + 2,4
-----------------------------------------------
Dedikert golfspiller som elsker å trene. Har spilt golf på relativt høyt nivå i ca 30 år, og har opp gjennom årene hatt flere gode resultater. Ambisjoner for NM ? Stiller alltid til start for å vinne , denne gangen blir det hardt.
 
Navn: Even Holm
Alder: 20
Handicap: 2,3
-----------------------------------------------

Jeg har spilt golf siden jeg var en liten guttunge. I dag studerer jeg på UiA, men spiller selv om mye golf med studentlaget GSI Eagles for tiden. Har aldri satset på golf, men ser på det som en veldig gøy sport å drive med. Synes det derfor veldig stas å kunne få muligheten til å være med i et NM. Ambisjoner for turneringen må være å kose seg, samtidig som det hadde det vært meget kult å klare cuten. 


Vi ønsker alle lykke til, og håper mange vil følge dem hull for hull i NM.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her