Medlem

Bjaavanns juniorer på treningsleir i Spania

Av: Per Øyvind Svenkerud  |  Publisert: 14. mars 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi har nå kommet til den tiden på året når de aller fleste av oss golfere ser lengselsfullt på bagen mens vi har andre ærend i boden eller garasjen. På nettet popper reklamene for årets nyheter på køllefronten opp. Selv i midten av mars er sola såpass lenge oppe at det teoretisk hadde vært mulig å rekke 9 hull etter arbeidstid. Golfsesongen er snart her!

For de av juniorene som er litt ivrigere enn gjennomsnittsgolferen har sesongen vært i gang siden banen stengte i oktober. For det meste på simulator eller i treningsstudio, men også på puttematte midt i stua eller foran speilet, med fokus på riktige bevegelser og posisjoner – gjerne med et eller annet kjøkkenredskap i hendene for å få den «riktige» følelsen.


Eskil får hjelp av Nicolai til å finne de riktige posisjonene i swingen

I slutten av januar var endelig dagen kommet da Mari Filippa og Kristian kunne sette seg på flyet til Alicante og en hel måned som toppidrettsutøvere på Hacienda del Alamo. To lange økter om dagen, litt skole innimellom samt et par turneringer for å sette høstens og vinterens gode treningsarbeid på prøve. 

De siste ti dagene av treningsoppholdet fikk de to eldste selskap av Adler, Eskil og ikke minst trener Nicolai Langeland. Fire soltørste fedre tok også turen og bidro som «saftblandere», sjåfører og moralsk støtte. 

Bjaavanns ungdommer imponerte på trening med tilstedeværelse, konkurranseinstinkt, nysgjerrighet og ikke minst utholdenhet fra soloppgang til solnedgang. De var først på rangen og de siste som gikk fra korthullsbanen eller puttinggreenen. 


Fra venstre: Mari Filippa, Adler og Kristian fanget på toppen av swingen.

I simulatorhallen har tallenes tale vært klar for både Mari Filippa og Kristian, Adler og Eskil. De slår ballen klart bedre enn noensinne og har +hcp på Trackman. Møtet med ondulerte greener, stimp på 11 og utallige bunkere ble derfor en aldri så liten vekker om at her må det jobbes med nærspill så snart forholdene hjemme tillater det. 


Det kom noen treputter innimellom.

Forskjellen mellom turnerings- og treningsrundene viste også det alle vi som har “mista det» i løpet av en runde vet utmerket godt og som Bobby Jones så godt beskrev det for snart 100 år siden: «Golf is a game that is played on a five inch course – the distance between your ears». På dette området erkjente alle at her det var mer å hente. Hovedmålet er at et dårlig slag på banen kun skal bidra til et ekstra slag på scorekortet.Guttene ble både berørt og gira etter å ha sett "Never Say Die", the Jason Day Story.

Konkurransesesongen for juniorene begynner allerede i slutten av april og du kan følge dem på klubbens hjemmesider. Før det hele braker løs rekker de en langhelg til Hjørring for å spille «landskamp» mot våre danske venner. Det begynner å bli noen år siden vandrepokalen stod i klubbhuset på Bjaavann. I år er vi bedre forberedt enn noensinne – og har med seks spillere samt forsterkninger fra KGK’s juniorer. 
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her