6320 05 21910 +47 38 11 84 11 English    Deutsch

Klubben

- Nå tar jeg en Jagland!


Av Oddleiv Moe
 
Jeg var plutselig så hekta at det likevel var litt trist å reise på ferie. Helst ville jeg vært ute på Bjaavann. Men har du lovet kona noe – må du stå på det. Løfter til fruen skal ikke brytes. Det får du beskjed om allerede i kjerka.

Ferien ble for øvrig mislykket – om det har noen interesse!

Jeg dundret inn i en flom i Mellom-Europa. Østerrike, Tyskland og nord-Italia stod til knærne i vann. Knapt en kjeller var tørr, og i "Mellom-Europa" er det mange kjellere.

Vi skulle vandre i høyden, men møtte snøen allerede før 1700 meter var nådd. Det ble med noen spaserturer i lav-landet – og besøk på mange hyggelige kneiper. Ikke formoppbyggende. Null ekstra røde blodlegemer, om da ikke god rødvin gjør susen. 

GORDON EN ENER

Tilbake på Bjaavann møtte jeg en smilende Gordon – med ei kølle i hendene:

- Oddleiv, denne har jeg laget spesielt til deg. Du får ti/tjue meter ekstra...

Det var ei kølle jeg skulle bruke på det nest korteste gresset i fairways. Men også på utslag. Driver er bare noe jeg har hatt i baggen til pynt. Det var for øvrig en gave jeg fikk fra mine kolleger da jeg sluttet i VG.

- Driveren er helt OK, sa Gordon uten å være henrykt. Helt klart mine kolleger ikke gravde så voldsomt dypt i lommeboka for å spytte i til min avskjedsgave...

Køllen til Gordon var som "manna fra himmelen":

- Etter en smule instruksjon på driving rangen gikk det lengre enn tidligere.

Jeg ville selvfølgelig betale for utstyret, og her var jeg villig til å grave dypt i lommeboka. I min alder har jeg ikke all verdens gleder, men dette føltes som da jeg fikk min første trehjulssykkel.

Men Gordon ville ikke ha et pund. Det var en gave!

Jeg er overbevist om at denne skotten har forbarmet seg over meg. Jeg må bare takke og bukke. Han er en ener og vil garantert få det godt i sitt neste liv. 

YOUR SECRET WEAPON!

Det var imidlertid ikke slutt med denne køllen. I forrige uke kom han med nok ei kølle:
- Oddleiv, du kan ikke spille golf uten driver.

En driver, spesiallaget for meg i snekkerboden i kjelleren i klubbhuset.

- 13,5 grader. Det er noe for det. Denne må du teste ut...

Akkurat det med grader sa meg ikke det spøtt. Men jeg fikk forståelse for at dette ville sende ballen mer opp i lufta enn om gradeantallet hadde vært mindre.

Vi tok noen slag på driving rangen. Nok et "mirakel". Jeg lyver ikke, men tar kanskje nok grådig i. Men det gikk opp mot 130 meter, og da rullet ikke ballen en meter. Det var nemlig søkkblaut.

- Your secret weapon, gliste Gordon. Han tenkte på når jeg skulle i aksjon mot mine gode venner – seniorene på torsdag.

Denne køllen fikk jeg heller ikke lov å betale for...

Gordon er min mann. Han burde være alle medlemmers mann. Takket være Gordon har jeg fått en smule sving på denne sporten. Dessuten er han verdens hyggeligste mann.

Så min oppfordring er. Bruk sjappa til Gordon og ta kurs hos Gordon. Han har masse ledige plasser før høstsesongen tar til.

VIN

Nå har jeg spilt tre seniorturneringer med poengsummer 31-33-30. Det har resultert i to flasker vin og baller i premie. Det som har vært kjempegøy i forbindelse med premieutdelingen er at jeg har fått voldsom applaus. Mine seniorvenner har virkelig unnet meg fremgangen. Akkurat det setter jeg stor pris på, og for å være ærlig, det er heller ingen som har stanget så mye som meg. Det har ikke vært stang ut. Det har vært skudd ut mot cornerflagget for å holde seg til fotballterminologien. 

NED FRA 36.0!

Det norsk Arbeiderparti fikk 36,9 prosent oppslutning til stortingsvalget i 1993. Før valget i 1997 stilte statsminister Thorbjørn Jagland verdens mest berømte kabinettspørsmål. Han erklærte at han ville gå av om ikke Arbeiderpartiet fikk minst 36,9 prosent oppslutning.

Det fikk de ikke (35 prosent). Jagland gikk. Det var da Gro sa at hun hadde overvurdert Jagland. Landsmoderen kunne ikke tenke seg at han var så dum....

Nå tar jeg en Jagland.

Jeg skal senke mitt hcp på 36.0, men jeg selger ikke køllesettet til Fretex om det går fløyten. Jeg er blitt alt for glad i golf til det. Men jeg legger press på meg. For nå vil mange spørre hvordan det går  med mitt handicap...

Det har også vært et ørlite press på meg for å gå opp mellom gule klosser. Men jeg blir "herren fra rødt". Det er etter råd fra Gordon. Hans ord er lov.

- Oddleiv, når du spiller 40 poeng tar du steget opp til gult...

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Sørmegleren
Gumpen Gruppen
Snogg
Bavaria Kristiansand AS
Elkem
Color line
Nordea
Yess! Hotel
SR-Bank Kristiansand
Grønt Fokus AS
Mosvold Drift
RSA Bil
Contiga