6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Måtte mellom gule klosser!!


Av Oddleiv Moe
 
Dessuten når Gordon inviterer så måtte jeg stille, selv om det var fredag aften og fruen hadde helt andre planer. Men jeg tar heller en smell med fruen enn å svikte Gordon. Det var imidlertid like før jeg klikket på "annuller" i golfbox, da jeg leste siste linje i invitasjonen:

- Herrer spiller fra gult.

Gult utslag har for meg vært like fryktinngydene som jeg skulle kastet med ut som basehopper fra Kjerag. Jeg var endelig blitt familiær mellom de røde klossene. Følte faktisk å ha en viss kontroll fra rødt. For hvert hull fra rødt har jeg en strategi, selv om intensjonene sjelden lykkes.

Dessuten er det Gordon som har beordret meg til å være tro fra rødt.

- Bli stødig mellom røde klosser. Slår du til 40 poeng kan vi snakke om å ta steget opp til gult, har han sagt mer enn en gang.

Nå hadde pipa fått en annen lyd. Det var ingen bønn, ikke tale om noen dispensasjon for å gå på rødt. Gordon krevde at jeg også spilte fra gult utslag.

Dagen før "Gordons FunGolf" tok jeg turen rundt banen – uten køller – for å sondere terrenget fra gule klosser. Det var ikke noe "fun".

Det var svææææært laaaangt på mange hull. Jeg mener at jeg så innseilingen fra "Super Speed" i horisonten mot sør og Gaustadtoppen i nord fra et par at utslagsstedene.

- Bare spill som vanlig. Så går dette aldeles utmerket, sa Gordon.

Det fikk meg til å tenke på vår tidligere landslagssjef for skihopperne – Mika Kojonkoski. Han poengterte alltid: - Normal is enough.

Likevel følte jeg meg ikke høy i hatten da jeg fredag aften kl. 18.00 skulle i gang i denne ni hulls turneringen. Jeg startet på hull 8 – for første gang i historien mellom gule klosser. Kjempetreff. Jeg hørte det på lyden da driveren traff ballen. Den lille hvite ballen landet langt pokker i vei ute på fairway.

"Blind høne finner også korn" var min reaksjon til medspillere – to hyggelige jenter med hcp 54 og en kamerat fra kafeen i Vennesla, også 54 hcp. (Snakk om sterkt felt).

Det var klart for andreslaget.

"Normal is enough".

Jeg memorerte visdomsordene til Mika Kojonkoski. For er det noe jeg har oppdaget i min syltynne karriere som golfspiller, så er det at andreslaget er spesielt vanskelig og da spesielt om du har hatt et godt utslag. Da skal du gjerne dra til litt ekstra og kroppen er spent som ei stålfjær. Da går det alltid "åt skogen".

Jeg vil sammenligne det vanskelige andreslaget med den vanskelige tredjerunden på 1500 meter for skøyteløpere, selv om jeg aldri har gått denne tredjerunden. Men det har vært snakk om denne tredjerunden siden Knut Bjørnsen og Per Jorsett herjet bak mikrofonen.

Totalt avslappet og med skuldrene omtrent nede på hoftene gikk det bedre enn noensinne. Ballen landet 20 meter fra green – på hull 8.

Jeg hadde prestert mine to beste golfslag – og så i en konkurranse. Best under press og best når det gjelder er det noe som heter...

Jeg var stinn av selvtillit før utslag på hull 1. Selvfølgelig ble det en sleiv, men jeg traff noe fjell og ballen spratt inn på fairway – sånn cirka 20 meter bak fjellknausen ved bunkersen.

Ingen katastrofe. Men så glemte jeg visdomsord til Kojonkoski og banket til. Jeg traff fjellknausen og ballen landet på fairway – på hull 18!

Jeg var tilbake i hverdagen.

PREMIERT! Jeg skal ikke trøtte med "live-dekning" fra de sju siste hull. Men jeg landet på 18 poeng – oppsiktsvekkende, sensasjonelt, oddsbome. Her er bare å velge ord. Alt er dekkende.

Selvfølgelig masse flaks, men herregud å gøy. Jeg satt igjen med mestringsfølelse, og det er ikke noe ord som jeg ofte har tatt i bruk etter en runde på Bjaavann.

Jeg fikk andreplassen i herreklassen!!!!

"Blind høne kan finne korn".

Dessuten ble jeg premiert. Jeg fikk en kjempeflott genser. På den ene armen står det Callaway. På den andre armen er logoen til klubben vår.

Den tar jeg aldri på meg ute på golfbanen. Med 36 i hcp syntes jeg rett og slett det blir for jålete...

For øvrig spilte jeg til 36 poeng i seniorens turnering på torsdag – da fra rødt.

 Så nå ligger jeg og vaker for å oppnå målsettingen for sesongen 2013 – senke mitt hcp. Med vinden i ryggen og en porsjon flaks ser jeg ikke lenger dette som uoppnåelige.

Men den som leser bloggen videre får se. Jeg tar snart steget ut internasjonalt – representasjonsoppgave! – jeg drar med seniorene til Himmerland i Danmark 20. august.

Men jeg spiller ikke i genseren....

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga