6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Med flagget på brystet!!


Av Oddleiv Moe

Jeg skal komme tilbake til den første setningen i denne artikkelen senere...

Representasjonsoppgave er pirrende. Rutinen i det store utland er ikke all verden å skryte av. Jeg må vel kalles en hjemmebanespiller – har aldri spilt på andre baner i denne nasjonen enn Bjaavann.

Tre utenlandsturer er ballasten. To med seniorene. En i Danmark og en i Sverige. Det har vært disaster. Jeg har aldri vært over ti poeng etter å ha krysset grenser. En opptreden på en golfbane utenfor Pattaya vil jeg knapt snakke om. Jeg hadde glemt lommeboka, klarte å hente opp nok lommerusk for å betale greenfee og caddy. Men jeg hadde ikke råd til en cola på klubbhuset etter runden. Den måtte jeg kjøpe i en kiosk vis a vis. Jeg var da også nede på ensifret poengsum. Men til unnskyldning skal sies at jeg mistet brilleglassene før tredje utslag!

Målsettingen for "herren fra rødt" før sesongen var å få ballen i lufta 100 meter. Det lykkes. Det takker jeg Gordon for. Neste mål var å senke hcp. på 36.0 (vår herre må vite hvordan jeg kom meg ned på 36,0). Nylig fikk jeg mitt første offisielle ega hcp (tror det heter det). Jeg hadde spilt tre tellende runder. Hcp. var senket til 34,2. Det takker jeg også Gordon for.

Ta en protime eller flere hos Gordon. Det betaler seg. Akkurat det har jeg også hørt fra mange av mine seniorvenner. 

Stortingsvalget

32,2 – jeg er under Jägermeister og det er ikke akkurat noen junior drikk (35 prosent). Sterke saker Moe. Jeg har hatt et gjennombrudd i år, om jeg kan være så freidig å hevde akkurat det.

Nytt mål er ikke tallfestet. Det venter jeg med til etter 9. september og Stortingsvalget. I løpet av sesongen skal jeg like langt ned som resultatet til partiet som kommer høyest når stemmene er telt opp. Så om Høyre eller Arbeiderpartiet kommer seg opp i 32 (prosent), så vil jeg ned dit, om jeg skal spille til snødybden på Bjaavann går meg til anklene.

Oddsbombe

Torsdag gikk det "skyhigh". Jeg vant seniorturneringen. Akkurat det hadde gitt skyhøye odds. Vi snakker rett og slett om en sensasjon. Her kan det snakkes om å komme fra intet og ta "hele kassa". 72 slag i slaggolf på "herren fra rødt". Ingen tvil – ballen rullet min vei – hele tiden.

Det er nå jeg er tilbake med denne artikkelens første setning – "En god generalprøve gir en dårlig premiere". For at jeg plutselig skal inn i favorittsjiktet før vi kaster oss ut i Europa er bare en dårlig vits. Jeg velger varianten – blind høne finner også korn.

Men jeg kom hjem med ei flaske hvitvin (Prova Regia 2012) – en portugisisk fulltreffer.

Secret weapon

Gordon er minst like glad som meg for fremgangen, og etter turneringen tryllet han fram det som skal bli mitt "secret weapon" i Europa:

- Oddleiv, nå er driven din så kraftfull at det må kraftigere saker til. Den forrige driveren du fikk av meg hadde dameskaft. Den er nå for myk. Nå skal du forsøke med "herreutstyr", sa den gode mann i proshoppen og gav meg en ny driver – på prøve.

Ingen vet hvor den går når jeg er mannen bak kølla. Men, "you never know". Gordon mener i alle fall at nå går det enda lenger...

Da jeg tuslet hjemover den suksessrike torsdagen – 15. august en merkedag i min "golfkarriere", fikk den alltid hyggelige head greenkeeper Terje Haugen se meg med min portugisiske hvitvin. Det drønnet på med gratulasjoner. Det satt jeg pris på. For det er ingen på Bjaavann som har sett meg slå så mange dårlige golfslag som Terje. Han regnet meg nok som total håpløs – defekt på området. Det var også noe jeg konfronterte han med. 

- Jeg mistet aldri troen på deg. Du har drevet idrett og så plutselig ville fremgangen komme. Det var jeg helt sikker på, sa Terje, og sendte følgende avskjedsord med meg:

- Oddleiv, nå er "the sky the limit"....

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga