HELSPREKK etter pause

Av Oddleiv Moe

Jeg var yngst av gutta – junior – med min veldig drøye 66 år. Et par av karene er gått i gang med 80-årene. Majoriteten av herre-troppen er inne i 70-årene.  I den aldersgruppen fant vi nok også de fleste av de sjarmerende kvinnene. Totalt var vi 34 personer som dro over kjølen. Imponerende.

Primus motor for denne seansen er Ottar Skretting. I år som every year. Det kan ikke være i tryggere hender. Den gamle skipper er like stødig som når han i sin tid manøvrerte skipene for Einar Rasmussen. Takk for at vi har slike i klubben som tar sine tak. Vi kom til dekket bord. Den bunnsolide skipperen hadde klargjort flightene hjemme i Vennesla. Det eneste vi måtte tenke på var ikke å miste kortene vi hadde fått for å kjøpe avgiftsfritt på fergen med Sandefjord og Strømstad.

Tre golfrunder med to banketter på tre dager er  noe som kjennes i kroppen. Første stopp var Strømstad (12500 innbyggere). Byen ble grunnlagt av Karl XI i 1676. Nordmenn eier 300 hytter i kommunen, omtrent samme antall som rogalendinger har okkupert i Søgne.  Dessuten er Frida Svensson (født 1981) fra denne  nabobyen til Halden. For de som ikke vet hvem hun er, så er Frida verdensmester i roing. Sveriges svar på Olaf Tufte. Nordby er Nordens største kjøpesenter. 90 prosent av omsetningen i senteret er det imidlertid nordmenn som står for. Men nå gir vi noe tilbake. Fra 2015 skal innbyggerne (de kvinnelige) i Strømstad føde på Østfoldsykehuset.

Det var ikke snakk om å drive «harry-handel». Det var flat pedal for å rekke utslag på golfbanen. Det gikk sånn tålig. 25 poeng. Ikke dårlig. Langt fra best, men sånn midt i haugen.  Som i år og every year ble vi innkvartert på Tanumshede hotel. Utenfor står et par bøketrær som skal være over tre hundre år, og som er 3 meter og 17 cm i omkrets. Vi tok hele hotellet. Det var vårt i to netter.  Et herlig sted, der vi blir traktert etter alle kunstens regler. Men så legger vi da også igjen masse hard valuta.

På dag to spilte vi i Fjälbacka (859 innbyggere). Et turistmål i Tanum kommune. Det var her skuespillerinne Ingrid Bergman ferierte når hun besøkte Sverige. Nå er denne idylliske pletten kjent gjennom Camilla Läkbergs (døpt Jean Edith Camilla Läkberg) forfatterskap. Det er knapt tall på alle de mord hun har beskrevet fra  det  0,99 kvadratkilometer lille stedet. Camilla har fått oversatt ni av krimbøkene sine til norsk, fra den første «Predikanten» i 2005. Gjennomgangspersonene i all djevelskapen hun skildrer er forfatter Erica Falck og politimannen Patrik Hedstrøm.

Jeg hadde en god dag i Camillas rike.  20 poeng før pause (ni hull). Der stod det ei pølsebod, og er det noe jeg ikke kan gå forbi er det ei pølsebod. Inn med et par av de brune lange. Så gikk det «åt skogen» som svenskene sier, uten at jeg skal skylde på pølslene. Da tre hull gjenstod hadde jeg 33 poeng på scorekortet. Her lå det senking av handicap i lufta – det store målet med selve spillet. Men jeg solgte skinnet langt før bjørnen var skutt (bamsen var ikke engang i siktet). Full sprekk. Tre stryk. Men jeg kom på pallen og fikk et gavekort i proshoppen hos Gordon.

Avreisedagen stod Mjökerød på agendaen. Det er i Västra Götalans län.  Det var tidligere et stoppestad på  Bohusbanen (første stoppp i 1910). Men stoppestedet ble nedlagt 29. mai 1988. Kort sagt. Mjölkerød er bare et sted du skal kjøre forbi, om det ikke hadde vært for det gamle jernbanestoppets golfbane. Den beste vi var innom.

Her gikk jeg også ut «i hundre». Ved pause (ni hull) stod jeg på 20 poeng. Men så var det ei pølsbod der også…. At jeg ikke lærer. Nå kom helsprekken momentant. Jeg strøk hull 10,11 og 12 og fikk ett poeng på hull 14 før jeg strøk et nytt hull. Men jeg havnet på anstendige 29 poeng, og på pallen igjen. Tydelig at nå var saften også gått ut av mine seniorvenner. For 29 poeng skal ikke holde til pall i dette selskapet.

Vi ankom (Skretting og undertegnede) Vennesla en halv time før vi skulle inn i torsdagen. Men den samme Skretting er en pliktoppfyllende kar. Han er også en viktig brikke i seniorenes torsdagsturnering, og ville ikke svikte dem som hadde vært hjemme. Jeg er alltid solidarisk med Skretting og sammen dukket vi opp på Bjaavann kl. 08.00.

Det var mannefall blant svenskegjengen. Totalt var det ni sjeler startklare. Ingen kvinner. Bare to av seniorene på torsdag hadde vært over kjølen. Det var Skretting og undertegnede.

18. mai er vi i gang igjen (Skretting og Moe). Vi er påmeldt med 4700 (postnummeret til Vennesla) i turneringen til Nordea.

Det går nok «åt skogen». Skretting og Moe skal sammen ut i selskapeligheter 17. mai….

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.