YESS! - hotellweekend i byen!

Er du fra Vennesla så er du ikke så veldig hypp på å dra til Kristiansand.

Selv om jeg er født og bodde over et halvt hundre år der nede de er så flade i haue, er det ikke ofte jeg tar turen sørover langs Sødalsveien. Oftest er det når jeg skal ha Superspeed til Hirtshals, noen ganger for å se Start, enkelte ganger for å få med meg et kulturtilbud på Kilden og en gang i året - på kino - som nå. Tom Cruise som Jack Reacher er en høydare. Jeg har lest alle bøkene av Lee Child om den amerikanske helten.

Men i ungdommen og noe ut i middelalderen ble det en del lysløyper i Kristiansands restaurantverden. Favorittstedet mitt var Paddys - dessverre nedlagt. Nå er det Victoria og Møllepuben som antakelig er mitt alderssegment. Ikke stort flere.

Da jeg i fjor var innom Markens så jeg at Sønnik var forsvunnet fra gågata. Det var da jeg forstod at det gikk lenge mellom hver gang jeg var i byen. Sønnik flyttet visstnok fra forretningen vis a vis "Hvite Hus" for flere år siden.

Nå skal jeg imidlertid ha en hotellweekend i Kristiansand - På Yess! hotel sammen med fruen.

Hvorfor?

Det skyldes golfslaget alle drømmer om, og som det er skyhøye odds for å få til. Jeg slo "hole in one". Markører og vitner, Jan Spieler og John Helge Løyning.

Det skjedde fredag sånn cirka klokka 11.19. Jeg feide avgårde den hvite ballen (Callaway supersoft) med ei rescue kølle i kraftig motvind og sola midt i trynet. Et perfekt treff - smør på flesk. Unødvendig å si hvor ballen havnet når jeg allerede har skrevet resultatet av slaget.

- Rett i koppen, utbrøt Løining. Jeg så ingenting. Ballen var forsvunnet ned i dumpa på hull 11.

Jeg valgte ikke å ta Løinings ord for god fisk på tross av at han er en troverdig person.  Løinings ball lå i bunkeren og Spielers ball i forkant green, så jeg dro videre rundt greenen. Inne på greenen så  jeg ingen ball. Først lette  jeg i rough i bakkant green, før jeg skrittet mot hullet. Der lå den - Callaway superesoft - musestille.

Ingen av mine venner - hverken Løining eller Spieler stilte det idiotiske, men velbrukte spørsmål: - Hva føler du, Moe?

Men la likevel spørsmålet besvares. Det føles helt all right. Men uansett, det er flaks. Ren skjær flaks. Men, er jeg i dyttten som etter en hole in one, bør jeg kanskje levere inn en Lotto.

For runden gikk også bra, spesielt de første ni hull - 24 poeng. Men det hjelper godt å dra til med ett slag (eagle) på et par tre hull. På de siste ni hull ble det vel det som kalles en småsprekk.

Men, 38 poeng en solrik fredag 28 oktober og attpåtil en hole in one, det er da man snakker om en all right golfrunde - og bare gleder seg til neste runde. Men da kommer garantert hverdagen. Slik er golfen. Og det er det som er herlig med golf.

Og bonusen for hole in one på hull 11 er weekend med frokost for to personer på Yess! hotel.

Så nå kjæm mi fra Vennesla...

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.