Bjaavann Golfklubb

Bjaavann Golfklubb ble stiftet 1. juli 2003. Klubben er gjennom sitt medlemskap i Norges Golfforbund også medlem av Norges Idrettsforbund

Klubben kjøpte banen, med ni hull og uten treningsfasiliteter, ved Bjåvann ved Ålefjær i Kristiansand fra konkursboet etter Kristiansand Golfklubb. Klubben har etter oppstarten ferdigstilt driving range i 2004, og  i 2006 ble de resterende 9 hull åpnet slik at klubben har et komplett 18 hulls golfanlegg.

Banen er finansiert gjennom et andelslag - Sørlandets Golfpark, tippemidler og lån.

Hvert år legger medlemmene ned tusenvis av dugnadstimer på vedlikehold og videreutvikling av  anlegget.

Klubben har ved utgangen av 2017 snaut 800 medlemmer.

Banen er designet av en av verdens mest anerkjente golfarkitekter, Robert Trent Jones Jr. Med det som utgangspunkt har Bjaaavann Golfklubb ambisjoner om å bli anerkjent som en golfklubb med et godt miljø som fostrer gode golfspillere og som kan være vertskap for store golfturneringer både av nasjonalt og internasjonalt format. Klubben har på tross av sin korte fartstid allerede arrangert en rekke forbundsturneringer inkludert Norgesmesterskapet i 2011.

Slik beskrives banen på arkitektens egen hjemmeside