6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Med flagget på skoene!!

Av Oddleiv Moe

Men jeg lot det stå til. Gav alt som var i den 65 år gamle skrotten. Ballen trillet ni meter. Med snill lengdemåler muligens ni og en halv meter. "Toppet" ballen var i nærheten riktig. Mest korrekt var det at ballen utelukkende trillet på grunn av lufttrykket.

Jeg hadde gjort mitt første slag på hull 1 i EU-land. Men følg med – lenger nede i artikkelen. Det ble bedre, og det kunne vel strengt tatt bare gå bedre....

Men vi hopper tilbake over Skagerrak, til Bjaavann og til den siste turneringen for seniorene. Seniorer er vi som har levd en stund og husker Kniksen og Jan Høiland.

I den siste seniorturneringen  gikk det "all in". Jeg vant mot alle odds.

Neste gang jeg logget meg inn i golfbox var mitt hcp. senket til 32.2. Jeg heiste flagget, og sendte den gledelige meldingen ut i mitt forrige innlegg i "herren fra rødt".

Det gikk en time så ringe Carsten Axelsen. Han er ingen hvem som helst. Han er høvdingen i seniorutvalget.

- Beklager Moe, men golfbox må ha løpt løpsk. 32,2 er feil. Det skal være 34,2, og det har du å forholde deg til når vi drar til Danmark, var den klokkerklare beskjed. Snakk om å lande med et smell!.

"DYNE-LARSEN"

Vi hopper tilbake over Skagerrak. Torsdag 20. august. Jeg skal internasjonalt – ut i Europa til stedet Gatten i Himmerland på Jylland i Danmark. Himmerland. Du behøver ikke være oppvokst i Bejing for å hevde at det ligger "in the middle of nowhere". På vei inn mot banen forstår du at her er det kyr som det er flest av. Det ligger for øvrig en kyllingfarm i nærheten. Der skal jobbe folk fra 24 nasjoner. Må være tålig stor.

Da vi svinger inn på parkeringsplasen blir jeg vissen i kroppen. Dette er store greier for en enkel sjel fra 4700 Vennesla. Parkeringsplassen er på størrelse med dem som er foran danskefergene i Hirtshals og her står det biler der de fleste har like mange hestekrefter som det løper hester på Bjerke en sesong.

Himmerland Golf og Spa resort er da også nord-europas største golfresort.

Eneeier er Larsen. Nei ikke "Shetlands Larsen" etterkommere, heller ikke noen i familie med "Cognac Larsen", men eieren er "Dyne Larsen". Ikke hørt om "Dyne Larsen, eller Lars Larsen?

Vi snakker om eieren av "Jysk" – 2000 sjapper i 34 land – 17. 500 ansatte – 18 milliarder kroner i omsetning i 2012. Han var i fjor på 304 plass på listen til Forbes. Muligens ikke imponerende, men denne listen gjelder hvem som er rikest i verden.

I 2004 feiret han 25 års jubileum for sitt sengetøylager. Det ble da forfattet en biografi om Lars Larsen. "Dyne Larsen" sendte biografien ut til samtlige danske husstander (2,4 mill. bøker). Det er opplag selv Gaute Heivoll ikke matcher.

"Dyne Larsen" hadde vært noe å ha i klubben vår. Da hadde vi ikke trengt Nordea.

EUROPA-TOUR

"Dyne-Larsen" er i disse dager spesielt stolt. Nylig fikk Himmerland tildelt Europatour fra 2014-2016. Larsen mener at dette blir tidenes sportsevent i vårt naboland. Budsjettet på neste års Europatour (i august) er på 100 millioner kroner – danske kroner.

En annen kar som også er stolt er Thomas Bjørn. Han har sammen med Larsen vært med å ro dette gigantarrangementet i havn. Og når det gjelder Bjørn, så har banen en spesiell plass i hans hjerte. Silkeborg-gutten vant sin første turnering som proff på Challenge Tour på Himmerland i 1995 – for øvrig etter omspill med Anssi Kankonken og Nicolas Vanhootegem – om det skulle ha noen interesse.

Alt dette hadde jeg lest meg opp på før jeg skulle ut med "flagget på brystet". Jeg var forberedt – på historien til Himmerland Golf og Spa resort....

Og la meg ta det med en gang. Det ble et "himmelsk" opphold. Betjeningen var også i Europatoppen. Da en servitørlærling "gjorde kula" og veltet et vinglass (rødvin) over buksene mine, var sjefen på pletten øyeblikkelig – ikke bare med en beklagelse. Jeg fikk et glass med dobbel kvote og han gav beskjed om at ble ikke buksa som ny etter en "dash" med Vanish og vask var det bare å sende en e-post så skulle den saken erstattes...

Fra rødt

Vi var 40 seniorer fra Bjaavann – knapt noen under 60 år, men noen over 80 år som skulle gå tre dager på dette praktfulle anlegg – på Garia Old Course – ikke på de 18 hull som er banen golftoppene går om ett snaut år.

De fleste herrene våre valgte også å gå fra rødt utslag. For en gangs skyld var jeg ikke alene. Det var stas. Det hevdes for øvrig at denne spalten har fått flere til å velge rødt utslag.

Mitt fatale utslag på hull 1 var langt fra balsam for kroppen. Neste slag gikk rett i moder jord og tredje slag i vann – og fremdeles var det langt til hullet der det står et flagg. Stryk – så det ljomet i rubrikken for markør på scorekort.

Jeg skal ikke trette leserne med de neste 17 hull. Det endte på 37 poeng! Hcp. skal ned med 0,5 poeng. Jeg er på 33-tallet.

SKO MED FLAGG

Andre dag spilte vi Texas Scramble. Et fantastisk spill. Intet kan være mer sosialt enn akkurat det. Her fikk vi lagfølelse, bakket opp hverandre, alt stemte, kanskje bortsett fra slagene. Men pytt hva gjør det. Håper på mer av denne form for spill.

Sosialt var nok høydepunktet denne dagen likevel "ost og vin (eller mineralvann") på plenen utenfor hotellet. Underholdningsmessig var Idar Kyllo en vinner, en mester på munnspill. Idol bør være neste stoppested for trønderen som i sin tid var det drivende anker på Donns midtbane.For meg ble dette noe helt spesielt. Nils A. Taranger tok ordet, vendte blikket mot meg og roste meg for spalten "herren fra rødt". Han nevnte likevel at "herren fra rødt" ikke hadde spilt med flagget på brystet, som "herren fra rødt" hadde skrevet i siste artikkel før avreise.

Men akkurat det ville Taranger og de andre seniorene gjøre noe med. De hadde hatt en innsamling og kjøpt sko med det norske flagget i anleggets proshop!!!

Jeg ble først målløs og så ydmyk pluss en smule flau. Dette var litt for voldsomme greier. Men det var bare å takke og bukke.

Skoene var håndsydde fra en skomaker i Lisboa. De var like myke som bløtkokte egg. Absolutt sko jeg også kan bruke 17. mai. Men tør jeg bruke dem på hjemmebane?

 "Time will show". Det virker muligens en smule "harry" om en mann med 33,7 i hcp. spaserer rundt på banen med golfsko med norsk flagg.

Men selvfølgelig skal jeg spille med skoen med flagget på seniorenes torsdagsturnering.

Igjen mange takk – for skoene og en uforglemmelig golftur.

 

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga