6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Junior og elite

Lag NM 2017

Publisert: 25. juli 2017  av Jonas Lønn

Med Gorden i spissen kom Bjaavann hjem med en fin 7. plass fra lag NM 1. divisjon.

Bjaavann sine beste menn reise denne helgen til Elverum for å gjøre et forsøk på å rykke opp til elite divisjonen i lag NM. Med vår eminente Pro Gorden reise de torsdags morgen kl 0700 for å spille innspill og innlosjere seg i en bungalow hytte på Elverum camping. 

Med seg på laget er Morten Hegland, Torstein Lømsland, Even Albert og Jonas Lønn. Dette skal være et slagkraftig lag som med en god helg kunne ha gode sjanser for å bli topp 2 og dermed opprykk til elite divisjonen. 

På dag 1 startet Gordon og Morten i foursome (annen hert slag), og Jonas og Even på lag. Dette endte med 2 helt like runder som var i beste fall på det jevne med 80 slag. Her telles alt i brutto etter som det er NM. 

På runde 2 ble det spilt fourball på fredagen. I denne spilleformen gjelder det å ha 2 spillere som har forskjellig kvaliteter. Så Morten som slår langt og Gordon som er steady burde være et topp team her med litt klaff. Samme strategi ble lagt med Jonas som steady og Torstein som slår langt. Men på denne flotte solværsdagen med 26 grader var det tydligvis ikke alt som stemte. Det hele endte med 2 runder som kom inn over par, og Bjaavann var dermed 19 over par totalt. Det å skulle hente inn over 20 slag på lederen blir litt for optimistisk. Dermed ble høyest mulig plassering og litt revansje på spillet planen inn mot lørdagen. 

Dag 2 på lørdagen ble lagene snudd i håp om at dette skulle gi bedre resultater. Morten og Jonas spilte sammen, og Gorden og Even på forusomen. Det viste seg at dette var en mye bedre match, men fortsatt satt ikke spillet helt enda. Det ble dermed 77 slag på Morten og Jonas og 81 slag på Gordon og Even. Men noe var i gjerde... 

På runde 4 i foruballen var lagene Torstein/Morten og Gordon/Jonas. Dette fikk en forykende start hvor Torstein og Morten fort kom seg til 2 under par for runden, men dessverre kom det noen sure hull mot slutten som gav en slutt på score på 2 over par. Dette betydde bading i elva Glomma som rant rettforbi bungalowen. Gordon og Jonas hadde en ganske så rolig start på det jevne før en birdie kom på hull 6 for dagen. Ikke helt imponerende for 2 scratch hcp spillere. Men så på hull 9 i flight med proffen spilleren Elias Bertheussen så kom det endelig en birdie til som gjorde Gordon/Jonas likt med proffene fra Byneset. Derfra å inn så de seg aldri tilbake, det ble birdie på hull 10,11 eagle på 13 før en bogey på 14 tok de tilbake til 5 under par for runden. Men på hull 17 og 18 kom 2 birdier til og 65 slag på Team Gordon/Jonas.

PS: proffene fra Byneset kom inn på 3 under par hele 4 slag bak Bjaavann. 

Runde 5 er single. Det var litt usikkerhet om hvem som skulle spille, men til slutt ble det: Gordon, Morten, Even og Jonas. Jonas gikk ut først kl 0800 og kom inn på fine 69 slag og 3 under par (hans 2. runde på 60-tallet på rad. 67slag gikk han alene på fourballen). Gordon kom inn på en flott runde på 73slag (+1). Men sMorten og Even kom begge inn på 79 slag. Even skulle gjerne sett at dte ble 75, men med dobbel bogey på de 2 siste, så ble det en litt sur avsluttning på turneringen. 

Alle sammen hadde en kjempe tur, men har blitt enige om at i 2018 så SKAL vi rykke opp. Planen blir å trene litt spesifikt på spilleformene sammen for å lykkes å komme seg opp til det gjeveste selskapet. Guttene er litt skuffet over å være en av ytterst få klubber som ikke hadde like klær når de er ute å representerer klubben i et nasjonalt mesterskap som dette. Vi håper at i 2018 kan vi få inn noen sponsorer som kan øremerke noen kroner til denne turneringen, så de kan få dekket overnatting, reise og noe logo tøy så vi kan vise hvem Bjaavann er. 
Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
RSA Bil
Contiga
Elektronikk Service AS