6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

- Bra nærspill, Moe.


Av Oddleiv Moe

Winston Churchill (1874-1965) er en av mine favoritter. Ikke bare fordi han ofte tok en whiskey før frokost og alltid til lunch. 
Men han var den første statsleder som oppdaget nazi-trusselen år før Adolf hadde invadert Polen. "Herren med sigaren" hadde også sitt gullkorn der jeg sliter:
"Golf er et spill hvor målet er å få en veldig liten ball oppi et veldig lite hull med våpen som ikke passer til formålet".

Det gjør litt godt å være i samme båt som Winston. 
Han er heller ikke den eneste statsleder som har slitt – med golfen. Gerald Ford (1913-2006) – for øvrig den eneste president i USA som ikke er valgt av folket (overtok for Nixon etter Watergate-skandalen) og den lengstlevende president (93) – om det har interesse, trøblet også – med golf.

Det ble sagt om ekspresidenten (1974-1977) at det sikreste stedet for publikum å oppholde seg når han slo ut, var på fairway. 
Det skal vissstnok være 42 golfbaner i området rundt Palm Springs. Ingen visste hvilken bane Gerald Ford slo ut på før etter utslag. Komiker Bob Hope – som ekspresidenten ofte spilte sammen med, kom med følgende utsagn:
"Gerald Ford gjør golf til en kontaktsport. Det er ikke vanskelig å finne ham på golfbanen – bare se etter skadde..."

Masse oppmuntringer

Gerald tok også affære – som meg – fikk seg pro. Han nøyde seg ikke med en pro – han fikk tre personlige profesjonelle trenere – Jack Nicklaus (sving), Hale Irwin (jern) og Dave Stockton (putting) – ikke førstereisgutter. 
Da løsnet det.
Gerald Ford er nå rangert som den tredje beste presidenten i USA – i golf. Foran seg på listen har han John F. Kennedy (1917-1963) og Dwight D. Eisenhower (1890-1969).

Så det er "hope "in a hanging snore" som Nils Arne Eggen har sagt. 
Jeg er langt fra motløs selv når jeg ser andre feier ballen av gårde fra tee. Ballene går omtrent like langt som jeg reiser på ferie. Så jeg er en smule enig med forkynneren Billy Graham:
"Det eneste stedet Gud ikke lytter til meg er på golfbanen".

Oppmuntringen fra medlemmer og andre som følger bloggen har imidlertid dundret inn både muntlig og som e-poster. Ingen tvil om at folk heier på meg – mot 100 meter – som i forrige uke da "herren fra rødt" trente utslag fra hull 1. 
Jeg trodde jeg var dønn alene på Bjaavann – det regnet hatter og ballonger:
- Bra nærspill, Moe.......
Kommentaren kom fra en god venn oppe ved klubbhuset. 

Vær tro mot Gordon
Jeg er overflyttet fra kurset "senior 2" til "senior 1". Det skyldes ikke at Gordon mener at jeg har gjort så store fremskritt, men at jeg var eneste deltaker på "senior 2"...
Har jeg gjort fremskritt? Ja, men vi snakker nok likevel marginalt. Men små gleder har jeg fått. For ingen skal si at jeg ikke øver. Kortet til 300 kroner på driving-rangen har bare et klipp igjen. Dessuten har jeg hatt noen turer med min sjuer og åtte/ti baller i lomma gjennom noen hull i vær som er nærmest svart i symbolene på kartet til Kristen Gislefoss.
Jeg har mistet flere baller. Det må da være positivt at jeg ikke har sett hvor de er landet, selv om det kan skyldes masse dugg på brilleglassene.
For øvrig ble jeg irettesatt av Atle Bartha. Han hadde leste bloggen:
- Oddleiv, du henstilte medlemmer til å gi deg råd når du var ute på banen. Glem det. Det er tusen forskjellige meninger om hvordan golf skal spilles. Vær tro mot din pro – Gordon. Det er eneste mann du skal lytte til.
Jeg lytter til Atle. Vi har begge som keepere stengt noen håndballmål selv om vi drev på i forskjelle tidsepoker. Dessuten er Atle en glitrende golfspiller – spiller links.
Det gir meg anledningen til å fortelle om da jeg kjøpte mitt første golfsett – på tilbud på en outletbutikk ved siden av  Bilka i Aalborg. Det viste seg å være linkskøller....

Rustet greengaffel
Tirsdag er det min første kursdag med nye venner. Jeg har lest at putting står på programmet. Det føles som jeg er flyttet opp en klasse – hopper fra utslag, over slag på fairway, innspill og er plutselig innen på greenen.
Jeg har nok vært headgreenkeeper Terje Haugens beste venn på dette området med det laveste gresset. Så langt i karrieren jeg ikke notert meg for et eneste nedslagsmerke i området rundt flagget. 
Greengaffelen er rustet. Når mine baller kommer inn på greenen – er det som markkrypere. Enkelte mener jeg burde ha redusert avgift for spillerett.

Jeg skal i neste blogg komme tilbake til denne leksjonen. Før jeg gyver løs på greenen har jeg tatt meg med noen visdomsord fra Dean Martin:
"If you drink, don`t drive. Don`t even put".

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga