6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Nummer 57 av 57 deltakere…Dersom vår eminente pro Gordon Murray hadde stått på første tee på Augusta i Georgia på en PGA-turnering sammen med Tiger Woods har jeg en liten mistanke om at skotten ville blitt en smule «star-struck». Jeg mener at dette kan sammenliknes når jeg er i samme flight som Gordon i Nordea Pairs.

Og vi stod sammen på hull 13 klokka 09.00 1. pinsedag i den tradisjonelle turneringen til banken der jeg har pengene mine stående.

Dagen (1. pinsedag) er til minne om at den hellige ånd kom til apostlene og for oss protestanter regnes dette også som fødselsdagen til den kristne kirken. Jeg burde vel strengt tatt vært i Vennesla kirke. Men å spille sammen med Gordon var for meg som da den hellige ånd visste seg på himmelen i form av ildtunger. Dette var stort. Jeg ble litt vissen i beina, uten at jeg vil kalle det prestasjonsangst. For det jeg ikke har prestert på en idrettsarena fram til dags dato i løpet av 67 år gjør at jeg ikke har ambisjoner om nå å få noe på min idrettslige CV.

Det er mer enn ok at jeg nå kan føye til på min golf CV at jeg spilte sammen med Gordon.

Jeg var satt opp på lag sammen med Tom Schou Henrichsen. Siste gang jeg så den karen var på Kristiansand stadion midt på åtti-tallet. Tom var kommet fra Tønsberg (EIK) og ble en av de solide spillerne i noen sesonger hos de gule og svarte i Start. Det var på den tiden Brian Green var trener og Karsten overtok da engelskmannen fikk sparken. Så det var et hyggelig gjensyn. Ex-startspilleren hadde drevet på med liten hvit ball i fire år og var nede på 12-tallet i hcp. Imponerende. Dessuten viste det seg at han jobbet sammen med sønnen min. Verden er ikke stor.

Mot oss i samme flight hadde vi Gordon og hans unge makker Marcus Mykland Løkke. Gordon feide avgårde den første ballen på hull 13 – som la seg oppe ved bunkeren i forkant green. Det er da du kan føle skjelven når du «skal hoppe etter denne karen».

Men jeg er snart 70 år og bør være over denne prosess. Det må da være for sent å kunne dumme seg ut? Noe som er umulig i golf. Her går det opp og ned og det skal det gjøre. Nå spiller jeg jo for hyggens skyld og mot meg selv – komme ned i hcp. Og bryr meg ikke om noen andre i konkurransesammenheng. Dessuten i ungdommen løftet jeg meg når noe stod på spill. Forbedret alltid standpunktkarakterene til eksamener, uten at det sier så mye…

Derfor gikk det også bra på mitt første utslag. Jeg landet ballen midt på fairway – 100 meter til green. – Well done Oddleiv, kom det fra Gordon.

Resten av Nordea Pairs ble en opplevelse. Det var overveldende å gå sammen med Gordon. Her var det en fagmann i sving. Alt så veldig enkelt ut, men slikt er det når folk kan sine ting. Enten du er elektriker, rørlegger eller golfspiller.  Det ble en fire timers høytidsstund gjennom 18 hull på Bjaavann. 

Her kunne denne artikkelen sluttet….
Men 2. pinsedag lå det en mail og ventet på meg i innboksen. Den var kommet fra Terje Nilsen, redaktør av hjemmesiden til klubben vår:

«Hva skjedde? Fra toppspill den ene dagen til kollaps…? Lager du noen ord fra turneringen?»

Selvfølgelig adlyder jeg redaktørens oppfordring. For meg ble det et kollaps. Sammenbrudd, elendig spill. Men denne dagen var jeg ikke bedre. Jeg ble nummer 57.  14 poeng!!!

Det hadde vært en knallgod plassering i Vasaloppet (15 000 deltakere). Men ikke noe særlig i bankturneringen «Nordea Pairs». Det var 57 deltakere.

Vinnere ble Bjarne Larsen/Odd Herlofsen med 47 poeng. Dameklassen vant Jenny Ann Liebermann/Margot Pedersen med 40 poeng. Henrichsen og undertegnede ble nummer 26 av 30 lag med 31 poeng. Det skyldes Tom Schou at vi kom så langt opp og undertegnede at vi kom så langt ned.

Værgudene var ikke med oss. Om den hellige ånd hadde vist seg i form av ildtunger på himmelen ville vi ikke sett det i gråværet, om vi da ikke hadde vært apostler. Men jeg skylder ikke en fatal runde på dårlig vær. Heller ikke på dårlige klær. Det skyldes mannen som holdt i køllene. Men dette var årets første nedtur og den måtte komme – dog kom den med et smell.

Jeg gjorde imidlertid som hoppere som går på trynet. De kommer seg opp igjen på stillaset raskest mulig. 2. pinsedag var jeg igjen på Bjaavann, sammen med Glenn Johan Haugland – gift med datteren til fruen min. Han spilte seg ned i hcp. Og jeg fikk en opptur. 33 poeng. En god dag på Bjaavann.

I bedre humør enn dagen før gikk jeg mot låven for å sette fra meg køllene. Da kom Gordon springende. Kafé fikk visstnok være kafé:

- Sorry Oddleiv. Jeg kunne ikke fortelle deg noe da vi gikk runden i går, kom det kjapt fra min pro og mentor.

Gordon reiv opp driveren av køllebaggen – tok den og stilte seg opp for slag på grusen utenfor låven.

- Slik skal du stå!!!!. Du hadde driver i feil posisjon, var klar beskjed.

Jeg bukker og takker. Snakk om å følge opp sine elever.

INTERNASJONALT

Seniorene har vært i Sverige. Vi spilte tre runder – to i Mjølkerød og ei i Strømsstad. En av dagene var i sterk kuling og 40 mm nedbør i løpet av fire/fem timer. Men vi hadde som vanlig en fantastisk tur. Mange takk til Ottar Skretting som administrerte dette til seks på terningen nok en gang. Er du på tur med den gamle skipper er du i gode hender.

Vi var 28 seniorer fra Bjaavann. 15 av disse var over 75 år. Jeg gjentar 15 av disse var over 75 år. Imponerende. Jeg gjentar igjen – imponerende.

Dessuten hadde vi vår grand old man – Helge Strand – 88 år igjen hjemme i Vennesla.

Golf er god helse. Synd at ikke flere har fått opp øynene for det !


Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga