6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Turneringsutvalg

Atle Bartha i Lag EM - Norge med fantastisk 6. plass !

Publisert: 10. september 2017  av Terje Nilsen

Lag EM for herrer 50+ ble spilt 5-9. september på Lakes Course ved PGA Sweden National like øst for Malmø. Vår egen Atle Bartha var med på laget og var høyst delaktig i at Norge fikk sitt beste resultat noen gang med en fantastisk 6. plass! Les Atles rapporter fra mesterskapet under.Mesterskapet ble spilt over totalt 5 dager og ble innledet med 2x18 hulls slagkonkurranse tirsdag og onsdag. Basert på resultatene fra disse rundene ble lagene seedet til avgjørende match-spill de siste tre dagene. Topp 8 i match-spillet gikk videre til kvartfinale, semifinale og til slutt finalen.

Det varr bra deltakelse og følgende 20 land stiller. Belgia, Danmark, England, Finland, Frankrike, Irland, Island, Italia, Luxemburg, Nederland, Norge, Polen, Sveits, Skottland, Slovenia, Spania, Sverige, Tjekkia, Tyskland og Østerrike.

Irland ble vinner etter at de slo Danmark etter at den gode Adrian Morrow slo sin danske motstander på det 21. hullet i den avgjørende matchen. England ble nr. 3 foran Skottland på 4. og altså Tyskland og Norge på 5. og 6. plass. Sverige slo Spania og ble nr 7. 
 


Så er mesterskapet over og Norge gikk på et knepent tap mot Tyskland i kampen og 5. plassen. Imidlertid er 6. plassen beste plassering Norge noengang har oppnådd i Senior-EM. 

Siste rapport fra Atle:
- Så er EM over. Det ble tap mot Tyskland.
Gode gamle Ramnefjell vant sin match, det samme for Sviland. Kristiansen tapte i omspill, så nære så nære. Reinertsen /Bartha fikk sitt første tap for turneringen, alt som er gøy tar slutt en gang.
Tyskerne spilte jevnt og stødig. De ga oss aldri noen åpninger. De svarte på det meste, sånn er golf.
Uansett en fabelaktig 6. plass. For en fantastisk opplevelse dette har vært.
Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har fulgt med på livescore, sosiale medier, tlf og tekst.
Blir helt rørt av støtten. Golfhilsen fra Atle.

Heia Norge


Norge slår Spania! Fredagens rapport fra Atle oser av hva han nettopp har gjort for golf-Norge:

- Nok et drama.
I dag var det spanjolene som skulle tuktes.
Sviland og Kristiansen gjorde jobben i singlematcher. Vi trengte en seier til for å gå videre.
Skottlandsdødarene (Reinertsen og Bartha) slo til igjen. Vi spilte foursome som i går. Spanjolene var seige, utrolige dyktige spillere.
Etter 17 hull var vi 1 ned. Hull 18 måtte vi vinne for omspill. Bartha slår ut en god drive midt i fairway. Reinertsen legger opp fint. Bartha har 130 m til flagget. Legger den fint på kaka. Spanjolene er under press. De går i bunker og roter det til. Vi vinner hullet. Playoff !!
Vi deler hull 1 og 2. Avgjørelsen faller på hull 3, dramatikk. Vi slår utslaget i fairwaybunker, helt opptil kanten. Spania midt i fairway. Vårt innspill skyter ut i purra. Spania bommer greenen. Vi hakker oss inn på greenen. Spania roter det til, tydelig nervøse. Vi beholder roen og putter inntil hullet. Spania bommer, vi vinner igjen!.
5,5 time med drama i kraftig vind og regn.
Lykke! Spania er nedkjempet.Vi er historiske. Beste resultat tidligere er7. plass.
I morgen er det siste match mot Tyskland i spill om 5. plass. Heia Norge!


Så er A-sluttspillet i gang med matchspill mot ingen ringere enn Skottland på tordagen:

- Så er dagens matchspill overstått. Det ble tap mot Skottland. Et fantastisk lag med bare stjernespillere.
Det var jevnt en god stund og vi var opp i 3 matcher. Dessverre ble de for sterke på slutten.
Imidlertid var det en stor opptur for meg i dag. Spilte foursome med Øyvind Reinertsen, vi kjørte over skottene og vant vår match 4/3. Vi åpnet med bogey på hull 1 og var en ned.
Likevel tenkte jeg at dette er vår dag, vi kan ikke tape denne matchen. Derfra var det Champagnegolf. Vi satt alle utslag midt i fairway. I tillegg var vi magiske på og rundt greenene. For min egen del har jeg aldri spilt bedre i turnering.
Denne matchen topper alt jeg har drevet med av idrett. I morgen blir det ny match, og gleder meg til å møte Spania. Heia Norge.

Onsdag 6. september tikker denne meldinga inn fra Atle:

- For et drama.
Jeg gikk ut siste ball i kraftig regn og vind. Har dessverre ikke toppformen inne.
Utrolig slitsom dag. Det ble en kraftanstrengelse for hvert slag.
Vi lå på vippen til A sluttspill hele dagen. Det hele ble avgjort på hull 18 (par 5, 550 meter).
Jeg slår ut en kanondrive. Går for hullet i 2, over vannet, et slag på 230 meter. Plumper midt i fjorden!!
Må droppe og har til slutt en 2 meter for bogey. Den må i. Setter den og vi er i A sluttspill. Der møter vi Skotland.
En utrolig dag følelsesmessig , trodde jag var skurken, men endte opp som helt. Heia Norge!

Så er første spilledag gjennomført for Atle som har følgende kommentar:

- Så er vi ferdigspilt for dagen. Alle lag er ikke ferdig enda, men det ser bra ut for oss. Antar at vi er topp 8 etter 1.dag. Selv hadde jeg en strevsom dag, spillet er ikke helt topp om dagen. Gikk + 6.
Fikk i oppgave av kaptein Ramnefjell om å gå ut først og lage en runde på 70 tallet, slik at det ble ro i troppen, oppdrag utført i så måte. Spilte konservativt.
I morgen er det meldt en god del regn utover dagen. Jeg går sist ut i morgen for å sloss mot elementene, østlendinger vil jo helst spille i finvær...
Lenge siden Norge har vært i spill på øvre del av tablået. Heia Norge.


Før det braker løs melder Atle på mandag kveld:

- Ankom PGA Sweden i går. Fantastisk opplegg. Ble hentet av arrangør på Kastrup, bor på hotellet på banen, NGF har gitt oss de beste forutsetninger for å lykkes her.
Spilte treningsrunde i dag, herlig men utfordrende bane med små ondulerte og svært raske greener. Kan dra fordel av mine lengder her.
Skal ut 07:30 i morgen, og møter Belgia og Østerrike. Det er slagspill de to første rundene. Det er på sett og vis kvalik før matchplay torsdag, fredag og lørdag.
Gleder meg noe helt barnslig til å komne igang. Nå venter velkomstparty her på Klubbhuset!
Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
RSA Bil
Contiga
Elektronikk Service AS