Hvordan få 100 nye medlemmer?

Jobb nummer én i klubben er å få 100 nye medlemmer.

Terje Nilsen stilte spørsmål på årsmøte om hvilke planer styret hadde for å nå denne målsettingen. Styreleder Jakob Kallevik svarte at det var et godt spørsmål! Jeg er enig med styrelederen. Det er et godt spørsmål. Men denne utfordringen kan ikke bare ligge på styret. Det må gjelde alle våre medlemmer.

Derfor har jeg nå spilt ut ballen. Kom med ideer! Send dem til min e-postadresse Oddleiv.moe@hotmail.com.  Jeg garanterer at styret gir carte blanche for formålet.

Som varamann til styret i fire år (rykker nok aldri opp som styremedlem) har jeg erfart at vi har fått drøssevis av ideer til drift av klubben. De fleste innspill er kommet ute på banen eller i klubbhuset, men noen er kommet direkte til styret. Vi har medlemmer som brenner for klubben. Skal vi nå gå "all in" for å klare målsettingen på 100 nye medlemmer i 2015?

Som representant for en av dem som har mer fortid enn nåtid mener jeg at et støt kan settes inn mot den eldre garde - pluss 62 år (AFP og pensjonister). Begrunnelsen er klar som gin/tonic:
Golf er et lavterskeltilbud. Golf er folkehelse. Det er vårt "Sprek-prosjekt". I vår alder trenger du ikke løpe 42 kilometer på ski. Du kan ta det som du vil - gå tre hull, ni hull eller 18 hull. + 62 har tid. De fleste har økonomi til dette. Dessuten er det sosialt.

Poenget er å få alle golfens fortrinn ut til målgruppen.
Jeg søkte 1881 på "pensjonistforeninger Kristiansand" og fikk sju treff. Jeg er imidlertid hellig overbevist om at bedrifter på en viss størrelse har sine seniorgrupper. Dessuten har vi  Odd Fellow, Kiwanis, Rotary, Frimurerlogen, Klubben og hva de nå heter, der det er masse medlemmer i satt alder.
Her tror jeg det er mye å gå løs på. Vi kan invitere dem ut på Bjaavann, spandere kaffe/vafler, ta dem med en tur ut på banen (flotteste parken i byen), la dem slå noen slag på puttinggreen og så fortelle dem om golfens fortreffelighet og inspirere dem til "Veien til Golf kurs".

Her tror jeg det kan være et potensiale på nye medlemmer.

Men for å få gjennomført dette støtet trenger vi - igjen - dugnadsinnsats fra medlemmer. Og - igjen - appellerer jeg til seniorene. "Like barn leker best". Jeg går ut fra at våre seniorer kjenner til seniorforeninger/pensjonistlag i en drøss bedrifter. Men bevares, her er det fritt fram for alle å ta et tak...

Ballen er spilt. Er det noen som tar den ned?

Min målsetning for 2015

Klubbens målsetting er 100 nye medlemmer. Jeg har også min målsetting for denne sesongen som jeg hadde forrige sesong - spille banen på 100 slag. Det klarte jeg fra nest nederste avsats. For tre år siden var mitt hcp 36.0. For to år siden 29,7 og etter at "Riksrevisjonen" hadde gjort sitt ved nyttår, står jeg nå med 26,5.

Jeg har startet sesongen -  internasjonalt - spilte i Thailand (på Crystal Bay for de som er kjent) i januar. Vi var tre nordmenn. Dag Otto Johansen fra KGK, eieren av Valle Motell og 40 finner! Vi møttes på en finsk pub klokka 06.00. Finnene så forbausende friske ut sammenliknet med oss. Vi hadde bestilt bil ute på banen, men finnene gikk! Derfor gikk jeg også. Vi treiv tak i ei finsk dame, og fikk spille fra rødt (det heter fremdeles rødt i Thailand). Hun spilte skjorta av oss. Det ble ingen god runde, spesielt på hull 18 skar det seg fullstendig. Vi skulle over en bekk og inn på greenen foran klubbhuset. Der gjorde vi "kula". Johansen og Moe brukte fire slag hver for å krysse bekken (fem meter bred). Morsomt for de som så på. Ikke så morsomt for oss.

Jeg har også hatt en tur på simulatoren i Hannevika sammen med mine venner - seniorene. Det beste som kan sies om den gjesteopptreden var at jeg rakk fram til veggen.

Men jeg mister ikke motet, og på årsmøtet la jeg planer sammen med Gordon. Han kastet ut et forslag om å lage en målsetting på å senke hcp til 19.0! Etter heftige motforestillinger endte vi på en målsetting på 22.0. Jan Åge Nordlie som fulgte diskusjonen med meg og proen mente det var innen rekkevidde. Han har sett mitt "potensiale", og gav meg følgende beskjed:
- Oddleiv, dette tar du bare på greenen.
- Husk putteren er din viktigste kølle. Tren på det kortklipte området og klar deg i snitt med tre slag på greenen på hvert hull. For i ditt "segment" er det nok til å komme deg ned i hcp på 22.0.

Den som lever får se. Følg bloggen for å følge utviklingen, om du har interesse. I år vil jeg også krydre bloggen med det som rører seg på banen, flanere en smule om du vil.

Men det viktigste er ikke at jeg i 2015 når 22 i hcp.
Det viktigste er at vi får 100 nye medlemmer i 2015.

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.