Banen

Om banen

Bjaavann er et smykke av en golfbane. Hvert hull er unikt og med 6 utslag å velge mellom og vann i spill på de fleste hull, er det nok av utfordringer til golfere på alle nivåer.

Vi anbefaler en flytur over banen som viser hva vi har å tilby!

De meget anerkjente golfbanearkitektene Robert Trent Jones II står bak design av banen og har selv gitt den navnet «The Norwegian Beauty» og beskriver den slik:

"Located on the sunny southern tip of Norway, the Robert Trent Jones II-designed Bjaavann Golfklubb is a rare inland course set along a fjord that is an extension of the North Sea. The gently rolling terrain is interspersed with natural springs, rock outcroppings, a rock island, a meandering stream, and mature stands of birch and pine..........
The resulting 6,889-yard course, which sits beautifully in its natural setting, provides a serene and intimate golf experience. Robert Trent Jones, Jr. has said of the golf course, "The good people of Bjaavann Golfklubb provided us with a wonderful canvas on which to create golf art. The extraordinary site embodies the many beautiful characteristics that Norway is blessed with. Our job was merely to discover and unveil a great golf experience while respecting Mother Nature."

Banen ligger i hesteskoform rundt Bjåvannet innerst i Ålefjærfjorden, 8 km fra Kristiansand lufthavn Kjevik og 16 km fra Kristiansand sentrum.

I tillegg til en unik bane har vi klubbhus med storkiosk, proshop og garderober. Treningsfasilitetene omfatter drivingrange, nærspillsområde (under bygging), oppvarmingsnett og puttinggreen. Golfbiler, traller og golfutstyr er tilgjengelig.

Rolex Golf Guide, som erstattet Peugeot Golfguiden hadde i 2010-2012 funnet plass til banen som en av kun 4 norske baner blant Rolex World's top 1000 Golf Courses. Mens Peugeot Golfguide rangerte de 1000 beste banene i Europa, konkurrerer man i Rolex Golf Guide med baner over hele verden om å bli blant de 1000 beste.

Bjaavann ble i 2016 rangert som 5. beste bane i Norge og 25. beste bane i Norden i følge en kåring i det svenske magasinet Golf Digest.

Vi har også samlet noen bilder fra banene i albumet vårt.

Nor Element