Banen

Oppdatering fra banemannskapet

02.01
Vi går inn i et nytt år med snødekke over hele banen. Dessverre fører det varierende været til noe is på enkelt greener, men dette har ikke ligget lenge. Vi følger med på værmeldingen og om det blir meldt varmere vær over en periode, så ser vi på mulighet for å frese bort snø og hakke i isen der den ligger. Heldigvis var det godt med frost i bakken før snøen kom denne vinteren, så vi er ikke bekymret.

16.11

Banen er stengt for sesongen. En veldig dyster værmelding kommende uke med temperaturer som dropper ned til 0 og regn/sludd hver dag, ser vi ingen annen utvei enn å stenge banen for sesongen. Skulle været plutselig snu helt rundt så vil vi åpne i helger om det er forsvarlig for kvaliteten på banen.

Vi takker for en fin sesong og jobber gjennom vinteren for en enda finere bane i 2023.

03.11

Vi skal denne og neste uke lufte alle greener med lengre tinner enn normalt. Vi tar ikke alt på samme dag, men sprer dette utover flere dager. Det vil derfor bli enkelte greener som ruller dåligere enn andre.

01.11

Da går vi inn i November og værmeldingen er ikke som håpet. Det er meldt mye regn og vi vil som tidligere nevnt stenge banen om det blir for vått. Følg med i golfbox og på statusen på hjemmesiden.

Det var en flott dugnad i helgen som var. Det ble tatt mye kratt rundt hele banen og vi takker så mye for all hjelpen vi fikk.

Når banen stenges endelig for seongen vet vi ikke, men vi håper på bedre vær i enden av langtidsvarselet og at det skal bli muligheter for noen fine runder også i november.

17.10

Det regner og regner. Vi må stramme inn litt på åpen/stengt banen når det regner som verst. Gresset tåler stadig mindre press og for å få en god innvintring må vi ta hensyn til dette. Derfor vil det bli stengte dager selv når det kan virke som det er kommet lite regn i området. Med andre ord, nå må vi sette banen først.

Hvor lang sesongen blir kan vi ikke si enda, og vi håper som dere at den skal vare en god stund til.

Vi har i høst luftet alle fairways og noen av disse har fått en ny runde sand på toppen. Forgreens og utslag har også blitt dresset, sådd og luftet. Greener ble sådd i slutten av august og dette fikk vi god respons på med spiring på alle greener. Her fortsetter dress og lufting ut mot slutten av sesongen.

Klippefrekvensen går også kraftig ned. Alt kortklipt klippes en gang pr uke, greener to ganger om været tillater det, mens rough klippes med ujevene mellomrom.

Rangen stenges ned og går over til selvplukk etter dugnaden 29.10. 

Store arbeidet vi holder på med nå er kratt og sjafs rundt banen, oppgradering av noen veier og ekstra stell av greens for vinteren.

03.10

Det har kommet rundt 80mm regn den siste uken. Banen holder seg fortsatt fin, men noe vått er det. Vi holder derfor stengt for golfbil for å ødelegge minst mulig. Vi fortsetter dressefrekvensen på greener og om det er gode nok forhold vil vi også dresse videre på fairways. 
Greener sprøytes på denne tiden med diverse preparater for å gi gresset en mørkere farge. Dette for å gi gresset bedre mulighet til å ta opp det lille som er av sollys på dagene.
Utslagsteder er inne på siste plassering for året og det vil bli slitt der de står i dag. Men med så begrenset vekst som vi ser nå, vil det være vanskelig å få spillbare tees tidlig neste sesong om vi fortsetter å flytte markørene rundt.

Vi nevner også at klippefrekvensen går ned på denne tiden av året og hasighet på greener vil variere. Det viktigste nå er en så god innvintring som mulig.

Husk at alle skal være registret i golfbox og at det kun er start fra hull 1. Frosten er vanskelig å beregne på denne tiden.

26.09
Høsten er her. Siste ukene har vi hatt morgenfrost flere dager. Vi stenger banen i golfbox så fort vi kan og ber alle respektere dette. 9 grader langs kysten kan fort være frost på Bjaavann når sola står opp.

Arbeid på banen er fortsatt i full sving selvom klippefrekvens har gått ned litt. Vi vil i løpet av høsten lufte og dresse greener, forgreen, fairway og tees. Dette er mye området og vi ber om forståelse for at vi til tider er i veien for spill. Vi slipper dere gjennom så effektivt vi kan.

Her følger en video som forklarer noen av grunnene til at vi lufter og dresser.

https://youtu.be/Zq1csYVLXmg


18.08.2022

Det har vært en varm og fryktelig tørr sommer. Vanningsanlegget har gått for full maskin så og si hver eneste natt for å vanne det vi kan. Noen områder dekkes ikke optimalt og vi bruker høsten på å sjekke spredere før neste sesong. På hull 6 har vi fått et ledingsbrudd under bakken, derfor ligger det en provosorisk ledning her de neste ukene.

Nå som høsten nærmer seg så må vi få luftet og sådd greener mens det fortsatte er gode temperaturer. Det er planlagt hullpiping, skjæring, resåing og dress av greener 29-30.08. Her blir det nødvendig å stenge ni hull mens arbeidet pågår.
Kommende uke vil vi starte lufting og dressing av utslagssteder. Dette medfører muligens et par stengte utslag hvor vi legger ut matte for spill, men det kommer vi tilbake til. Enkelt utslag vil også resåes.

Fairway skal også luftes, dette tar vi når det er tid og arbeidet vil pågå med ujevn frekvens utover september. Den resterende sanden på parkeringsplassen skal også brukes opp i fairway når det blir tid.

Nye puttinggreen er forhåpentligvis sådd i løpet av neste uke, men det styres av været og maskiner vi låner av våre venner i Suvatne.


31.05.2022
Etter et par gode arbeidsdager er vi endelig ferdige med mange jobber på greenene våre. Vi har vertikalskjært på -3.5mm, sådd 30kg krypkvein, dresset nærmere 50 tonn sand og hullpipeluftet med 9mm tinner. Når alt det var gjort ble det børstet, blåst og rullet. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Dette bidrar til bedre og sunnere greener gjennom hele året.

Vi fortsetter dressing og resåing av fairways i ukene som kommer, hull 15 og 3 står for tur først.

Vi setter veldig pris på tålmodigheten fra medlemmer, og det at vi fikk stenge ni hull mandag og tirsdag gjorde denne ukens greenprosjekt mulig.