6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Seniorutvalg

Norsk Seniorgolf - Et enestående tilbud

Publisert: 21. april 2017  av Oddleif Olsen

Når du fyller 50 åpner det seg en ny verden ...

Enten du er innmeldt i Norsk Seniorgolf eller ikke, kan det være nyttig å vite at NSG har en rekke aktiviteter, og siden det stadig kommer til nye tilbud og skjer endinger i bestemmelser, så kan det være nyttig med en oppdatering av hva dette går ut på.

Turneringsvirksomhet er kjernen i NSG’s aktiviteter. Det arrangeres i 2017 godt over 100 turneringer over hele landet i regi av NSG, derav minst 9 på Sørlandet. Oversikt over turneringene finner du i Golfbox eller på NSG’s hjemmeside. Det er allerede påmeldt en del Bjaavannspillere til den tradisjonelle «Vårspretten», som går av stabelen i slutten av april og 1. mai i Stavanger/Sandnes-området.

Så følger de lokale turneringene på løpende bånd:

7.5.17 Mandal

13.5.17 Arendal (kl. 1-2)

13.5.17 Kragerø (øvrige klasser)

14.5.17 Kragerø (kl. 1-2)

14.5.17 Arendal (øvrige klasser)

3.6.17 Mandal (Sørlandstour)

4.6.17 Arendal (Sørlandstour)

5.6.17 Bjaavann (Sørlandstour)

17.6.17 Grimstad

22.7.17 Bjaavann

10.9.17 Kragerø (Landsdelsfinale Sør)

Det har også i år vært visse endringer i turneringsbestemmelsene, og NSG har nå utarbeidet en kortversjon av bestemmelsene. Der får dere nærmere opplysninger om klasseinndeling, poengberegning i Order of Merit, Landsfinale, representasjonsoppgaver mv.

http://seniorgolf.no/arets-smarteste-lesestoff/

Ved deltakelse i NSG turneringer vil resultatene inngå i en landsomfattende klassevis OoM, hvor de 7 beste resultatene i løpet av sesongen teller. I tillegg til å konkurrere om høyest mulig ranking, så danner disse listene også grunnlag for deltakelse i en landsfinale utpå høsten, og egen premiering av de beste i hver klasse.

NSG har et samarbeid med Norges Golfforbund som begynte med at NSG fikk rett til å arrangere uttak for deltakelse i senior EM individuelt og for lag. NSG har utvidet dette og arrangerer nå i tillegg landskamper mot England, Island, Danmark og Sverige. For våre damespillere er det i tillegg til EM også landskamp mot Portugal. Bortsett fra uttak til EM, som bare kan skje i egne uttaksturneringer, så tas lagene ut på bakgrunn av OoM.

Det er særlig verdt å merke seg at det er en egen OoM for Sørlandet, hvor formålet er å sikre at landsdelen får minst 2 deltakere (en brutto og en netto) til internasjonale representasjonsoppgaver. Her er det de 5 beste resultatene som teller.

Ettersom ingen får mer enn en representasjonsoppgave pr. år, så fordeles disse oppgavene ut på relativt mange personer. Bjaavann har hatt minst en representasjonsspiller hvert år siden 2009, og 2016 var det 3 stykker som var kvalifisert til landslagsspill fra Bjaavann.


Bjaavanngutter på landskamp mot Sverige på Lycke GK i 2011 

Det er verdt å merke seg at NM for Senior i år spilles på Asker Golfklubb 17. og 18. juni. Dette går i regi av NGF og det er derfor ikke vilkår at man er medlem i NSG. I NM er det klasser for hvert 10 års trinn, dvs. 50-60, 60-70 og over 70 for herrer. For damer er det 2 klasser, 50-65 og over 65. Vi nevner i denne sammenheng om at det er senior KM (klubbmesterskap) med tilsvarende klasseinndeling samme helg som vanlig KM i 2017, dvs. 26.-27. august.

Nytt av året i NSG er at det skal arrangeres Åpent Nordisk Mesterskap for seniorer, som i 2017 er lagt til Drøbak golfklubb 8.-10.8.. Nærmere info her: INFO om Nordisk

NSG arrangerer også en lagserie i Match som spilles regionalt. I fjor var det 2 divisjoner på Sørlandet, og Bjaavann var representert med 3 lag. Det er påmeldt 3 lag også i år. De som har vært med tidligere får tilbud om å være med også i år, mens de som ikke har vært med på dette tidligere oppfordres til å ta kontakt med undertegnede for og melde sin interesse.

Vi har også deltatt i Lagmesterskapet (Senior Lag-NM) hvor vi i fjor hadde et lag i 2. divisjon og et i 3 divisjon. For å være med her må man være medlem i NSG. Vi satser på å sende to lag også i år. Lagene vil bli tatt ut på bakgrunn av resultater i turneringen Bjaavann Senior Open som spilles over 36 hull på Bjaavann 1. og 2. juli. Sett av datoene nå!

BJAAVANN SENIOR OPEN
er som navnet tilsier en åpen turnering, og man trenger ikke være medlem av NSG for å delta. Gjestespillere er også hjertelig velkommen. Påmelding foretas her: PÅMELDING
Bjaavanns lag i Senior Lag-NM 2016 på Moss & Rygge GK

I tillegg arrangerer NSG en rekke turer med større eller mindre idrettslig/sosial faktor, i tillegg til at medlemskapet innebærer egne rabattavtaler med et flertall av norske golfklubber og andre fordeler. Hvis du ønsker å vite mer om dette, så meld deg på infomøte som avholdes på Ernst Hotel 26.4.17 kl. 18.00. Her kommer NSG’s karismatiske daglige leder Espen «Willi Røret» Olavsen og informerer. Påmelding skjer her:

Påmelding til infomøte

Ellers finner du info på www.seniorgolf.no eller ved å kontakte undertegnede som er Bjaavanns klubbkontakt i NSG.

Mvh Oddleif Olsen

Tlf. : 992 70 769

olsenoddleif@gmail.com

 

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
RSA Bil
Contiga
Elektronikk Service AS
Båthuset