Maten bedre enn spillet

Av Oddleiv Moe

Vi kunne vært flere, men vi som var der koste oss. Spesielt hyggelig var det å møte kolleger i klubben på andre siden av Varoddbrua – hyggelige karer og damer. Det spleiser oss sammen. For vi er ikke flere golfspillere i denne byen enn av vi bør trekke i samme retning.

Nå er jeg fersk i denne bransjen, men jeg har ikke unngått å høre noen spede utsagn om at det ikke alltid har vært det beste naboforhold mellom klubbene på andre siden av Lundsbroa. Det var imidlertid ikke fnugg av motsetninger mellom oss som var samlet på Bjaavann torsdag ettermiddag. Derfor drar jeg også til med en personlig mening, og tar noen tålig berømte ord ned som bokstaver – I have a dream – som en tålig berømt person uttalte på trappene av Lincoln-museet 18. august i 1963. Min drøm er at vi engang kan bli en klubb. Jeg tror at vi blir dobbel så sterke om vi står sammen. Tenk om alle gode krefter i begge klubbene hadde sattt støtet inn for å involvere flere mennesker i denne fantastiske sporten?
«This town is not big enough for both of us». Nok en personlig mening og en drøm fra en som er tett på å bli skikkelig pensjoninst 67 år – honnørbillett på ruta fra Vennesla (vi sier ruta og ikke buss i bygda).

Opplegget var en sosial turnering og det ble det. Vi spilte tre manns lag, og premiebordet bugnet. Premier til alle. Det må det ha blitt for jeg fikk også premie – en flott ryggsekk fra Aker Solutions. Spillet mitt kvalifiserte langt fra til premie, men jeg ble reddet i land av mine to gode medspillere Jan-Arild Sandnes og Ottar Skretting. For øvrig syntes jeg det spilles alt for lite av denne turneringsformen. Dette er et venneskapelig stikk til mine venner som står for torsdagens seniorturnering.

Det som imidlertid var mitt høydepunkt var bevertningen – Pulled Pork.Dette smakte knall. Min gode venn Ottar Skretting fortalte at man også kunne kjøpe dette på Superspeed. Men det blir garantert ikke like bra tilberedt som det ble på kjøkkenet på Bjaavann. Blomster til kjøkkenet på Bjaavann.

For øvrig har jeg fått en idrettsskade. Et skikkelig set-back. Men likevel en smule stolt. Idrettsskade som 66-åring er noe å få ned på cv-en. Det skyldes at jeg er blitt overivrig ute på Bjaavann. Bortsett fra helger når ikke fruen jobber har jeg vel spilt omtrent hver bidige dag de siste tre ukene.

Smellen kom tirsdag. Etter 18 hull var det kurs hos Gordon sammen med mine seniorvenner. Han serverte to bøtter (60 baller) foran meg på driving-rangen. Trening med fairway-wood stod på programmet. Jeg slo og slo. Etter femti baller smalt det i nakke og rygg. Skikkelig. Da skulle jeg lagt ned kølla. Men nei. Jeg presset inn fem nye slag. Da klarte jeg ikke å løfte kølla, knapt nok løfte hendene opp for å ta i rattet da jeg skulle kjøre hjem. Heldigvis har jeg automatgear. Jeg slet meg inn på Coop-en og fikk en pakke paracet, fant noen Voltaren i skapet som var gått ut på dato i januar 2003.
Jeg måtte droppe kveldens orienteringsløp i Vindbjart – og slikt sitter langt inne.

Ingen medfølelse fra fruen. Dette hadde hun forutsett. Onsdag måtte jeg droppe turen på Bjaavann. Jeg satt i stolen og syntes ynd på meg selv.

Torsdagens seniorturnering tok jeg sjansen på. Etter 12 hull kom et veritabelt regnvær. Jeg stod av – skyldte på regnværet. Men nakke og rygg var ikke i nærheten av være slik den var skapt fra Vår Herre. Likevel stilte jeg senere på dagen i Miljøutvalgets Utvalgsturnering.
Er du påmeldt, så spiller du!

Det var bare ni hull og nå kjente jeg ingenting til min idrettsskade, så jeg kan ikke skylde på dette for at mine lagkamerater Skretting og Sandnes måtte rake kastanjene etter meg.

Nå er det fredag morgen. Jeg har ikke flere Voltaren. Jeg burde hatt det.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.