Portugisisk motstand!!

Av Oddleiv Moe

Det skyldes at nå ville ikke bare min udyktighet går ut over meg selv, men ut over mine medspillere....

Jeg hadde meldt meg på til Gordons "3 person team scramble". Vi var 54 spillere – 18 lag som kom fredag aften på Bjaavann.
Stormsuksess. Interessen for initiativet til Gordon var så stort at han måtte trekke seg for å overlate sin plass til andre. Kjempegøy når noen samler stinn brakk midt i juli.

Jeg var helt blank på denne turneringsformen. Gordon hadde satt meg opp på "Team Hefte" – blant gamle venner. Det var hyggelig.

Ivar Hefte spilte jeg håndball med i mange år i KIF. Jeg hadde en umulig oppgave som keeper når han gjorde sine forsvarsfeil. Spøk tilside. Ivar var en aldeles uovertruffen håndballspiller. Kari, hans kone, visste jeg også godt hvem var. Jeg mener de har hengt sammen siden Ivar spilte håndball og da snakker vi 1900-tallet.

Skepsisen og nervøsiteten tiltok da jeg så handicap til duoen Hefte. Ivar 9,7 og Kari 13,5. Jeg var helt klart det absolutte usikkerhetsmomentet – Herren var rødt, hcp 36,0. Og så skulle jeg ha tre tellende utslag på de ni hull – og det ble spilt fra gult. For andre gang i historien skulle jeg opp blant gule klosser.

Dessuten – jeg skulle opp mot internasjonal motstand – Portugese Pro`s. Tre vanvittig hyggelig karer fra Portugal som var oljeansatt – Cameron – trur eg. Mitt forhold til Portugal dreier seg mest om fotball. Ikke bare Ronaldo, men Eusebio (den sorte perle) – karen som dominerte fotball-VM i 1966 (toppscorer ni mål))– for de som husker så langt tilbake.

Dessuten vet jeg at Portugal som Norge har vært en sjøfartsnasjon og har et drøss med oppdagelsesreisende.

Min favoritt der er Bartolemeu Dias. Han var den første som rundet "Kapp det gode håp" (1488). Selv døpte han odden for "Cabo de Tormentes" (Stormkapp). Men kong Joao II forandret navnet til "Kapp det gode håp".

Barolemeu Dias fikk sitt endelikt i 1500. Ironisk nok forliste skipet han førte nettopp ved "Kapp det gode håp". Herr Dias var da med i en ekspedisjon ledet av Pedro Alvares Cobra som hadde vært på et tokt til Brasil – om det har noen intereresse....

Katastrofe

Tilbake til første utslag på hull 1.
 Ivar Hefte slår lenger enn øyet mitt kan se. Kari Hefte legger seg på en liten høyde til venstre for bunkeren. Jeg slår i bakken!

Ballen triller fem meter.

Akkurat det er ikke så festlig. I alle fall ikke på hullet nedenfor klubbhuset. Vitnene viste sportmanship og kom med oppmuntrende tilrop etter den fatale åpningen.

Mine portugisiske venner Marco, Marco og Joao hadde  alle 54 i hcp. De var blodferske. Men et aldeles strålende humør, selv om de åpnet "noe under pari". Men pytt hva betyr det. Dette er ingen Open, det er ikke noen grønne dollarsedler å hente. Disse gutta driver på med dette akkurat med samme motiv som jeg gjør. Det er gøy, det er sosialt og av og til kommer et godt slag.

Jeg skal ikke trette leserne med å gå gjennom de åtte neste hull. Men vi kom inn – til en tredjeplass. Jeg fikk en caps (Titleist) i premie. Men du ser meg neppe med den. Jeg syntes ikke 36 i hcp og Titleist-caps hører sammen. Mulig jeg tar feil...

Bronsen skyldes heller ikke min innsats. Her var det herr og fru Hefte som stod for det største løftet. Jeg må bare bukke og takke. De var flinke og hyggelige medspillere. Ikke minst det siste var viktig.

Vinnere ble  "Rookies" (Trond Nilsen, Tom Robin Svendsen og Kristian Lauvrak).

Marco, Marco og Joao landet omtrent midt på resultatlisten. Imponerende av "Portugese Pro`s" i sin debutturnering. De spilte også til to par.  Og det viktigste av alt. De koste seg hele veien fra første utslag til siste putt. Denne gjengen kommer igjen. Forhåpentligvis drar de andre venner med seg.

Men den største blomsterbuketten går til Gordon som to fredager på rad har dradd i gang turneringer. Akkurat det var noe ALLE deltakerne visste å verdsette.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.