Nytt grep – som 83 åring!

Det er aldri for sent å ta grep. Bare spør Kjetil Skajaa – en veteran blant seniorgolferne.

Han er født i 1931. For å friske opp litt på den historiske hukommelsen. Her er noe som skjedde det året:

Empire State Building ble fullført og dette var verdens høyeste bygning helt til 1973 da Sears Towers i Chicago ble bygget. Vitale mål: høyde 381 meter, 102 etasjer, 6500 vinduer, 73 heiser, pris 45 millioner 1931-dollar.
Menstad-slaget.
Al Capone dømt til 11 års fengsel (løslatt i 1939).
Boris Jeltsin ble født.
Norges første lydfilm (Den store barnedåpen).
«The Star – Sprangled Banner» offisielt i bruk som USAs nasjonalsang.

Denne uka var vi en gjeng av oss som har levd en stund, jeg har nok levd minst, på golftur til Danmark. «The Grand Old man» - Kjetil Skajaa hadde jeg den ære av å spille sammen med. Det var da han kom med nyheten:

«Jeg har skiftet grep….»

Det var grepet rundt kølleskaftet han hadde forandret – i en alder av 83 år. Imponerende. Noe jeg også ble av den spreke karen som tilbringer halve året i Spania. Han fløy som en unghest fra hull til hull. Det er aldri snakk om å bruke bil der i gården. Han skyver på trallen – i et formidabelt tempo. Sågar på greenen står han ikke stille. Etter at slaget er slått fotfølger Kjetil ballen mot hullet….

Jeg lar meg imponere av Andrea Pirlos blikk på den italienske midtbane, av killerinstinkt fra Uruguays Suarez inne i motstanderens boks under fotball-VM. Men det som imponerte meg mest denne uka var den spreke 83-åringen som om sommeren holder hus i Høvåg, der for øvrig seniorene hvert bidige år blir invitert til låvefest.

Da vi spilte sammen slo Kjetil som en gud fram til green, men puttet langt fra som en gud. Det irriterte han en smule. Men etter siste runde (i Sæby) da vi ikke spilte sammen kom han bort til meg og sa at nå hadde han knekket koden for puttingen.

«Jeg hadde glemt at det handler om å se på ballen i slaget og ikke mot hullet», sa Kjetil og gliste bredt. Han smiler ofte. Kjetil er en lun fyr som tilfører seniormiljøet en masse.

Kommer gjennombruddet snart?

For egen del skryter jeg en smule og må jeg si at jeg er i støtet.   Jeg spilte 30 poeng første dag i Sæby, 32 poeng neste dag i Sindal og avsluttet med 36 poeng i Sæby.

De siste 11 rundene har jeg spilt fra 30 til 36 poeng i 10 av mine 18 hulls runder. Jeg falt ned på 25 poeng da jeg debuterte på banen i Randesund. Det er for øvrig den eneste banen i Norge jeg har spilt på utenom Bjaavann. I området rundt Sukkevann følte jeg meg som en orienteringsløper da jeg lette etter baller inne i granskauen.

Ved et tilfelle på banen på den andre siden av Varoddbrua var det likevel ikke problem å finne ball. Men ei utfordring var å finne min ball. Jeg var landet på drivingrangen. Etter å ha tittet på et par hundre ballen for å finne min Wilson-ball gav jeg opp…

Selv om jeg har vært like stabil som bankrenten håper jeg likevel på gjennombruddet – når jeg kan klaske til og senke handicappet. For det er det som nå gjelder .  Jeg konkurrerer hver dag mot meg selv, men så langt har det ikke gått stang inn hele veien.

Men den dagen kommer. Det er det som er det herlige med dette spillet. Forventningene er alltid tilstede – før første slaget er slått.

For øvrig hadde vi seniorer som vanlig en fantastisk tur. Carsten Akselsen var mannen bak opplegget og for gjennomføringen. Det var til tre ganger 20 i stil.

Vi takker og bukker for at vi har folk som går i bresjen og arrangerer slike turer.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.