Junior

Nordlie og Olsen sprer glede i Danmark

Publisert: 27. august 2016  av Terje Nilsen  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Denne uken (23-24. august) ble den årlige prestisjefylte landskampen mot Danmark i seniorgolf avholdt. For første gang i historien gikk "fjell-abene" på et nederlag for de glade danske "drenge". Jan Åge Nordlie var årets debutant fra Bjaavann - gratulerer med landslagsspill - som sammen med veteranen Oddleif Olsen gjorde sine saker bra.


Oddleif oppsummerer:

"Tirsdag og onsdag denne uken møtte Norge danskene til dyst på Gilleleje Golfklub, nord på Sjælland til den årvisse landskampen. Banen var krevende, med meget raske greener og til dels lange hull.
12 herrer på hvert lag, 6 brutto og 6 netto som spilte fourball match første dagen og single match andre dagen.

Kristiansand var usedvanlig godt representert, med Per Berge (brutto) og Oddbjørn Åteigen (netto) fra KGK og rookie Jan Åge Nordlie (netto) og veteranen Oddleif Olsen (brutto) fra Bjaavann.

Etter fourball ledet Norge med knappest mulig margin (12 1/2 mot 11 1/2), så optimismen var stor før onsdagens 12 single matcher. Om det skyldtes litt for stor iver på banketten eller om det simpelthen var varmen er uvisst, men det endte til slutt med dansk seier.

Det sto ikke på Bjaavann-gutta som begge vant sine kamper. Det var for øvrig første gang at danskene gikk av med seieren, og de gledet seg stort over det."
 
Fra Norsk Seniorgolf: 


Landskamp herrer mot Danmark

Stor dansk glede

Tross iherdig innsats fra det norske laget måtte vi - for første gang - noensinne se oss slått av de danske "drenge".

37,5 mot 34,5 ble det endelige resultatet etter to knalldager på den relativt krevende banen til Gilleleje GK. Spesielt var greenene en giftig utfordring for de fleste.

Når det er sagt, var det en opplevelse i seg selv å se hvilken glede de danske spillerne utvist over endelig å kunne slå Norge.

Det har nærmest vært en besettelse for dem i mange år å bli slått av sine venner i nord, så nå kunne de pustet lettet ut over at "forbannelsen" var brutt.