6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Spiller bedre, opp i hcp!!!

Av Oddleiv Moe

Jeg siterer første vers for de som ikke husker denne vemodige melodien som er spilt inn av 70 forskjellige artister:

«En gammel kvinne går omkring og steller i sitt hus. I dag er det hennes store dag. Hun har kjøpt kaffebrød og kaker som er pyntet med små lys og en likør av beste slag. Og mens hun legger på en duk, den fineste hun har – så ringer hennes telefon. Etter at hun har tatt opp røret og gitt numm`ret sitt til svar, er hennes yngste sønn på trå`n. Jasså sier du det du kan ikke komme fra. Du tok feil av hvilken dag det var. Nei det gjør ingenting. Om det er no – bare ring, jeg finns alltid her til svar».

Torsdag var vi 34 spillere over 60 år på seniorturneringen. Imponerende. Da er det «lite imponerende» når hele klubben blir invitert og det kommer 21 spillere til denne turneringen. Folk har sikkert sine grunner, men når det drøsser på av klubbens medlemmer på banen både før og etter turneringen denne lørdagen, så hadde det vært artig om disse hadde vært med oss – slikt styrker klubbfølelsen. Men bevares jeg sitter i glasshus. Jeg hadde ikke vært der om ikke fruen hadde hadde helgevakt i helsen.

Jeg elsker disse helgevaktene…

SPILLER MOT GOLFBOX

21 i «Greensome» går ikke opp. Det er ikke par. Og det var jeg som falt utenfor denne lørdag. Ingen makker. Men pytt. Jeg fikk gå alene, slått flest slag – og det trenger jeg. For øvrig gikk jeg i par med Hallstein Hagen og datteren Kristine Standal. Svært hyggelig. De spanderte vafler på meg, kjøpt av guttene, på vei til hull 16. Dessuten lærte Hallstein meg å være litt hardere i hendene når jeg pegget – fikk peggen litt lavere. Det førte til at slagene ikke hadde kursen mot SAS-fly inn for landing. Takk, Hallstein. For øvrig gikk «Hagen-familien» inn til en solid tredjeplass. Vinnere ble Dan Belsnes og Jan Åge Nordlie med imponerende 44 poeng. Jan Åge har satset mer på golf enn laks i år. Det er en suksess.

Tittelen min til den artikkelen - «Spiller bedre, opp i hcp» er et paradoks. Likevel er selvmotsigelsen et uomtvistelig faktum. Jeg har fått bedre dreis på dette fascinerende spillet selv om jeg har gått opp fra 27.3 i hcp til 28.1 i hcp i løpet av ei drøy uke.

Det burde selvsagt vært en smule deprimerende å få flere tildelte slag. For hcp er fasit. Det er som en fotballtabell – den ultimate sannhet. Det er nivået ditt – end of discussion – i alle fall når du for hver bidige runde sender inn resultatet ditt til karene nede i Silkeborg som styrer golfbox. Og jeg er jaggu en som har holdt disse danskene i arbeid. Golfbox skal visstnok administrere 900 000 golfspillere (sannhetsgehalten ikke sjekket). Jeg må være en av dem de har mest å gjøre med, i alle fall den siste uke. For etter en tre ukers ferie med kona der vi besteg fjell i alpene og i nord Norge, feide gjennom Lofoten der jeg ikke rørte ei kølle kriblet det voldsomt. Det nærmeste jeg kom en golfbane, var et skilt i Lofoten med et golfsymbol – Hov golfbane 10 km.

Mandag kveld var ferien heldigvis slutt.
Siden har jeg vært på Bjaavann hver bidige dag, og sendt min score til gjengen nede i Silkeborg. Tilbakemeldingene har vært identiske hver bidige gang – opp 0,2 poeng. Likevel mener jeg det er fremgang – klar fremgang. Slagene er renere – ballen går lengere. Det er et faktum. På «Bjaavann Greensome» måtte jeg opp på høyere avsats fra «43» til «54» - og jeg jublet over tre slag som gikk i hindere.

På hull fire – luftig svev – og rett i bekken. Knall. Der har jeg vært før, men det har vært trill. På hull fem – som et prosjektil mot venstre – traff steinene på motsatt side av bekken helt borte ved broen – før ballen forsvant for evig og alltid. Oppløftende, selv om jeg har kommet meg over kjøkkenveien på broen til høyre. Så på hull 12, der jeg en gang i fjor kom over bekken, uten at jeg forstod hvorfor. Nå manglet jeg bare et par meter, før jeg hadde vært over denne bekken igjen. Kjempefornøyd.

Vi snakker stabilitet….

Da lever jeg foreløpig godt med at jeg klikker for ofte når jeg er inn på det aller mest kortklipte området. Men det kommer. Det tror jeg i alle fall. For er det noe som karakteriserer denne sporten så er det optimisme. Før hver runde tror du at nå løsner det. I dag er det din dag…

Jeg blir likevel ikke overrasket om at tilbakemeldingen fra mine upersonlige motspillere i Golfbox neste gang melder Moe fra 28.1 til 28.3 i hcp.

Men før snøen kommer lover jeg å «ta rotta» på mine venner i Silkeborg – i alle fall en gang.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga