6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Jern er ikke gull...


 
Av Oddleiv Moe, 

 - Hvor langt slår du med wegde?
Ballen lå foran meg på den grønne matta på korthullsbanen. Det stod 41 meter fram til den hvite pinnen ved det store hullet.

Gordon hadde gitt meg en wedge i hånden.

- Tusenkronersspørsmål?, svarte jeg kontant. Før jeg utdypet:

- Alt avhenger av hvor jeg treffer ballen.

- Treffer jeg høyt går den langt (triller).

-  Slår jeg i matta triller den også, men da kort.

- Og om jeg får klink treff, så vet jeg ikke. Denne kølla har jeg bare brukt i bunkers, og da går ballen i gjennomsnitt opp på grønt gress sånn tredje/fjerde hver gang.

Vi hadde startet leksjon tre mot årets mål - veien til 22 i hcp. (det virker sky high, men vi er i mars). Denne leksjonen skulle handle om nærspill, og korthullsbanen mellom hull seks og sju var som sydd for dette ifølge min mentor og trener Gordon Murray.

Jeg slo et slag - ballen føk forbi flagget. Jeg traff på toppen av ballen:

- Oddleiv. Dette er ikke et slag med samme oppstilling som med driver. Med driver lener du deg en smule mot høyre med overkroppen. Når du skal slå med wedgen så lener du deg mot venstre og får tyngden på venste ben. Og husk slå ned mot ballen!

Det var da Gordon forstod at dette måtte vi ta fra scratch. Første leksjon på jernslag. For øvrig en helt korrekt avgjørelse. Jern har aldri vært gull for meg. Jernene har for det meste ligget i baggen, om da ikke har sendt avgårde noen slag med "kvart sving" for å komme inn på det kortklipte området.

Jeg forsøkte etter fattig evne å lytte og lære. Kroppen mot venstre. Tyngden på venstre ben og slaget ned mot ballen.

Det bar frukter. To av tre ganger gikk ballen i nydelig bue før den landet og ble omtrent liggende død - på 50 meter. Gordon sjekket avstanden ved hjelp av laser...

- Ta grepet litt lenger ned på kølleskaftet.

Ballen landet på cirka 40 meter!!! ( I alle fall noen av dem). Så mumlet Gordon noe om at med høyere gradantall på wedgen så ville ballen lande der også det med mitt vanlig grep. Men jeg lot det bli med mumling. Det er ikke utstyret det står på når det gjelder meg. Det handler fremdeles (og i lang tid) om mannen som holder i utstyret.

Riktignok var det god spredning i 40 meters slagene. Men akkurat det var ifølge Gordon null og nix å bry seg om.

- Distance is most important. Han la til at jeg med de beste av mine slag her hadde det ikke vært mer enn to putter for å være i koppen.

Hva vet han om det? Vi har fortsatt ikke vært på greenen, og jeg vet hvor mange greener jeg har krysset frem og tilbake før ballen har gått i hullet.

Hull to er 75 meter. Jeg fikk pitchen i hånden. Jeg nådde ikke 75 meter, men var kloss på. Gordon mente det skyldes motvind...

Det viktigste sett med mine øyne (og det betyr mye) er at jeg slo flere gode slag. Og med et godt slag mener jeg at ballen går i en bue som kan konkurrere med regnbuen (dog ikke så høyt). Det var færre markkrypere enn jeg vanligvis har slått med dette redskapet.

Om ikke øving gjør mester, så betyr i alle fall trening fremgang. Nå skal jeg ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Det kan gå åt skogen når jeg kommer ut på banen ved påsketider. Det er drøssevis med eksempler på at skihoppere er gode på plast på sommerstid, men faller igjennom når det skal hoppe på snø. Men jeg har blitt en smule optimistisk, og pågangsmotet er stort. Dessuten er golf gøyere jo flere ganger du lykkes. Så får jeg ta smellen når den kommer.

For øvrig. Gordon har ledige timer for trening. Han medgir at det på trenerfronten er stille i påvente av at banen skal åpne.
 
YOUTUBE
 
For  øvrig gikk det ikke ubemerket hen da jeg i forrige blogg fortalte at jeg hadde fått golflektyre, forfattet av fagmannen Jack Nicklaus.
 En annen venn har foreslått ei ny bok!
Det er Hogan`s Five Lessons/Fundamental. Om jeg ikke fikk fatt på denne boka kunne jeg gå inn på nettet og finne mer ut om "Hogans sving".  Og den som leter også på nettet finner.
Jeg fant sannelig gode gamle Ben på "You Tube". For Ben Hogan (1912-1997) var ikke noen hvem som helst med køller og hvite baller.
Karen fra Texas vant 63 profesjonelle turneringer - begynte for øvrig som caddie allerede som 11-åring. Varemerket til Ben vare at han øvde mer enn konkurrentene. Han slo rett og slett flere baller (ikke så ulikt meg). Der stopper også likheten. Det oppdaget jeg da jeg var innom mannen som herjet fra 1938-1959 på "You Tube". Jeg var for øvrig ikke den eneste som hadde vært innom denne siden og sett videoen av Mr. Hogans sving. Jeg var nummer 3 086 268 i rekken....
Ellers er jeg blitt anbefalt boka "Golf for kvikke piger". Det er den danske oversettelsen av den tidligere golfstjernen Nancy Lopez. Den har jeg ikke sett, men ifølge anbefalinger kunne den like gjerne hett "Golf for kvikke drenge"....

GOLFKARUSELLEN

Ellers lurer jeg på om jeg denne sesongen skal kaste meg ut i turneringens verden. Min venn i styret Paal Østberg er også  aktiv innen golf  i  bedriftsidrettskretsen. Disse golfturneringene har tidligere vært et "lukket brorskap", bare for folk som er i arbeid. Ikke for vi som har bygget landet.

Jeg foreslo for Paal at disse turneringene også burde åpnes for oss som får utbetalinger den 20. i hver måned fra nav. Dette fikset Paal over natta. Så nå har jeg fått invitasjonen til "Golfkarusellen 2015" til  Vest-Agder bedriftsidrettskrets. Det skal  gjennomføres med tre runder på Bjaavann og to runder i Randesund. Golfkarusellen blir både singlekonkurranse og lagkonkurranse. Første runde i karusellen er mandag 18. mai  i Randesund. Jeg vurderer å kaste meg på, og anbefaler også dette til  andre av mine kolleger med lønnsutbetaling fra nav. Påmelding skjer på hjemmesiden til Vest-Agder Bedriftsidrettskrets innen 1. mai.
 
DUGNAD

Det som imidlertid har førsteprioritet er dugnaden lørdag fra klokka 10.00 til klokka 14.00. Foreløpig er det tynt med påmeldte i Golfbox. Men jeg regner med et rush. Det er viktig at folk melder seg  på i Golfbox. Blant annet handler det om hvor mye vafler som skal stekes.

Dessuten blir det en turnering for dugnadsfolkene på korthullsbanen etter endt ryddesjau.

Vi sees på lørdag.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga