Jakten på den perfekte lyden!

Oddleiv er gått over til tyngre skyts for å nå målsettingen. Med en Cobra Max driver håper han det nå blir helmaks. Time will show ..

Du kan nesten ikke føle treffet. Du hører bare den klokkerene lyden etterfulgt av "svitsjet" nå ballen forlater køllehodet. Du ser ballen klatre mot himmelen eller ut av synsvidden (jeg er nærsynt).  Det er "smack".

Jeg snakker om den grensesprengende driven. Det er det som det handler om - lyden av et rent treff.

Jeg har opplevd det, men husket ikke hva jeg gjorde noen minutter før, når jeg skal feie til fra neste teested. Enkelt sagt. Jo hardere man prøver, dess mindre får man til.

Ingen skal si at jeg ikke forsøker i jakten på det som for meg fram til nå bare kan kalles lykketreff.

Akkurat nå er jeg inne i det jeg i almanakken har omtalt som "golf 24/7".

Fra Kristi Himmelfartsdag handler mitt liv nå i sju dager om golf. Vanligvis er helligdager og golf i min kjernefamilie (meg og fruen) som å banne i kjerka. Vi er blitt enige om å de røde dagene er golffrie. Ellers har fruen sagt av jeg kan "bo" på golfbanen i Ålefjær. Jeg syntes det er en fantastisk deal. Men nå smeller jeg til også på Kristi Himmelfartsdag (ifølge Lukas skal Jesus ha fart opp til himmelen 39 dager etter sin oppstandelse 1. påskedag). Og så skal jeg golfe også på den røde kommende søndag.

Forklaringen er enkel. Fruen er på det hun kaller jentetur. Jeg vil heller karakterisere det som en tur med middelaldrende damer. Hun er i Italia for å gå "Cinque Terre", fem italienske byer mellom Genova og La Spezia. Så mens fruen vandrer mellom terrasserte fjellsider, azurblått hav og skinnende grønne vinranker og antakelig hygger seg med et aldri så lite glass fra disse rankene, koser jeg meg på Bjaavann.

Fruen kommer hjem sent søndag kveld. Klokka 06.00 mandag drar jeg med golfkøller i bilen på seniorenes årlige tur til Sverige. Mandag formiddag spiller vi i Sandefjord og de to neste dagene på Mjølkerød og Fjellbacka. Vi er 35 stykker fra Bjaavann Golfklubb, og jeg ser ikke bort fra at jeg unner meg et aldri så lite glass på våre sosiale kvelder på hotellet i Tanumshede.

Det store målet mitt i 2016 er å slå over bekken på hull 4.  "Å gå over bekken etter vann", betyr at man gjør dette på en tungvint måte. Men intet ville glede meg mer om jeg kunne gå over denne bekken etter min golfball.

Gordon har fastslått at det ikke er uoppnåelig. Men han mente at jeg nå måtte ta steget opp til driveren, noe jeg forsøkte i fjor med svært liten suksess. Derfor har jeg banket ballene fra tee med en fairwaywood av merket Cleveland - Black Cleveland er navnet. Det må skyldes at den er svart.

Det går bra. Vi er blitt gode venner jeg og Cleveland. Men Gordon var klar:

- Moe du må ha tyngre skyts.

Jeg fikk en Cobra Max mellom nevene. Svære greier.

For meg har alltid cobra vært en portugisiske betegnelsen for slange og en forkortelse for cobra del capelo.

- Her har du en ny venn, smilte skotten der vi stod på drivingrangen.

Det var som kjærlighet ved første blikk. Jeg og cobraen (11,5 grader) var som Knoll og Tott. Det gikk forbausende bra. Da ballen etter noen slag  landet på 145 meter på rangen (og det går oppover etter 100 meters merket), slo deg meg - over bekken er ikke uoppnåelig.

På skiltet på hull 4 står det at andre siden av bekken er 139 meter. Det vil jeg for øvrig ha kontrollmålt. Jeg mener det er lengre enn som så.

Så langt i sesongen  har jeg ikke vært bak på utslag 54 på hull 4. Jeg holder meg på 43.  Jeg er tross alt "Herren fra rødt". Mine venner, seniorene, ville tro jeg hadde fått nykker om jeg plutselig slo ut fra et annet sted enn dem. De kjenner nivået mitt og det er ikke skremmende.

Men Gordon krever at vi snart tar turen opp til den høyere avsatsen. Han vil se hvor landet ligger og måle hastigheten  i balltreffet.

Golf er et puslespill uten løsning. Men forhåpentligvis skal jeg løse biten med å komme over denne bekken. Jeg ser fram mot august med knallhard fairway. Da kan jeg få en sprett på den gale siden av bekken og så går ballen i bue på riktig side av bekken. For det er et fett hvordan jeg kommer over.

Dette er min blogg. Det er en egotripp. Jeg får en smule flau smak i munnen. For hva jeg gjør på Bjaavann golfbane er uinteressant for andre enn Oddleiv Moe. Det er alltid klubben som er viktigst. Og i disse dager er jeg svært stolt over klubben min. Det er mye positivt, men det som gleder meg mest er tiltakene vi har satt i gang for arbeidstrening for flyktninger og Golf Grønn Glede.

Man skal være varsom med å trekke fram navn. Men jeg gjør det likevel.
Her gjør du en fantastisk jobb - Per Anders Havnes.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Nor Element