Kjøkkenveien over bekken på hull 4!

Er golf en snobbesport?

Selvfølgelig er svaret et rungende nei.  Alle som slår golfballer på Bjaavann vet at dette er det reneste tøv.

Her snakker vi fordommer, minst tilbake fra den tiden da Erik Bye var vår største kjendis og Hjallis gikk venstresvinger på Bislet. Men lever disse fordommene i dag?

Finnes det virkelig noen som mener at de som slår den lille ballen av ulike årsaker, for eksempel på grunn av intellekt, rikdom eller såkalt høyere sosial status driver en snobbesport?

Mandag hadde Vest-Agder Idrettskrets lagt sitt styremøte til Bjaavann. Det var hyggelig. Enkelte av dem var på Bjaavann for første gang og jeg tror de ble imponert over anlegget. Tor Johannessen, vår nestformann, gav en flott redegjørelse om klubben og banen. Han la ikke skjul på den enorme dugnadsinnsatsen som settes inn for at klubben skal gå rundt.
Det engasjerte styret i Vest-Agder Idrettskrets stilte så spørsmål om klubben. Og det var da det kom. Ordet snobb ble nevnt. Ikke det at et av styremedlemmene i kretsen var så lite oppegående at hun sa at golf var en snobbesport. Men hun stilte spørsmålet om vi ble møtt med denne eldgamle myten om at golf var snobbesport?
Jeg må innrømme at jeg skvatt i stolen og i forfjamselsen sølte kaffe på gulvet i den flotte vinterhagen.

Er ikke verden gått fremover? Homofil er ikke lenger straffbart. Vi har fått homofile prester. Men oppfattes golf fremdeles som snobbesport?

Etter å ha tygget litt på rundstykket og kommet til hektene kom jeg til at - takk og lov for at spørsmålet ble stilt. Det viser at vi fremdeles har en jobb å gjøre. Vi må knekke denne myten. Om vi vet at dette er reinspikka tull er det andre som lever i middelalderen.

For øvrig var Solveig Pedersen (vårt tidligere langrennsess) og orienterte om det nye etablerte Olympiatoppen på Spichern. Spennende saker. Hun fortalte om flere idretter i vår landsdel som hadde kandidater med målsetting OL 2020. Og som ville få oppfølging. La oss håpe at det kan dukke en kandidat fra golfen på Sørlandet. Det hadde vært fantastisk å få med en lokal spiller i Japan om fire år.

KODEN KNEKKET?
Deltakelsen på årets turneringer har vel vært så som så. Men i løpet av de to siste ukene kan det se ut som vi har funnet formelen som trekker.
  • Gordons Fun Event med morsomme par tre huller var knall. Uformelt og sosialt. Noe for de med handicap fra 0 til 99.
  • Tribute til Terje - likeså. Dette ville folk være med på. Selvsagt for å hylle Terje. Men trolig også for at det var Texas Scramble. Dette er ikke så konkurransepreget. Her kan andre rake kastanjene for deg når du slår "åt skogen".
Likevel. Viktigst. Utrolig sosialt. Det binder klubbmedlemmer sammen. Vi blir en enhet. Mer av dette takk.

BEKKEN
Før sesongen la jeg hodet på blokka med en "lang målsetting". Jeg skulle over bekken på hull 4 fra utslag 54. Akkurat det har medført at jeg til stadighet får spørsmål om målsettingen er nådd?

- Tja, svarer jeg.

Nå er utslag 54 like fremmed for meg som å reise til Afrika.

Jeg er "herren fra rødt". Trives på 43. Inn på to slag på par 4 hull og 3 slag på par 5 hull. Vel og merke om ballen går min vei. For golf er et puslespill uten løsning, der feil er en del av spillet. Det er hvor raskt du lærer av feilen som gjør deg til en bedre spiller. Jeg har endelig innsett at det viktigste slaget i golf er det neste slaget.

Det som imidlertid irriterer meg er at jeg ikke begynte med golf som guttunge, men kastet bort "idrettskarrieren" på fotball, håndball, bryting, skihopp, langrenn, boksing og en rekke andre idretter under paraplyen til Norges Idrettsforbund!

Kan det skyldes fordommer mot golf, at dette var en snobbesport? Forhåpentligvis ikke. For da jeg vokste opp var den eneste golfbanen en mini-golf på Roligheden campingplass ved Bertesbukta.

For meg er den bare én idrett som kan sidestilles med golf. Det er orientering, der jeg er fast på treningsløpene til Vindbjart hver tirsdag. Jeg kjenner ingen andre med denne kombinasjon av idretter. Men når jeg møter "gutta på skauen" må jeg tåle vennskapelig mobbing for at jeg holder på ute på denne golfbanen. Så myten lever nok - dessverre.

Så var det dette med bekken.

Jeg har tatt kjøkkenveien over fra utslag 54. Ballen tok snarveien over broen... Men over er over...

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Nor Element