Junior

Golfforbundet satser på Mats

Publisert: 26. april 2016  av Terje Nilsen  |  Siste nyheter  |  Arkiv

16-åringen fikk sitt første køllesett da han var to år.

Av Oddleiv Moe


Mats Ege (16) satser på å være best i sin årsklasse til å spille golf når har om tre år er ferdig med videregående skole.

Han er nå innkalt til Norges Golfforbunds talentutviklingsprogram. Det betyr at forbundet nå har fått øynene opp for den talentfulle Bjaavann-spilleren.

Han legger ikke skjul på at han er stolt over å være en av dem golf-Norge nå satser på, og i helgen deltar han i regi av golfforbundet på regionsamling i Bergen. Det var for øvrig tilfeldig at han oppdaget at han var blitt en av morgendagens menn:

- Jeg var innom inn-boksen på mail for å sjekke om jeg var kommet inn på skole til høsten, og der lå meldingen fra Norges Golfforbund om samlingen i Bergen, sier Mats. Han er for øvrig også kommet inn på skolen til høsten. Og det er en skole der det fokuseres på golf.

- Jeg skal ta videregående på golflinjen på Wang Toppidrettsgymnas i Stavanger. Fem stykker er tatt opp på denne linjen iår. Derfor er det også gledelig at min klubbkompis Tor Davis også er kommet inn. Vi skal bo på rom sammen. For å komme inn på denne linjen var 50 prosent basert på skolekarakterer og 50 prosent basert på golfferdigheter. Så Mats og Tor har det både i hodet og i hendene.

Mats satser på golf. Treningstimer høyt opp på tjuetallet i uka er ikke oppsiktsvekkende for hans del. Bortsett fra en helg fram til august er samtlige helger besatt med golfturneringer. Alltid med på turneringene er enten pappa Øyvind, mamma Berit eller begge to.

I fjor endte han på åttendeplass i sin årsklasse i landet. I år håper han å hoppe opp til en tredjeplass, og om tre år vil han være best.

Det er ingen løgn å si at Mats tidlig ble grepet av golfsporten, selv om han også har spilt fotball, håndball og innebandy:
- Jeg var to år da jeg fikk mine første plastikk-køller - fire år da jeg fikk ordentlig køllesett og seks år da jeg tok grønt kort. Siden har han vel vært omtrent like mye ut på golfbanen i Ålefjær som de som arbeider på banen. Klubbens medlemmer har i mange år latt seg iimponere av "lille Mats" som nå er skutt i været.

- Blir du aldri lei?

- Det kan være slitsomt å stå opp før klokka seks om morgenen for å reise på turneringer utenbys. Men golfen gir meg vanvittig mye glede og det er inspirerende å se at framgangen kommer, sier Mats som har 4,0 i handicap.

Mats feier den lille hvite ballen greit 220 meter med driver. Men han er mer opptatt av å slå rett og lang. Foreløpig mener han å ha styrken rundt greenen, men han ønsker å forberede seg på alle golfens området. På Bjaavann trenes han av klubbens pro Gordon Murray. Men når han til høsten flytter til Stavanger og golfgymnas får han seg ny trener. Han må da også melde overgang til en Stavangerklubb.

- Det hadde imidlertid vært artig å bli klubbmester før jeg drar, smiler 16-åringen.