Banen

Oppdateringer fra banemannskapet

2024

Baneoppdatering 12.06.2024 
 
Tee 
Endelig litt fart i vekst på tees. Her har vi lagt inn mer ressurser enn normal for å få klippet disse tilbake til det vi mener er rett størrelse. De store har blitt for store og de små for små. Vi skal lufte tees så snart det blir tid. 
 
Rough 
Roughklipper var nede for telling i en lang uke, men er nå tilbake i aksjon. Høyrough er klippet en gang, og skal klippes igjen før juli. 

Fairway 

Fairway dresses denne uken, vi legger 250 tonn. Det er mindre enn tidligere slik at både spillere og klippere får det bedre. Det betyr dog at vi må ut en ekstra gang i løpet av sesongen. 
 
Forgreen 
Fortsatt litt treg vekst her. Veldig mye spillere og det tørre været gjorde det ikke enkelt, men det er lagt i frø og vi håper og tror det tetter seg bra frem mot sommerferien. Her skal vi lufte og dresse kommende uker. 

Green 
Vi er godt fornøyde med progresjonen her. Ikke helt oppe på den standarden vi ønsker, men det er nærmere for hver dag som går. Klippehøyden er nå 3,5mm. Vi fortsetter dresse og lufteprogram som planlagt. 
 
Bunkere 
Vi prøver å få tatt så ofte det er tid. Forhåpentligvis så øker frekvens inn i sommeren.
 
Prosjekter 
Nye tees på hull 13 er sådd.  
Dreneringsgrøfter er snart ferdig fylt. Vi planerer ut og avventer sådd her til høsten da vi ikke har vanning som dekker. 


27.05 

 
En etter hvert fryktelig varm og tørr mai går mot slutten. Det har vært en hektisk start på sesongen med mye spillere, mye arbeid og enda en HiO på Steinar Skeie. Alt som normalt med andre ord. 
 
Vi fikk skjært, luftet og sådd alle greener for et par uker siden og de nye frøene har spirt veldig fint. Vi forventer at greener vil tette seg raskt de neste ukene, spesielt med regnet som kommer denne uken fulgt av godt vær fra helgen. Vi går ned på klippehøyden etter regnet, fra 4,0mm til 3,5mm. 
 
Også i forgreens, tees og små områder av fairway er det skjært og sådd siste ukene, og endelig ser det ut til at det kan bli fart på de dårligste områdene.  
 
Hele banen ble gjødslet før regnet, og det kan fort bli en noe eksplosiv vekst i fairway kommende uker. Når det verste veksten har gitt seg vil vi starte på årets første dress av fairway. I år legger vi tynnere lag og prøver å få det gjort en gang mer enn tidligere. 
 
Fairway 12 og 18 har fått en snikstart på årets dresseprogram, her ble det lagt ut rundt 35 tonn sand sent uke 21. Vi dresset her grunnet testen av robotklippere, og at vi da ikke trenger ta hensyn til våre “normale” fairwayklippere og sliping av disse. Det går veldig mye fortere å bytte kniver på en robotklipper enn å slipe en stor fairwayklipper. 
 
Nærspillsområdet kommer seg for hver dag som går, og vi satser på åpning her før sommerferien. Det er planlagt bunkere på dette området, men disse bygges ikke før i høst.  
 
Den øverste puttinggreenen ved klubbhuset fikk hardest medfart i vinter og 70-80% var helt dødt. Denne er nå veldig nærme klar til bruk igjen, og vi ser for oss åpning første uken i juni. Dette medfører at den nye greenen ved utslag hull 1 kun blir til putting. 
 
De drenerte områdene/grøftene i fairway rundt på banen blir sådd denne uken, ta hensyn og gå rundt. 
 
På rangen vil det nå åpnes på gressutslag i helgene. Dette markeres med tau og vi ber alle respektere oppmerkingen og eventuelt skilt om at det er stengt. 
 
Bildet er fra etter dress, og under første klipp med robot på fairway 12.

Ps. Robotklippere på fairway 12 og 18 er gratis demo fra Gitmark i Lillesand. Vi har på nåværende tidspunkt ingen planer om store innkjøp av dette, men bruker det som god læring for oss på banen og setter veldig pris på å få testet dette ut.

24.04

Første uke av sesongen 2024 er i boks. Det har vært masse folk, sur vind, sol og fine forhold. Det er godt å være i gang.

Vi jobber på videre for å få banen opp på nivået vi ønsker å være på. Konkret betyr det (utover normalt vedlikehold):

- Dårlige områder på greener er skjært, hullet, sådd og dresset
- Gamle putting og hull 6 er også dekket med vekstduk for å drive temperaturen opp litt, spesielt om natten, samt å holde på fukten.
- Utslagsteder er vertikalskjært en gang og de dårligste skal skjæres en gang til, resåes og dresses
- Forgreens med skader skal vertikalskjæres i to retninger, luftes, resåes og dresses.
- Nye nærspillsområde er planert og sådd der det rant bort i høst. Her driver vi på med gjødsel og regner med det skal tette seg godt år vi begynner å klippe.

Dette kombinert med lite vekst gjør at vi ikke klipper like ofte som normalt, samt at bunkere ikke kjøres ofte nok. Vi synes også det er kijpt, men prioriterer reprasjon på denne tiden av året.

I fairway på hull 15 må vi grave en ny overflatedrenering, da massen her er tett og sjassen. Dette arbeidet starter torsdag 25.04.

Vi planlegger også en større jobb på greens 7-8 mai. Da skal vi vertikalskjære, hullpipe, så og dresse alle greener. Dette vil føre til dårligere putteforhold i en uke eller så, men i det lange løp gi oss enda bedre greener.

Husk også å ta hensyn til oss som er på banen, vent alltid til vi vinker deg frem. "Jeg slår aldri så langt til vanlig" hjelper lite om det suser golfballer rundt hen som klipper forgreens.

Og som normalt, ta gjerne et par ekstra nedslagsmerker når du uansett har fremme gaffelen.

04.04
Fem centimeter med snø dekker hele banen i dag, men heldigvis sier værmeldingen at det er varmere vær i vente. 
Banen ser bra ut, en tøff vinter tatt i betraktning. Fairway ser veldig bra ut, tees stort sett bra med et par unntak, forgreen også bra minus et par. Greener er variert, men når det blir tid for åpning så blir det ingne stengte greener slik det ser ut nå. Muligens noen flekker som får duk, men dette kommer vi tilbake til.

Åpning er fortsatt bare spekulasjon da vi er helt avhengige av høyere temperatur i bakken før spill. Det er nå 3,5-4,5 grader i greenene og vi trenger 7-10 før veksten er bra nok til å tåle slitasje. 

Dugang er satt til 13.04 klokken 10:00 og vi håper så mange som mulig henger seg på til litt rydde arbeid.

26.03
Masse spørsmål om åpning av banen for tiden, men det er fortsatt vanskelig å sette en dato. Vi trenger varmere vær og dermed høyere temperatur i vekstmassen. Uten vekst vil det bli store skader av spill, spesielt nå som det er såpass vått ute på banen.

Det er satt dugnadsdato til 13.04 klokken 10:00, med påmelding i GolfBox. Det blir som normalt raking og rydding av kvist og kvast, samt hygge og pølser.

Vi kommer tilbake med dato så fort vi mener banen tåler spill.

05.03
Det har vært en variert vinter med voldsomme temperaturendringer, mye snø, en del is og tidvis masse regn. Det er ikke ideelt for gresset.

Men vi har gjort det vi kan for å fjerne islaget når første mildperiode kom i slutten av januar. Greener kom da ut ganske bra og vi tror beslutningen om å fjerne den meteren som lå med snø var den rette. Etter dette har det vært mildt og kaldt om hverandre. Temperaturen har svingt fra -8 til +10 i perioden etter at snø og is var borte.

Status på greener i dag er variert. Noen ser veldig bra ut, noen middels og et par trenger mer jobb når temperaturene hjelper oss. Spesielt gamle puttinggreen har fått store skader i vinter, heldigvis har vi to og den nye ser veldig bra ut. Vi har dresset et lag sand denne uken i håp om å beskytte plantene mot den meldte kulda.

Tees, fairway og forgreens ser bra ut.

Nysådde treningsområde ved parkeringsplassen ser helt supert ut, og vi skal gjøre vårt beste for å åpne så tidlig som mulig her.

Gressutslag på rangen har overlevd fint og vi ønsker å bruke dette mer i helgene denne sesongen. Vi vil åpne rangen så fort vær og forhold lar oss kjøre med plukker uten å ødelegge for mye. Vi krysser fingrene for åpen range i påska.

Det er allerde pluss 5 grader i bakken og ikke tele på noen av greenene. Det betyr at om været snur til vår med gode temperaturer så kan det gå fort mot golfsesong igjen.

Alt i alt er vi greit fornøyd med hvordan det ser ut i dag, vinteren tatt i betraktning.

Vedlagt bilde fra banen i dag. Greener er dresset med en god del sand, som dere kan se.08.02

Nesten alt av is på greener forsvant under den milde perioden i slutten av Januar. Det har så langt vært en vanskelg vinter og fraværet av skikkelig tele, spesielt i greener, er ikke ideelt med snø, regn og is om hverandre.

Vi har siste uken felt trær langs bekken ved green 3 og på begge sider av bekken som kommer fra hull 4. Dette har åpnet opp greenområdet på hull 3 og utsikten fra utslag hull 4. Litt rydding er igjen her, men det må vi ta når snøen er borte.
Roar og Arild holder på bak hull 7, og opp mot utslag på hull 8. Her tynnes det kratt og skog for mer luft og bedre utsikt alle veier. 

Vi jobber også med nye skilt til banen, hvordan disse skal se ut kommer vi tilbake med når det er klart.

Kostas er nesten i mål med service på alle maskiner.


29.01

Det smelter stadig mer snø på banen og de aller fleste greenene er fri for is.

Vi jobber for tiden med litt trefelling der vi kommer til, samt service på alle maskiner.

2023

03.10

Som de fleste har sett har det kommet mye regn siste ukene, og det er derfor veldig vått på deler av banen. Det har også blitt litt kaldere på nettene og gressvekst har avtatt. Dette fører til lengre intervall mellom klipping av alle områder.

Greener klippes nå 4-5 ganger per uke og klippehøyden er satt opp til 3.8mm. Vi vil fortsette å dresse greener 2-3 ganger i måneden. Dette for å beskytte planten så godt vi kan i perioden med dårligere vekst.

Teesteder og forgreen klippes en gang i uken. Noen få teesteder er vertikalskjært, sådd og dresset. Disse er ute av spill og teeklosser flyttet til nærmeste alternativ. Resterende teesteder skal luftes og dresses før sesongen er over.

Fairway klippes to ganger i uken fortsatt, men også her er det mulig vi går ned til en om temperaturene faller enda mer. Vi håper på gode nok forhold til å lufte fairway i løpet av oktober.

Roughen klippes ukentlig, eller når det er mulig.

Golfbiler åpnes ikke med det første og når/om det kommer i gang igjen vil det bli en periode der kun spillere med legeærklering for benytte seg av bil. Det blir også restriksjoner på hvor en kan kjøre, dette opplyses om når den tid kommer.

Så håper vi alle fortsetter å reparere både nedslagsmerker og divots ut sesongen. Det blir større merker på green når det er mykt og det er derfor viktig at alle gjør så godt de kan når de reparerer. 

05.09

Da var det en stund siden forrige oppdatering. Her følger status på forskjellige områder av banen, samt nye feltet ved parkeringsplassen.

Tee
Vi har ikke fått gjort så mye som ønsket med utslagene denne sesongen, men vi håper på en vertikalskjæring, dress og lufting i løpet av høsten. Problem-tees vil få ekstra oppmerksomhet når den tid kommer. Det blir trolig matteutslag på noen hull utover høsten.

Rough
Vi får en del spørsmål om den høye roughen på banen. Vi forstår frustrasjonen når det er vanskelig å finne ballen, og vi vil gjøre vurderinger inn mot neste sesong på vedlikehold her. Det skal være mulig å finne ballen, samtidig som denne roughen skal være krevende å spille fra. Etablering av roughen er gjort i samråd med banekomite for å gi hullene den karakter som designer har sett for seg. En annen god nyhet er at vi sparer 700-800 liter diesel og mange arbeidstimer med roughklipperen gjennom sesongen.

Fairway
Vi er i gang og nesten ferdige med vertikalskjæring av alle fairways. Utvalgte hull skal også få nye frø i løpet av september. Vi dresser ca 250 tonn sand når alt er skjært og sådd. Til slutt skal fairway luftes før vinteren, når dette blir er fortsatt usikkert. Grunnet pågående arbeid er det ballplassering i kortklipt, en køllelengde.

