På vei mot Trondheim !!!

Av Oddleiv Moe

En ofte benyttet frase etter en golfrunde er – Det var i alle fall en fin tur. Underforstått at spillet ikke var all verden.

Jeg har hatt mange fine turer. Og jeg har gått langt, svært langt. Nytt av året er at jeg har loggført alle mine golfrunder – ikke med antall poeng. Men jeg har ført opp hver bidige gang jeg har vært ute på golfbanen. Bortsett fra en tur til Hjørring før påske og en seniortur til Sverige har samtlige av mine golfrunder vært på Bjaavann. Det er trolig bare greenkeeperne Terje og Stian som har vært mer på Bjaavann enn meg.

Nå har jeg gjort opp en status fra jeg slo min første ball på drivingrangen fra den gang det lå en halvmeter snø i bakken opp mot riksveien til det ble grønt nede ved containeren til Gordon. Jeg slo tett på 2000 baller. I motsetning til fagfolket merket jeg ikke at våre baller på rangen er av «fretex-kvalitet».

Før banen ble åpnet hadde jeg også to protimer med Gordon. Det gav resultater. Nå som han har fått «gitteret» inne i kafeen og er mer tilgjengelig på instruksjonsfronten ser jeg fram til flere timer med min mentor. Det trengs.

Den første runden på Bjaavann gikk jeg 3. påskedag (om det er noe som heter 3. påskedag). Fram til dags dato 9. juni har jeg spilt golf 37 dager – det vil si omtrent annenhver dag. Riktignok har jeg ikke spilt 18 hull hver gang (noen ganger 12 hull og noen ganger 15 hull). Men jeg har også gått «halvannen runder». Derfor har jeg mine ord i behold. Jeg har gått svært langt.

En 18 hulls runde på Bjaavann blir ei drøy mil, ofte vel drøy ettersom baller går på kryss og tvers. Derfor har jeg nå gått og slått golfballer siden påske i nærmere 400 kilometer. Artig å tenke på om jeg hadde spilt langs E-18 – da er jeg for lengst passert Oslo og er på vei mot Trondheim!

Neste år kunne kanskje det vært et tålig sprøtt påfunn å slå golfballer fra Kristiansand til Oslo. Folk går fra Nordkapp til Lindesnes. Men jeg har aldri hørt om noen som har slått golfballer fra Kristiansand til landets hovedstad.

Uansett – dette har vært godt for helsa. Golf er balsam på kroppen. Dette kan ikke fortelles nok ganger. Det er uforståelig at ikke flere innser dette helseaspektet. Dessuten er det «himla gøy» - om det går i koppen eller «åt skogen».

Jeg har også antakelig slått flere slag enn Cecilia Brækhus har slått i sin boksekarriere.

Men jeg har garantert slått flere dårlige slag enn vår stjerne i den firkantede ringen. Derfor ser jeg fram til instruksjon. For på mitt nivå handler det om mannen bak køllene. Jeg er milevis fra å klage på utstyret og tro at noen investering på køllefronten vil skape mirakler. En kamerat av meg kom nylig med en ny Callaway driver til omtrent «fire laken». Jeg kontret med at utbyttet ville blitt større om han hadde lagt fire av de største lappene fra Norges Bank på bordet hos pro Gordon Murray, og byttet i instruksjonstimer i stedet for en fancy driver.

Før sesongen la jeg «huet på blokka», da jeg laget tittelen på denne blogg – «Veien til 22.0». Det blir mye mas om hvordan det går med dette målet. Folk er opptatt av mitt handicap. Dessuten får jeg til stadighet noen «smeller» på hjemmesiden av hjemmesidens redaktør Terje Nilsen. Han er et unikum til å finne fram til turneringer der jeg har «dritt på draget». Da får jeg det på prent. Fortjent nok. Det må jeg finne meg i. Som «Sørlandstour» til Norsk Seniorgolf. Det var nok en «disaster» som det var på «Nordea Pairs». Nå er jeg fortsatt ikke medlem av Norsk Seniorgolf (vurderer det sterkt) og har derfor heller ikke noe jeg skulle sagt. Men sier det likevel: Hvorfor ikke la oss som ønsker det spille fra 43 (rødt utslag i gamle dager). De fleste av oss seniorer med handicap på 20- og 30-tallet driver ikke stabilt 170 meter. For på vår hjemmeside står det at du skal være stabil på utslag på 170 meter fra å spille fra 54 (gult utslag).

Til slutt. Moe, hvordan går med med «Veien til 22.0» ?

Svaret er 23.6.

Jeg startet sesongen med 26.5 i hcp. Derfor er jeg kjempefornøyd med progresjonen. Pr. dags dato tror jeg ikke det er mulig å komme lenger ned i løpet av 2015. Jeg tviler på at jeg har mer golf i kroppen enn 23.6. Men muligens kan Gordon trylle.

Jeg gikk for øvrig ned 0,8 poeng etter en runde med seniorene i Randesund! Der har jeg bare spilt en gang og våger påstanden at det er langt lettere å senke sitt handicap på banen ved Sukkevann enn på Bjaavann.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.