6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

Etter en stor uke i 4700 - internasjonal representasjon!


 
Av Oddleiv Moe

Jeg sitter oppe i Vennesla og venter telefon fra Silkeborg!
Hvorfor?
Jo, fordi nede i den danske byen på Jylland står det en kjempestor datamaskin som heter Golbox lokalisert et eller annet sted. Og etter seniorturneringen vår torsdag da min "score" landet inn i maskinen etter å ha blitt sendt en tur over Skagerrak, er jeg temmelig overbevist om at alarmen gikk - det lyste rødt i de lamper som finnes. Det kom helt unormale verdier fra en kar fra Bjaavann.  
Noe måtte være riv ruskende galt.
 
Men jeg kan berolige mine venner i Silkeborg. Ingen grunn til å slå alarm. Jeg gikk tidenes golfrunde for mitt vedkommende - aldri har jeg spilt bedre. Og jeg komme neppe til å gjenskape det som skjedde 7. mai. For her snakker vi også flaks - en god porsjon flaks. 41 poeng!!! For å sette det i mitt perspektiv, er det som om Vindbjart skulle slå Start 4-0....
 
Akkurat denne Vindbjartbragd mot Start som gjorde 6. mai til en ny offisiell flaggdag i 4700 Vennesla kan være at jeg også kom i flytsonen. For å ære mine venner fra bygda som herjet med byfolket ute på Moseidmoen i 2. runde i cupen  stilte jeg torsdag kl. 08.50 på utslag i den blå toppluen til Vindbjart.
 
Vår flight gikk ut på hull 10, og jeg spilte fra 54 (rødt). Det ble klaff momentant. 
Da vi rundet etter hull 18 hadde jeg sanket 24 poeng. Dette kunne selvsagt ikke vedvare - opp mot et halvt hundre poeng om jeg fortsatt i samme stilen var utopi. Men jeg kom meg unna uten den store sprekken og uten en stryk. Derfor denne utenomjordiske poengsum til meg å være. Men jøssenavn så gøy. Akkurat da gjorde det ikke det spøtt at kona har nektet med å spille turneringen "Golfha"ftet" fordi hun har fri den helga. Hun mener at min interesse for den lille hvite ballen nå nærmer seg et psykiatrisk tilfelle...
Apropos fruen. Hun blir  juniorpensjonist (Afp) i juli. Det så jeg beksvart på. Dette ville resultere i færre turer på Bjaavann. Men så blinker hun til.
 Fruen vil ta kurset "Veien til Golf":
- Om jeg syntes dette er morsomt forsetter jeg. Om det motsatte skjer så blir det med kurset, sier hun. 
Jeg håper hun blir bitt av basillen. "Time will show".
 
GORDONS FORTJENESTE
 
Kom 41 poeng som ei bombe?
Ja.
Kom det som en overraskelse at jeg senket mitt handicap?
Nei....
Dette høres selvsagt ut som skryt. Men bortsett fra ei runde på 28 poeng, har jeg vært stabil på ti/femten 18 hulls runder på mellom 31- og 35 poeng. Jeg har ventet på gjennombruddet. Det som kom med et smell torsdag.
Hvorfor fremgang?
Gordon, Gordon Murray.
 Etter bare to timer med vår eminente pro på drivingrangen da det lå snø der nede skjedde det noe - positivt. Og øving, om ikke det gjør mester, så blir du i alle fall bedre av å øve.
Før banen ble åpnet slo jeg tett på 2000 baller fra det var snø til det ble grønt på drivingrangen.
Så jeg anbefaler varmt mine venner om å ta timer hos Gordon. Han holder hva han lover. Han får deg til å prestere bedre. Og det er vel det som det handler om - komme ned i handicap.
I 2013 var jeg på 29,7 i hcp. I 2014 landet jeg på 26,5 i hcp. Den hårete målsettingen i 2015 var 22.0 i hcp. Selv Gordon tvilte på at det var mulig. Han lovet bare å jeg skulle spille meg nedover fra 26.5 i hcp.
Foreløpig har jeg ikke fått justeringen på hcp.  fra mine venner i Golfbox i Silkeborg. Forståelig nok - for dette var en skrell som må sjekkes.
 Men nedover går det. Ser jeg 24-tallet?
 
INTERNASJONALT
Mandag drar jeg internasjonalt sammen med den flotte gjengen av seniorer. Så mange er vi at vi okkuperer hele hotellet i Tanumshede på den svenske vestkysten. Det skal spilles tre runder.
Jeg har tatt fram de røde, blå og hvite golfskoene som jeg fikk av seniorene for et par år siden i Himmerland. For skal du representere nasjonen bør du stille i nasjonalfargene.
Det er også mulig jeg tar med meg den blå topplua til Vindbjart.
Det kan være den som bringer lykke?
 

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga