Junior

Flott 5. plass til våre gutter i Lag-NM !

Publisert: 1. august 2016  av Terje Nilsen  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Helga, 15-17. juli, ble det arrangert Lag-NM, 1. divisjon, på Aas Gaard Golfpark i Hakadal. Bjaavann stilte med våre antatt beste spillere etter uttak. Morten Hegland, Jonas Lønn, Torstein Lømsland og Mats Ege.

Lag NM spilles over 5 runder på 3 dager, foursome og fourball de to første dagene, og singel den siste dagen. 

På dag 1 var forusomelagene Jonas/Mats og Morten/Torstein. Det gav flotte resultater og runder på +1 for Jonas/Mats og +7 for Morten/Torstein. Men på fourball var det våre gutter skulle vise seg fram. Etter en liten rulering på lagene til Torstein/Jonas og Morten/Mats kom våre gutter inn på -12 totalt og den beste fourball scoren av alle. Dette gav Bjaavann en foreløpig 2. plass. 

På dag 2 ble samme strategi og lag brukt. Dette fungerte jo utmerket på første dag, men som vi vet så er golf ofte "natt og dag" på samme dag. Det gav oss +12 på foursomene, hvor ingen av lagene våre klarte å få potensialet. Men på fourballen slo Mats/Morten laget til igjen med en runde på -4. Dette reddet laget til en 6.plass etter at Jonas/Torstein kun klarte par her. 

Der er bare de to beste lagene som rykker opp til elitedivisjonen fra 1. divisjon. Mens våre gutter på hcp var rangert som 13 av 16 i dette selskapet var det nå kun et lite håp å rykke opp og guttene ga full gass i singelene. I flighter med tidligere Challangetour spiller som har hatt golf som levebrød spilte vi de beste singel rundene av alle lag. Mats Ege på kun 16 år kom inn på en runde på par og senket hcp sitt. Jonas Lønn spilte en super runde på 3 under par (68 slag) som var dagen nest beste runde. Morten Hegland som satte en eagle på hull 10 fra 65 meter fikk det litt tungt mot slutten, men signerte for en flott 76 runde. 

Laget vårt endte dermed kun 8 fattige slag fra 2. plassen som gir opprykk. Men dette laget er fortsatt ungt og har en ny stor mulighet neste år :) Vi gratulerer!!

Resultater på Golfbox