Turneringer

NM bronse til Atle Bartha og plass på EM-laget

Av: Oddleif Olsen  |  Publisert: 21. august 2017  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Senior NM i Golf ble arrangert på Asker golfklubb denne helgen og våre gutter skjemmet seg ikke bort ...




Atle på pallen (foto: Norsk Golf)


Senior NM ble denne helgen arrangert på Asker Golfklubb, som har 25 års jubileum i år. Arrangementet skulle gått av stabelen rundt St.Hans, men ble utsatt fordi banen var så mettet av regn at man ikke kunne komme ut med klippemaskiner den gang. Denne helgen var det også vått og tidvis grått, men banen var i allefall spillbar. Bjaavann hadde 2 deltakere med, Atle Bartha i Senior Herre (50-59) og Oddleif Olsen i Eldre Senior Herre (60-69).

Atle spilte stødig golf og etter dag 1 lå han på +2, bare ett slag bak Tom Arne Tollefsen fra Nøtterøy og Edwin Rooyakkers fra Sandnes. Disse gikk ut i lederballen på søndag. Fjorårsmester Tom Selmer fra Losby, som hadde samme score som Atle på lørdag gikk i ballen foran. Han satte press på ledertrioen med en finalerunde på banens par og +2 sammenlagt.

Uvitende om dette så spisset det seg skikkelig til for trioen i lederballen. Da 3 hull gjensto ledet Rooyakkers med 1 slag på sine to konkurrenter sammenlagt. Tollefsen avsluttet med 2 birdier og en bogey, og endte opp på andreplass med +5, mens Atle med 2 par og en bogey knep 3. plassen foran Rooyakkers som avsluttet birdie, double og bogey. Da endte Rooyakkers med den kjipe 4. plassen, mens Atle knep 3. plassen på beste siste 18. Gratulerer til Atle! Vinner i år som i fjor ble da Tom Selmer.

Atle hadde allerede før NM fått melding om at han var tatt ut på laget til EGA lag-EM som spilles på PGA Sweden National i begynnelsen av september.

Se egen nyhetssak: UTTAK TIL EM


RESULTAT SENIOR HERRE

I Eldre Senior gikk Oddleif første runde på +11, som akkurat holdt til å klare cut'en. Delt 16 plass etter første dag var ikke helt i tråd med målsetningen, men det var bare 6 slag opp til teten. Etter nok en runde på +11 på søndagen avanserte Oddleif til en 14. plass med score +22. Vinner av klassen ble Arne Enger fra Tyrifjord med +7. Bakover i feltet var det ganske jevnt, og mellom nr. 7 og nr. 16 var det bare 3 slag som skilte.

Oddleif er også tatt ut til å representere Norge i landskamp mot Danmark på Sandefjord GK: LANDSLAGSUTTAK

RESULTAT ELDRE SENIOR HERRE

Vel gjennomført NM for våre gutter.




Det er nå 5 år siden Oddleif knep 3. plassen i Senior NM på Bjaavann, den gang men knapp margin bak Asbjørn Ramnefjell og Tore Chr. Sviland, som begge i likhet med Atle er klar for Lag-EM i 2017.


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her