6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Målsetting – utslag 100m


Av Oddleiv Moe

Av de som kjenner meg blir jeg omtalt som "herren fra rødt". Når mine venner slår ut fra gul tee nedenfor klubbhuset, så står jeg tålmodig og venter med golftrallen før jeg kan tusle ned bakken til mitt ståsted – og ta oppstilling mellom de to røde klossene. Enkelte dager er jeg mer lykkelig enn andre dager. Det er når Terje har satt de røde klossene helt fram på mitt utslagssted. Da vinner jeg noen meter....

På hull to er jeg alltid ulykkelig.
Jeg skal over Bjååååååvaaaaaaaaaanneeet. For meg er det omtrent like uoppnåelig som å slå fra krana på Silokaia og over til Bragdøya – selv om jeg tar peiling på steinen langt til venstre for greenen – det er korteste vei. Men jeg har vært over – blind høne finner også korn. Likevel eier jeg nok de fleste ballene som ligger på bunnen på vei til "lille Danmark".

Du spør muligens hvordan jeg har kommet meg ned på 36 i hcp.? Det spør jeg meg også om? Men i forfjor hadde jeg en dag da alt gikk "på skinner" – muligens også en noe snill markør!
Du spør meg antakelig også hvorfor jeg ikke for lengst har gitt køllene til Fretex. Det spørsmålet har jeg også stilt meg – flere ganger! 
Det er selvfølgelig ei grense på hvor lenge du kan trøste deg meg å si at golf er voldsomt sosialt. Det hadde vært en smule koselig også å få kjenne på det som andre omtaler som mestringsfølelse. For meg er dette et ukjent begrep. Det går i "hytt og pine", mest pine.

Jeg er trolig ikke den eneste som sliter med denne mestringsfølelsen, selv om jeg nok er en av dem som kjemper mest. 
Tall fra Golfbox i oktober 2012 sammenliknet med tall fra oktober 2011 viste en nedgang på 4987 medlemmer i Norges Golfforbund. Bare 29- av disse 4987 medlemmene hadde hcp. under 26.5. Det forteller at det er nybegynnere og høyhandicapere som står for majoriteten av frafallet. Det er for dem som etter hvert blir tvilere som jeg skal slå et slag for i denne bloggen. Dere skal føle at dere ikke står alene.

Jeg ønsker ikke å komme på listen over frafallet blant medlemmer i golfforbundet når listen etter 2013 kommer. Men det spøker. Får jeg ikke dreis på det i år finner jeg på noe annet – boccia for eksempel. 
Nå er ikke det at jeg spiller fra rødt noe som plager meg, selv om jeg ikke har hørt om andre herrer som går fra såkalt "dametee" etter å ha drevet på i seks år. Jeg syntes det langt fra er pinlig, selv om noen muligens også mener det.
Det jeg presterte på idrettsarenaen gjorde jeg unna i ungdommen og det var ikke så verst – verken i fotballball, håndball, orientering, bryting, skihopp og sjakk (ble klubbmester i gutteklassen). Det krysser seg imidlertid i golf. Her er jeg defekt.

Det har imidlertid gått "en liten fanden" i meg. I år skal fremgangen komme – om jeg så skal tilbringe netter på drivingrangen – så får vi se. Det kan jo være at jeg er helt håpløs når det handler om å få inn den rette svingen. Nå vet jeg at det ikke er god kutyme å "rette på" spillere som er ute på banen. For "herren fra rødt" gjelder ikke denne regel. Ser du en liten tett venndøl med "Høvåg-avisa" på capsen, gjerne gi ham litt input.

Målsettingen for denne sesongen er krystallklar:
Jeg skal slå den lille hvite ballen – den skal være 100 meter i lufta før den treffer bakken. I øyeblikket virker det like uoppnåelig som om Usain Bolt skal løpe 100 meter under ni sekunder.

100 meter betyr at jeg slår over Bjåååååvaaaaaannnneeet på hull 2 – fra rødt.
Nå skal det sies – ikke for å skryte at jeg har vært lenger enn hundre meter, men det er etter at ballen har trillet ferdig.
Rekordslaget mitt har jeg fra i vinter – innendørs. Det var da jeg var med mine venner fra Vennesla en tur  på simulatoren ved Hannevikakrysset:

Jeg traff i veggen – der kom det fram en vei – det var nedoverbakke og ballen stoppet ikke før 152 meter....


Så om det har noen interesse – følg bloggen til "herren fra rødt" på vei mot 100 meter. Jeg dukker opp med ujevne mellomrom.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga