6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Hurra for Aud


Av Oddleiv Moe

Noen har skjøttet seg bra økonomisk i yngre dager. De har hytte på Hovden, Brokke, Ljosland, Bortelid etc. Jeg er ikke en av dem. Derfor ble det hjemmepåske i år – også. Som hvert eneste år. Men det var intet dårlig alternativ. Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag (i dag) har jeg vært på nasjonens flotteste golfbane. Gresset er flottere enn på Wembley – en cupfinalelørdag i mai.

For jeg har sammenlikningsgrunnlag. I uka før påske var jeg med med fruen invitert til Sæby av min gode kamerat fra håndballdagene (lenge siden) Dagfinn Solaas i en kommunal ferieleilighet – for øvrig til seks på terningen. Da hadde vi runder på Sæby Golfbane og Fredrikshavn Golfbane. Disse banene var ikke av samme standard som vårt praktanlegg. Våren var kommet lenger på Bjaavann, eller årsaken kan være de profesjonelle folkene som holder orden på våre gresstrå. Honnør til Stian, Terje og resten av balletten. Og om det har noen interesse, noe jeg ikke regner med, så gikk det heller dårlig internasjonalt – i Danmark. Min venn Dagfinn hadde imidlertid et løft, og det skal jeg glede meg over. Alltid honnør når noen lykkes.

Det vil jeg også gi etter seniorenes turnering onsdag. Kjernekaren Olav Tveit spilte til 37 poeng. Det er han som sørger for at det blir bilde av de beste etter hver seniorturnering. Onsdag måtte jeg ta bilde av «the winners».  «Oddleiv i 100» spilte 33 poeng. Jeg unnder meg litt selvskryt. På de siste fem tellende runder, sammen med markører har jeg tre ganger 33 poeng og to ganger 34 poeng. Stabil. I alle fall så langt. Kan det store løftet komme? Kan 29,4 i hcp senkes? Jeg skal internasjonalt – igjen. Med seniorene til Sverige 12. mai. En passende anledning å klaske til? Det er jo lov å håpe. Slik er sporten. Det ligger masse forventninger i neste runde, i neste slag. Dessverre sjelden at forventningene innfris. Men herlig land, hvor gøy dette er.

Det er like før jeg kaller meg 24 timers utøver som Ole Einar Bjørndalen. Men mellom slagene (golfslagene) lever jeg nok ikke like sunt som skiskytteren i bobilen. Det blir noe rødt i koppen, selv om jeg ikke er på hytte i Setesdal. Det har likevel vært noen flotte dager. Bortsett fra skjærtorsdag da det regnet loddrett. Da var jeg omtrent alene, oppdaget en bil på parkeringsplassen. Det kan være en kar som ikke ville kjøre hjem fra fest…

Jeg har spilt banen på under 100 slag fra 43 (rødt for de som ikke vet at dette nå er et ord som er strøket av terminologien på Bjaavann). Men dessverre har jeg ingen vitner til denne runden. Derfor kan det ikke godkjennes. Jeg må ha vitner (markører) for å komme inn i klubben (vi som har spilt banen på under hundre slag). Så følg med, om det har noen interesse. Seniorene har allerede hatt en turnering – Veien til 100. Jeg var da i Danmark. Men ser ut av listen at en drøss av mine venner blant den leldre garde feide under «kravet». Gratulerer til dere alle.

Hurra for Aud

Årsaken til at jeg skriver i dag – påskeaften er at det er en stund siden jeg har flyttet bokstaver i spalten min. Derfor har det blitt mye svada. Men nå kommer det som virkelig er verdt linjer på prent. Det handler om gratispassasjerer – de som spiller uten spillerett eller greenfeebillett. Jeg har alltid trodd at det kunne da ikke være et problem, bortsett da fra noen unger som ville ta seg til rette. Omtrent som da vi gikk på epleslang. Nå gjør ingen det. Det er også få som plukker ned eplene på trærne i sin egen hage…

Men på langfredag ble jeg vitne til en gratispassasjer, og en kar som ble tatt! Foran meg gikk to herrer. Bak meg gikk Aud, en av våre seniorer, sammen med sin mann. Så ved hull åtte ser jeg Aud tar kontakt med de to herrer. Jeg tenkte ikke mer over det. Hun er jo ei sosial dame. På hull 10 var igjen Aud borte hos de to herrer. Da lurte jeg, helt til Aud kom bort til meg og forklarte årsaken:

«Jeg så at den ene ikke haddde spillerettsbrikke eller greenfeebillett. Han sa at automaten var i ustand. Jeg bad ham gå opp å gjøre opp for seg. Så på hull 10 sjekket jeg ham igjen. Han hadde da greenfeebillett. Men han var ikke blid på meg», smiler Aud. Hun smiler mye. Jeg sier bare «well done Aud». På hjemmesiden har vi etterlyst baneverter som skal stå for kontroll. Jeg håper mange henvender seg til Solveig. Aud viste at det var behov, selv på en langfredag.

KURS

Tirsdag går jeg i gang med 10 ukers kurs for seniorer hos Gordon. Han lover at vi skal bli bedre. Jeg har lest programmet for første dag – set up, grip, ball position, posture, alignment etc.

Det er bare å finne fram engelsk/norsk ordboka.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga