6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Hvem samler på rangebøtter??


 
Av Oddleiv Moe

Ønsker du å bli bedre til å spille golf nytter det ikke å gjøre det samme i år som i fjor. Min filosofi for å senke hcp er ikke vanskeligere enn som så.
Derfor har jeg søkt hjelp der den finnes og ikke gått over bekken etter vann. Det er Gordon som skal plukke av meg flest mulig feil og bli min støttekontakt mot bedre tider. Om han lykkes vet vi når det nærmer seg jul.
 
Samtidig ønsker jeg å slå et slag for at også andre i klubben skal bli bedre og søke instruksjon hos Gordon. I mars har proen "røverkjøp" på instruksjonstimer - femti prosent rabatt - 300 kroner for 50 minutter.
Da blir du voktet med argusøyne og med videokamera. Etter endt time må du inn i Gordons container på drivingrangen. Der får du absolutt se hvor landet ligger. I fjor var det enkelte i min aldersgruppe som jamret seg en smule for at det var så vanskelig å se på den lille pc-en til Gordon (synet blir også dårligere når du passerer alderen til den sterkeste prosenten som selges på polet).
Derfor har skotten i år gått til investering av storskjerm - jeg tipper at den er på 51 tommer - og der får du sannhetens øyeblikk.
 
Mens vi venter på at det skal bli påske og baneåpning - trolig 29 mars - kan det være vel anvendt tid å tilbringe tid hos Gordon på rangen. Av erfaring vet vi at vi som trenger det best dropper rangen når banen åpner. Det er gøyere å gå fra hull til hull enn å slå ut på ei gresslette. At vi aldri lærer. Grunnlaget kan legges på drivingrangen. Så ring Gordon for time. Telefonnummeret 98 45 64 90.
 
I dag onsdag 4. mars hadde jeg min første protime hos Gordon.
Målsettingen er å senke hcp fra 26.5 til 22.0 denne sesongen. Jeg skal senere i denne artikkelen komme tilbake til hva læreren min mener om denne hårete målsetting.
 
Sikkerhetssone
 
På rangen var Stian og Terje i ferd med å reparere nettet ut til venstre. Derfor måtte vi langt ut på rangen for å holde oss innenfor greenkeeperenes sikkerhetssone. Når jeg slår kan ballen gå fra 0 til 180 grader. Jeg har aldri slått bakover.
Gordon stilte med sitt videokamera og jeg slo baller. Noen landet opp mot 150 meters merket. Der oppe (i bakken) har jeg aldri vært før. Men det skyldes selvsagt av vi tyvstartet med minst 20 meter...
 
Så bar det inn i containeren, og benke seg foran storskjermen. Det begynte oppløftende. Kommentaren fra Gordon var som balsam for kroppen:
- Perfekt oppstilling. Ballplassering korrekt i forhold til venstre ben. Grepet som det skal være.....
- Baksvingen også helt i orden (her var han nok noe snill - jeg har en kropp som forsvarer alderen...).
 
Innvendingene kom da kølla gikk i ballen:
- Du må vri håndleddet, og vri høyrefoten så den løftes. For øvrig skal du ha for at du på enkelte slag fullførte svingen (han la vekt på enkelte slag).
 
Derfor var konklusjonen: Vi må få skikk på håndledd og høyre fot. Nå går vi ut og øver igjen, og du har noe å øve på neste uke. For øvrig kan du trene håndleddsøvelsen uten å slå golfballer. Her kan du tørrtrene hjemme i stua. Du vil også se hva som er riktig når du kjører bil og vrir på rattet...
Og når du slår golfballer kommende uke. Ikke tenk på at ballen kan gå i hytt og pine. Dette er nemlig ikke noe som sitter momentant. Men når det sitter, er det en ny verden for deg, fastslo Mr. Murray.
For at jeg virkelig skulle forstå hva dette dreiet seg om la han inn bilde av meg og Darren Clarke på "split" skjerm under utførelsen av svingen. Ikke hørt om Clarke. Nord-iren vant The Open i 2011 på St. Royal George`s. La oss si det slik. Det var en tålig markant forskjell. Men så er da også Clarke 21 år yngre enn meg...
 
Jeg slo så noen slag på rangen. Mange gikk "åt skogen" både til høyre og venstre. Men vi noterte også riktig balltreff. Neste time er om ei uke og da har jeg forhåpentligvis kommet noen skritt videre med håndledd og fot.
 
Jeg kunne ikke dy meg etter endt treningstime:
- Tror du jeg har muligheter til å senke hcp til 22.0?
- Du har muligheter til å senke hcp........RANGEBØTTER

Ellers har det vært smått med de grønne rangebøttene. En dag jeg var der ute måtte jeg finne en "Meny-plastpose" i bilen for å samle opp ballene som datt ut av maskinen.
Stian bekrefter at grønne rangebøtter er mangelvare. De er rett og slett forsvunnet fra rangen!
Nå har Stian brakt ned siste rest av grønne rangebøtter som vi hadde på lageret.
Så oppfordring til de som leser disse bokstavene. Se om du har ei grønn rangebøtte i bilen. Ta den med til drivingrangen. Det blir ingen represalier.
 
Ellers er banen stengt. Det er det en, ei eller flere som ikke har fått med seg. På hull seks er det flere dager slått ut rangeballer.
- Disse ballene plukker jeg opp, sier Stian.
Han ber folk respektere at banen er stengt.
 

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga