Må få opp fareskilt!!!

En dramatisk inngang på spalten "Herren fra rødt". Men Statens Vegvesen har fått en tung sak i fanget – viktigere enn firefelts vei til Stavanger.

Av Oddleiv Moe

Det mener alle herrene (i alle fall en av dem) etter at jeg spilte GumpenGruppen Open. Jeg skal senere i denne spalten komme tilbake til et av mine utslag som kan resultere i det som kan bli et fareskilt ved innkjørselen til Bjaavann Golfbane.

Jeg har vært skeptisk til å kaste meg ut i de store turneringer. Det har blitt med torsdagskosen blant oss seniorer. Nå mente jeg imidlertid det var tid for å ta det store steget – slå hvite baller mot andre enn de av oss som er på oppløpssiden i livet. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har spilt golf sammen med "de store" tidligere. Det er i alle fall ikke frykten for å dumme seg ut. Det er noe man overhodet ikke bryr seg om – når man er på full fart mot de sytti.

GumpenGruppen Open ble en selvfølge som min debutturnering i det store selskap ettersom jeg kjører Golf. Jeg er også kjempefornøyd med alt der oppe på Setesdalsveien. Dessuten jobber min bror der. Derfor meldte jeg meg på i turneringen til de som selger tysk kvalitet.

"Moe i knærne.."

Vi var 87 påmeldte i Golfbox. Kun fire ble igjen under dynene denne søndagsmorgen. Det var imponerende lite frafall med de voldsomme utsiktene Gislefoss & Co. hadde gitt dagen i forveien. Det ble lovet regn – vannrett, ikke målt i millimeter, men i centimeter.

Men igjen tok meteorologene feil. Det ble med litt lett yr i håret – for de som hadde hår. Det var flere enn de jeg møter blant seniorene, naturlig nok.

Jeg ble en smule satt ut da jeg kom til klubbhuset ved 07.00 tiden søndag. Jeg innså at dette var store saker. Et drøss med det beste av biler Gumpen kan tilby var parkert – omtrent like tett som en påskeaften på Sørlandssenteret. I tillegg selvfølgelig en rekke reklametransparenter for all herligheten. Det var omtrent som å komme til en verdenscup i mellom-Europa. Der har jeg vært flere ganger, men da som journalist. Aldri som utøver.

Det ble et voldsomt inntrykk. Jeg ble "moe i knærne". Men betalte 150 kroner i startkontingent – fikk en baquett med skinke og ost, og tok meg en cola.

Jeg var klar, så klar jeg kunne bli. I ettertid må jeg fastslå at jeg ikke var klar!

Starstruck

Jeg var satt i flight med Øyvind Larsen. 4,4 i hcp. Det burde gitt hakeslepp. Jeg så i stedet positivt på å få spille med en skikkelig fagmann, uten at dette er ment vondt mot seniorene jeg ellers spiller med. De har nok å lære meg. Men hos Øyvind var jeg innstilt på å snappe opp noen tips. Han var en alle tiders kar og øst ut av sin fagkunnskap, og det var ikke hans skyld at det ikke gikk inn hos mottakeren.

De andre i flighten var heller ikke juniorer i bransjen. Terje Nilsen, han har et bein i alle utvalg i klubben i tillegg til at han har oversikt over alle underutvalg. Vi er også sammen i klubbens info-avdeling. Han kom direkte fra spill i Borre, sammen med Gordon, der de feide inn til en imponerende andreplass.  Terje snakker bedre enn han spiller. Men det betyr langt fra at han ikke er en god golfspiller. Terje er en humørspreder det alltid er en glede å treffe, men som jeg aldri har spilt sammen med. Dessuten hadde vi med veteranen Gunnar Broen. Han kjenner jeg fra torsdagsgolf med seniorene. Gunnar er knall, hyggelig og kommer alltid med oppmuntrende ord. Det siste var gull verd – for min del.

Starten var på hull 8. Larsen (4,4 i hcp) slo ut som førstemann. Jeg så ballen - på vei mot Erkleiv, før jeg mistet den av syne. Og jeg mener han slo med et jern! Det var da jeg fikk mine kvaliteter (eller mangel på kvaliteter) midt i fleisen. Men du verden, det var artig å se fagfolk i aksjon.

Vi spilte stableford:

Jeg strøk hull 8.

Jeg strøk hull 9.

Jeg strøk hull 10.

En åpning som ikke var balsam for selvtillit.

Starstruck er nok et internasjonalt ord for oppsummeringen så langt. Jeg var lamslått med møtet med "stjernene" og underpresterte (selv om det skal noe til).

Fareskilt!

Det gikk bedre, noe bedre, litt bedre. Det kunne jo ikke gå verre. Men la det være sagt umiddelbart. Jeg har hatt bedre dager. Mer korrekt. Jeg har ikke hatt dårligere dager siden før 17. mai.

Overskriften på denne bloggen fra "herren fra rødt" er hentet fra utslaget mitt på hull 5.

For nå var det gule klosser som gjaldt. Upløyd mark, og her var jeg med den store utfordring. En bekk – i horisonten – ville jeg forsere. Jeg tok i – selvfølgelig alt for mye og følgende skjer:

- Ballen suser i en stein(fjell) halvt til venstre. Deretter rikosjerer ballen ut nitti grader, og nå snakker vi om hastighet som et trenet øye knapt oppfatter. Ballen suser ut mot innkjørselen (utkjørselen) på Bjaavann, alt etter som du ser det.

En medspiller skriker "fore". Jeg vet ikke hvem av dem. Men det hadde knapt hjulpet om en bil hadde passert. Ballen min var så hard at den hadde boret seg gjennom et bilpanser (også fra GumpenGruppens biler). Hell i uhell. Ingen biler passerte. Hvor ballen landet vet ingen, men en ting er sikkert. Der den ballen ligger, ligger det ingen andre baller.

- Få opp fareskilt!.

Replikken kom selvfølgelig fra Terje.

Så nå er denne saken oversendt "Statens Biltilsyn". Så ikke bli forbauset om neste gang du kommer til Bjaavann, så står det et fareskilt ved innkjørselen - der "herren fra rødt" er avbildet inne i trekanten.

For øvrig ros til arrangørstab, GumpenGruppen, frivillige. Dere laget en flott turnering. Det gav i alle fall mersmak for "herren fra rødt". Dette var sosialt fortreffelig, og takk til Øyvind, Terje og Gunnar for oppmuntrende ord – hele veien.

Kanskje du er nysgjerrig på hvor jeg havnet på resultatlisten. Snur du den på hodet er jeg høyt oppe.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.