Bunkere
Dessverre er bunkerraken vår ute av drift og vi venter på deler. Så fort denne er oppe og går vil bunkere få litt kjærlighet igjen. Vi spiller derfor med raking og plassering i bunkere en liten stund.

Forgreen
Skal skjæres, dresses og luftes i løpet av høsten. Vi kommer tilbake med info når det skal skje.

Green
Vi fortsetter med et godt dresseprogram, der greener får 8-10 tonn 3-4 ganger i måneden. Her blir det også vertikalskjæring og lufting utover høsten. Sjekk gjerne banestatus på hjemmesiden for oppdatert info om dager vi gjør større arbeid. Vi stenger 9 hull de få dagene det er veldig store jobber her.

Rangen
Gressutslag er vertikalskjært, sådd og dresset. Kommende sesong vil vi igjen ha dette åpent for medlemmer og gjester i helgene store deler av sesongen.

Nærspillsområde ved parkering
Som de aller fleste av dere har sett så begynner treningsområdet ved parkering å ta form. Dette var ikke planlagt arbeid for sesongen, men et godt tilbud fra O. Ager-Wick As om billig sand fra gravearbeid i kvadraturen gjorde at banemannskapet sammen med styret ble enige om å flytte på noe penger/ressurser i budsjett slik at dette kunne gjøres i år. Totalt fikk vi levert rundt 2000 tonn sand fra krysser Henrik Wergelandsgate/Kirkegata. Vi har derfor brukt deler av planlagt dressesand til fairway, rundt 1/3 (350 tonn) av det som skulle vært på banen. Det samme gjelder frø, her har vi brukt ¼ av det som skulle vært brukt på fairway. Samtidig har vi nesten tømt lageret for deler til vanningsanlegg og brukt dette på nye området. Dette for å ferdigstille området når det først var en gunstig avtale på sand. Hadde vi latt det ligge ville det fort grodd igjen av ugress og skapt mye ekstra arbeid.
Den gode nyheten er at vi allerede har fått tilsagn hos kommunen på anleggsmidler som dekker rundt 30% av kostnaden vi har med bygging av treningsområdet og puttinggreen som ble ferdigstilt i 2022. Dette er penger som utbetales i 2024-25.
Det har allerde begynt å spire på området, så dette bør være klart til åpning sommeren 2024. Se vedlagt tegning grov skisse av planene. Greener/siktepunkt er klippet på tee-høyde 10mm, fairway/utslag på 15mm og rough som på banen. Bunkere graves ut når området er kjørbart på gress og vi har bestemt hvor greener/siktepunkt skal være.17.07

Oppdatering fra banemannskap sendt til styremøtet.

Oppdatering banemannskap for Juni-juli 2023 
 
 
Banen 
Det tørre og veldig varme været i mai/juni gjorde at flere vedlikeholds trinn på greener måtte utsettes. Vi er fortsatt fornøyde med hvordan banen fremstår. 
 
Nye tees 
Endelig har det vært utvikling på de nyanlagte teestedene på hull 17 og 18. Begge to skal være klare til NM.  
Ny tee 44 på hull 1 er bygget og her venter vi på at gresset skal sette seg skikkelig før første klipp. Forhåpentligvis åpning ikke lenge etter NM. 
 
Tees 
Vi har skjært og sådd et par av de dårligste teestedene i juli. Tee 56 på hull 2 vil være tilbake i spill  uke 29. Tee 64 hull 7 tilbake i spill NM uka. 
 
Fairway 
Har fått runde to med dress, ca 300 tonn ble kjørt ut. Vi utsetter lufting og annet mekaniskarbeid til etter NM. Mindre problemområder på hull 5, 6, 8, 14, 15 og 16 ble skjært og sådd uke 27 
 
Forgreen 
Ser stort sett bra ut. Noen tørkeskader etter varmen som var, men også mye som har klart seg bedre enn fryktet. Her har vi kjørt to runder med sand, ca 60-70 tonn, og vertikalskjært en gang. 
 
Greens 
Ser veldig bra ut. Tettet seg fint tidlig i juni. De har ikke vært fult så raske som vi skulle ønske, men igjen så har det voldsomme været som var satt en stopper for arbeid som burde vært gjort og holdt klippehøyde noe høyere for å passe på gresset.  
 
Rough 
Vi gjør vårt beste for å tilpasse høyroughen til spillere. På hull 3, 10 og 18 har normal rough blitt 3-4 meter bredere mot områdene med høyrough. Vi håper dette hjelper for de som velger å ikke slå ballen i fairway. 

Bunkere 
Som normalt er det mye misnøye med bunkere. Det er ikke lite sand som er det store problemet, men kompakt sand. For å få ordnet dette må all sand byttes ut og ny fylles på. Inn mot NM, når regnet gir seg, vil vi løsne opp sanden som er der så bra vi kan og fordele det så jevnt rundt. Kanter og slikt pyntes også.  
Vi har kontakt med firma som driver med bunkerrehabilitering og bunkerliners. Får besøk av disse i løpet av september og vil da få priser på jobben gjort av dem. Vi tipper en pris på rundt 450-550 pr m2 for en totalrenovering hvor vi hjelper til med det vi kan. Vi har rundt 6000m2 med bunkere på banen. Får en mer nøyaktig pris på dette i høst. Kan søkes om spillemidler. 
  
Nye green 
Nærmer seg med stormskritt. Satser på åpning uken før NM. 
 
Prosjekter kommende måned 
- Greener dresses og skjæres når været er på lag. 
- NM 
- Kratt 
- Bunkere 
  
Større kostnader 
Ikke noe spesielt planlagt 
Roughklipper 4700D er ferdig betalt i september.

03.07
Nå holder det med regn for en stund. Det har endelig kommet litt nedbør på banen, det trengte vi. Banen er i bra stand, men som vi vet er bunkere litt kompakte i slike forhold. Det er stort sett nok sand i alle bunkerene, men blandingen av sand og kvarts blir en smule hard med mye regn. Vi gjør vårt beste for å flytte rundt på den, men det trengs en utskiftning av sand som er et større prosjekt vi må se på utenom sesong. 

Greener har klart seg veldig bra gjennom voldsom tørke og høy temperatur. Det har begrenset hvor mye skjæring og stell de har fått og derfor har de ikke vært like raske som noe kunne ønske. Vi setter gress-helse først i slike situasjoner. Nå som det har kommet regn ser de også ut til å ta godt unna og er fortsatt faste og fine. Vi skjærer og dresser hver tirsdag i Juli. 

Fairway får en runde med sand i uke 27. Rundt 300 tonn spres ut og børstes inn. Vi spiller med ballplassering denne uken.

Om noen kunne tenke seg å hjelpe til med litt divots på fairway så ta kontakt med Kenneth på 97574371. Dette kan gjøres når som helst på dagen, men morgenen er best for å unngå spillere.

Nye puttinggreen er på rett vei, men vi har ikke fått den helt så bra som vi ønsker enda. Litt mer tålmodighet så er den nok snart i bruk.

07.06

Vi sier ikke nei takk til litt regn nå, så om noen har en god regndans inne så er dette tida. Banen er fortsatt fin og greener klarer seg veldig bra gjennom den voldsomme tørken. Vi vanner så mye vi kan om natta (fra klokka 22:00-06:30), men med det meldte været så må vi begynne å vanne noen utvalgte greens, forgreens og fairways også på dagtid. Systemet starter opp klokken 15:00 og hopper rundt på banen i noen som ser ut som tilfeldig rekkefølge.

Ellers jobber vi på med de nye utslagene, men tørken gjør også dette tøft med mye vanning også her på dagtid. Vi håper på å kunne åpne den nye puttinggreenen i Juli.

Lille fairwayen nede på hull 14 ble vertikalskjært, sådd og dresset mandag, her må vi nok ut med litt mer sand de nærmeste dagene.

Greener får sin lille dose sand på ukentlig basis, og her er det gode været en fordel for å få børstet den inn i gresset kjapt slik at det ikke går for mye utover spillet. Forgreens ble vertikalskjært forrige uke og dresset med sand denne uken, forgreen 4,5 og 15 ble sådd tillegg. Vi sådde greener for et par uker siden og dette kom veldig fint på samtlige greener etter rundt 10 dager.

Forhåpentligvis får vi sand fra Reddal veldig snart, slik at vi kan gi fairway runde to med dressing. Rundt 250 tonn med 0-3 sand står på menyen denne gangen.

Kos dere i det fine været!

11.05

Vi er godt fornøyde med sesongåpningen. Ikke bare er banen i fin stand etter en seig vinter, men vi har kommet godt i gang med vedlikehold og deler av handlingsplan. Vi har fått levert 4 paller med ferdiggress til kun fraktpris fra Pentagon, dette er brukt rundt nye utslag på hull 17 og 18. Vi avventer fortsatt gratis rør fra kommunen til hull 2. 
 
Prosjekter kommende måned 
- Greener støttesåes, luftes og dresses 15-16.05 
- Forgreens vertikalskjæres, støttesåes og dresses uke 22/23 
- Fairway støttesåes og dresses i juni, væravhenging. 
 
Nye green 
Vi har hatt litt oppstartsvansker på nye puttinggreen i vår, og denne er tatt tak i denne uken. Vi satser på at det tetter seg til her de kommende ukene. 


30.04


Vi gjør vårt beste for å informere om større jobber utover normalt vedlikehold som klipping, rulling og bunkerraking, men noen ganger er det været som bestemmer så vi kan ikke alltid være så tidlig ute som vi skulle ønske. Vi legger ut hvilken dag disse jobbene skal gjøres under "dagens status" på hjemmesiden.

Uka som har gått har vi fått dresset første runde fairway. Her gikk det med rundt 250 tonn sand. Denne sesongen går vi for mindre mengder flere ganger. Bedre for spillere og enklere for oss.

Kommende uke (tirsdag 02.05) skal vi dresse greener på tirsdagen, også her bare en liten dose (8-10 tonn).

I løpet av de neste par ukene skal vi få sådd de to nye utslagstedene på 17 og 18, samt resådd det "nye" på hull 1. Det vil også bli lagt ned en større innsats på noen utvalgte utslagssteder som trenger bedre gressdekke etter mye juling gjennom fjoråret og vinteren. Dette medfører muligens matteutslag eller spill fra 52 for 64, 61 og 56 på hull 8. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi finner tid til prosjektet.

Når det gjelder golfbiler på banen så er vi noe mer restrektive i begynnelsen på sesongen, og ved regn vil det muligens stenge igjen slik at banen kan tørke opp før bruk av golfbiler.

Så vil gjerne be alle medlemmer og gjester om å fortsette å ta nedslagsmerket sitt. Finner du ikke ditt eget, eller ikke lager ett, så ta gjerne et par andre du finner. Takk.

Ha en fin runde og kos dere i sola.

17.04.23


Endelig er banen åpen og det er meldt fantastisk vær den første uken. Vi tillater oss en liten huskeliste for runden.

- Det vil fortsatt komme dager med frost, ta hensyn og alltid ha booket tid i GolfBox før du går ut. Om banen er blokkert i GolfBox så er banen stengt.
- Ta vare på banen så godt dere kan og hjelp oss med både divots og nedslagsmerker.
- Straffeområder (vannhinder) på banen er ikke merket enda og vi håper det ikke byr på for store problemer. Vi merker forhåpentligvis i løpet av den første uken.
- Et par bunkere er ikke klare for spill, disse merkes med blå stake. Her dropper du ballen ut ved nærmeste punkt og ikke nærmere flagget.
- Vent alltid på klarsignal før du slår i nærheten av banemannskap, det er ikke kult med golfballer rundt hodet.

God tur!

28.03.23

Vi skjønner at alle medlemer venter på beskjed om både dugnad og åpning av banen. Ventetiden er frustrende også for oss som jobber på banen. Banen ser bra ut og vi mangler bare varmere vær for å komme i gang med sesongen, og sånn har det føltes siden tidlig i februar. Det er per nå veldig lite skader fra vinteren, alle greener ser ut til å ha kommet seg hit veldig bra. Det samme gjelder fairway her er det dog litt tråkk-skader fra dager med frost, men ikke noe som skal ta lang tid å få ordnet.

Vi kommer tilbake med informasjon om baneåpning så fort vi har en mer positiv værmelding.

For tiden holder vi på med en forlengelse av dagens parkering, både på rangen og hovedparkering. Det blir også tatt litt underskog her og der, men det er større fokus på å rydde etter vinterarbeid nå. Dugnadsgjengen på låven har tatt inn og malt alle røde og hvite staker, disse settes ut så fort frosten forsvinner.


NM i golf
Det er mange som lurer på hva ekstra som skal gjøres i forbindelse med NM i august. Vi håper det ikke blir mye utover det som er normalt vedlikehold og at banen skal fremstå på en fin måte uavhengig av NM. Når det er sagt så blir det et par ting som gjøres inn mot NM, ting som blir viderført om det er en suksess. Straffeområder skal merkes med rødstripe i gresset, sammen med noen ytterst få rød staker der det er formålstjenlig. Dette gjør vedlikehold av gress ned til straffeområder enklere og gjør etter vår mening banen enda finere. Siv i vannet på hull 10 og 11 renskes opp så godt vi kan. Om det går bra her vil vi gjøre det samme på hull 14. Utover dette vil klippefrekvens øke i ukene opp mot NM og klippehøyde går ned på alt kortklipt.
Banen stenges etter planen på søndagen før NM. Det betyr at banen blir stengt for normalt spill fra søndag 30.07 til og med søndag 06.08. 
Det er fortsatt behov for dugnadshjelp denne uken og om noen kunne tenke seg å hjelpe til på banen så ta kontakt, så ser vi om vi har noe du kunne tenke deg å gjøre. 

10.02.23
Det varierende været fortsetter og det svinger fra snødekket til bar bane nesten ukentlig. Banen ser ut til å klare seg veldig fint gjennom vinteren så langt. Også den nye greenen ved utslag hull 1 ser ut til å tåle været bra.

Vi har tatt mye skog på høyresiden av hull 3, mot green på hull 4. Det er fortsatt litt opprydding igjen her før vi er ferdige så om vi rekker mer felling i vinter er usikkert og avhening av når våren setter inn. 
Ellers kan vi nevne at Kostas, teknikker, har gjort en ekstra grundig service på hele maskinparken denne vinteren. Vi venter også inn nye greenklippere og fairwayklippere i April. 

Gjødselbestillinger er lagt inn, vi forventer å bruke rundt 8,5 tonn gjødsel gjennom sesongen. 
Sandbudsjett (forutsatt at forslag går gjennom) ligger på rundt 1200 tonn totalt, det meste til fairway.

Vi vet mange begynner å krible etter å spille golf utendørs igjen, men å si noe konkret om åpning kan vi dessverre ikke gjøre enda. Det eneste vi kan gjøre er å håpe på at våren kommer tidlig. Uansett er det ikke mer enn en måneds tid til første dugnad.

02.01

Vi går inn i et nytt år med snødekke over hele banen. Dessverre fører det varierende været til noe is på enkelt greener, men dette har ikke ligget lenge. Vi følger med på værmeldingen og om det blir meldt varmere vær over en periode, så ser vi på mulighet for å frese bort snø og hakke i isen der den ligger. Heldigvis var det godt med frost i bakken før snøen kom denne vinteren, så vi er ikke bekymret.

2022

16.11

Banen er stengt for sesongen. En veldig dyster værmelding kommende uke med temperaturer som dropper ned til 0 og regn/sludd hver dag, ser vi ingen annen utvei enn å stenge banen for sesongen. Skulle været plutselig snu helt rundt så vil vi åpne i helger om det er forsvarlig for kvaliteten på banen.

Vi takker for en fin sesong og jobber gjennom vinteren for en enda finere bane i 2023.

03.11

Vi skal denne og neste uke lufte alle greener med lengre tinner enn normalt. Vi tar ikke alt på samme dag, men sprer dette utover flere dager. Det vil derfor bli enkelte greener som ruller dåligere enn andre.

01.11

Da går vi inn i November og værmeldingen er ikke som håpet. Det er meldt mye regn og vi vil som tidligere nevnt stenge banen om det blir for vått. Følg med i golfbox og på statusen på hjemmesiden.

Det var en flott dugnad i helgen som var. Det ble tatt mye kratt rundt hele banen og vi takker så mye for all hjelpen vi fikk.

Når banen stenges endelig for seongen vet vi ikke, men vi håper på bedre vær i enden av langtidsvarselet og at det skal bli muligheter for noen fine runder også i november.

17.10

Det regner og regner. Vi må stramme inn litt på åpen/stengt banen når det regner som verst. Gresset tåler stadig mindre press og for å få en god innvintring må vi ta hensyn til dette. Derfor vil det bli stengte dager selv når det kan virke som det er kommet lite regn i området. Med andre ord, nå må vi sette banen først.

Hvor lang sesongen blir kan vi ikke si enda, og vi håper som dere at den skal vare en god stund til.

Vi har i høst luftet alle fairways og noen av disse har fått en ny runde sand på toppen. Forgreens og utslag har også blitt dresset, sådd og luftet. Greener ble sådd i slutten av august og dette fikk vi god respons på med spiring på alle greener. Her fortsetter dress og lufting ut mot slutten av sesongen.

Klippefrekvensen går også kraftig ned. Alt kortklipt klippes en gang pr uke, greener to ganger om været tillater det, mens rough klippes med ujevene mellomrom.

Rangen stenges ned og går over til selvplukk etter dugnaden 29.10. 

Store arbeidet vi holder på med nå er kratt og sjafs rundt banen, oppgradering av noen veier og ekstra stell av greens for vinteren.

03.10

Det har kommet rundt 80mm regn den siste uken. Banen holder seg fortsatt fin, men noe vått er det. Vi holder derfor stengt for golfbil for å ødelegge minst mulig. Vi fortsetter dressefrekvensen på greener og om det er gode nok forhold vil vi også dresse videre på fairways. 
Greener sprøytes på denne tiden med diverse preparater for å gi gresset en mørkere farge. Dette for å gi gresset bedre mulighet til å ta opp det lille som er av sollys på dagene.
Utslagsteder er inne på siste plassering for året og det vil bli slitt der de står i dag. Men med så begrenset vekst som vi ser nå, vil det være vanskelig å få spillbare tees tidlig neste sesong om vi fortsetter å flytte markørene rundt.

Vi nevner også at klippefrekvensen går ned på denne tiden av året og hasighet på greener vil variere. Det viktigste nå er en så god innvintring som mulig.

Husk at alle skal være registret i golfbox og at det kun er start fra hull 1. Frosten er vanskelig å beregne på denne tiden.

26.09
Høsten er her. Siste ukene har vi hatt morgenfrost flere dager. Vi stenger banen i golfbox så fort vi kan og ber alle respektere dette. 9 grader langs kysten kan fort være frost på Bjaavann når sola står opp.

Arbeid på banen er fortsatt i full sving selvom klippefrekvens har gått ned litt. Vi vil i løpet av høsten lufte og dresse greener, forgreen, fairway og tees. Dette er mye området og vi ber om forståelse for at vi til tider er i veien for spill. Vi slipper dere gjennom så effektivt vi kan.

Her følger en video som forklarer noen av grunnene til at vi lufter og dresser.

https://youtu.be/Zq1csYVLXmg


18.08.2022

Det har vært en varm og fryktelig tørr sommer. Vanningsanlegget har gått for full maskin så og si hver eneste natt for å vanne det vi kan. Noen områder dekkes ikke optimalt og vi bruker høsten på å sjekke spredere før neste sesong. På hull 6 har vi fått et ledingsbrudd under bakken, derfor ligger det en provosorisk ledning her de neste ukene.

Nå som høsten nærmer seg så må vi få luftet og sådd greener mens det fortsatte er gode temperaturer. Det er planlagt hullpiping, skjæring, resåing og dress av greener 29-30.08. Her blir det nødvendig å stenge ni hull mens arbeidet pågår.
Kommende uke vil vi starte lufting og dressing av utslagssteder. Dette medfører muligens et par stengte utslag hvor vi legger ut matte for spill, men det kommer vi tilbake til. Enkelt utslag vil også resåes.

Fairway skal også luftes, dette tar vi når det er tid og arbeidet vil pågå med ujevn frekvens utover september. Den resterende sanden på parkeringsplassen skal også brukes opp i fairway når det blir tid.

Nye puttinggreen er forhåpentligvis sådd i løpet av neste uke, men det styres av været og maskiner vi låner av våre venner i Suvatne.


31.05.2022
Etter et par gode arbeidsdager er vi endelig ferdige med mange jobber på greenene våre. Vi har vertikalskjært på -3.5mm, sådd 30kg krypkvein, dresset nærmere 50 tonn sand og hullpipeluftet med 9mm tinner. Når alt det var gjort ble det børstet, blåst og rullet. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Dette bidrar til bedre og sunnere greener gjennom hele året.

Vi fortsetter dressing og resåing av fairways i ukene som kommer, hull 15 og 3 står for tur først.

Vi setter veldig pris på tålmodigheten fra medlemmer, og det at vi fikk stenge ni hull mandag og tirsdag gjorde denne ukens greenprosjekt mulig.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her