Banen

Oppdatering fra banemannskapet

03.10
Det har kommet rundt 80mm regn den siste uken. Banen holder seg fortsatt fin, men noe vått er det. Vi holder derfor stengt for golfbil for å ødelegge minst mulig. Vi fortsetter dressefrekvensen på greener og om det er gode nok forhold vil vi også dresse videre på fairways. 
Greener sprøytes på denne tiden med diverse preparater for å gi gresset en mørkere farge. Dette for å gi gresset bedre mulighet til å ta opp det lille som er av sollys på dagene.
Utslagsteder er inne på siste plassering for året og det vil bli slitt der de står i dag. Men med så begrenset vekst som vi ser nå, vil det være vanskelig å få spillbare tees tidlig neste sesong om vi fortsetter å flytte markørene rundt.

Vi nevner også at klippefrekvensen går ned på denne tiden av året og hasighet på greener vil variere. Det viktigste nå er en så god innvintring som mulig.

Husk at alle skal være registret i golfbox og at det kun er start fra hull 1. Frosten er vanskelig å beregne på denne tiden.

26.09
Høsten er her. Siste ukene har vi hatt morgenfrost flere dager. Vi stenger banen i golfbox så fort vi kan og ber alle respektere dette. 9 grader langs kysten kan fort være frost på Bjaavann når sola står opp.

Arbeid på banen er fortsatt i full sving selvom klippefrekvens har gått ned litt. Vi vil i løpet av høsten lufte og dresse greener, forgreen, fairway og tees. Dette er mye området og vi ber om forståelse for at vi til tider er i veien for spill. Vi slipper dere gjennom så effektivt vi kan.

Her følger en video som forklarer noen av grunnene til at vi lufter og dresser.

https://youtu.be/Zq1csYVLXmg


18.08.2022

Det har vært en varm og fryktelig tørr sommer. Vanningsanlegget har gått for full maskin så og si hver eneste natt for å vanne det vi kan. Noen områder dekkes ikke optimalt og vi bruker høsten på å sjekke spredere før neste sesong. På hull 6 har vi fått et ledingsbrudd under bakken, derfor ligger det en provosorisk ledning her de neste ukene.

Nå som høsten nærmer seg så må vi få luftet og sådd greener mens det fortsatte er gode temperaturer. Det er planlagt hullpiping, skjæring, resåing og dress av greener 29-30.08. Her blir det nødvendig å stenge ni hull mens arbeidet pågår.
Kommende uke vil vi starte lufting og dressing av utslagssteder. Dette medfører muligens et par stengte utslag hvor vi legger ut matte for spill, men det kommer vi tilbake til. Enkelt utslag vil også resåes.

Fairway skal også luftes, dette tar vi når det er tid og arbeidet vil pågå med ujevn frekvens utover september. Den resterende sanden på parkeringsplassen skal også brukes opp i fairway når det blir tid.

Nye puttinggreen er forhåpentligvis sådd i løpet av neste uke, men det styres av været og maskiner vi låner av våre venner i Suvatne.


31.05.2022
Etter et par gode arbeidsdager er vi endelig ferdige med mange jobber på greenene våre. Vi har vertikalskjært på -3.5mm, sådd 30kg krypkvein, dresset nærmere 50 tonn sand og hullpipeluftet med 9mm tinner. Når alt det var gjort ble det børstet, blåst og rullet. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Dette bidrar til bedre og sunnere greener gjennom hele året.

Vi fortsetter dressing og resåing av fairways i ukene som kommer, hull 15 og 3 står for tur først.

Vi setter veldig pris på tålmodigheten fra medlemmer, og det at vi fikk stenge ni hull mandag og tirsdag gjorde denne ukens greenprosjekt mulig.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her